Eikö Valko-Venäjän tilanne ole meille merkittävä ?

Korjatkaa, jos olen väärässä, mutta minusta tuntuu että suomalaisen uutisoinnin painopisteen luonnissa Valko-Venäjän kriisi on jäänyt tai jätetty syystä tai toisesta sivuraiteille.

Suomalaisen valtalehden uutisointiin ei tahdo saada lävitsen mitään kommenttia. On vain Valko-Venäjää koskeva uutinen ja sitten vain muutamia lävitse päästettyjä kommentteja. Ikään kuin tietoisesti haluttaisiin ”rauhoittaa keskustelua”.  Ehkä syynä on se, että ei provosoiduttaisi.

Kuitenkin, Valko-Venäjän tilanne alkaa muistuttaa joukkojen keskittämisineen  sitä tilannetta, jossa ”kovat on pantu piippuun” – ihan oikeat ”kovat”, ei pelkästään ne suomalaisen ministerin poliittiset ”kovat”.   Valko-Venäjä on maantieteellisesti hyvin lähellä Suomea.  Helsingistä on Minskiin 740 km ja Valko-Venäjän länsirajalta on Itämeren rannalle 350 km. Venäjän rajalta Minskiin on 250 km.

Otan yhden esimerkin joka liittyy Valko-Venäjän joukkojen siirroista Nato-Puolan vastaiselle rajalle. Että sillä varauduttaisiin Lukashenkon puheiden mukaan Naton uhkaan ?  Ei,  vaan että sillä pidetään huoli siitä, että tiet Venäjän rajalta Minskiin on vapaat. Ettei sille reitille tule vastakkaisiin suuntiin matkalla oleville marssirivistöille  ruuhkaa. Ja siltä varalta että joku Valko-Venäjän prikaatin nuorempi komentaja olisi ymmärtänyt väärin annettuja käskyjä.

markkulehto

Komentaja evp, kannatan aitoa yrittelijäisyyttä, vastustan keinotekoisia tukiaisautomaatteja, kansakunnan turvallisuuden peruspilarit on pidettävä pystyssä, energian tuotanto tulee perustua todellisiin, taloudellisesti kannattanviin ja toimiviin vaihtoehtoihin, Pohjois-Suomen infran kehittämisellä luodaan edellytykset koko maan kattavalle ja kannattavalle yritystoiminnalle ja pidetään koko maa-asuttuna sekä puolustettavana. Hallituksen esitykset ja eduskunnan päätökset tulee perustua tosiasioiden tuntemiseen, tunnustamiseen ja vaihtoehtojen aitoon punnitsemiseen. Kannatan yhtenäistä ja vahvaa Eurooppaa. Vapaus, ml. sananvapaus, on puolustamisen arvoista. Suomi kuluu mielestäni länsimaiseen kulttuuriyhteisöön, jossa tunnustetaan länsimaisia arvoja. Näitä arvoja olen itse valmis puolustamaan. Joka päivä oppii aina uutta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu