HX-hankkeen konsultoinnista

Kun mediassa niin uutisoinnissa, blogeissa kuin niiden kommentoinneissa ja keskusteluissa on esitetty monenlaisia näkökulmia, haluaisin nostaa esiin vielä yhden näkökulman.

Tätä näkökulmaa tuo esiin säännöllisesti blogeissaan entinen ilmavoimien komentaja ja nykyinen Puolustusministeriön ohjelmajohtaja kenraalimajuri (evp) Lauri Puranen.

Suosittelisin kaikille asiaa seuraaville tutustumaan Purasen blogikirjoituksiin, sillä ne avaavat hyvin ko. aihetta ja valottavat sen taustoja.

Puranen tuo ansiokkaasti esiin mm. sen mikä rooli hankkeen tilaajan puolelta konsulteilla on ollut.  Toki hän myös toivoo:

lainaus Purasen viimeisestä blogista 23.4.2020 :

”Olisi ehkä paikallaan, että eri konsulttitahot avaisivat itse tekemisiään vähentääkseen toiminnan ympärillä vallitsevaa salamyhkäisyyttä. ”

Tuohon toiveeseen asiaa seuraava kansalainen voi hyvin yhtyä.

Lienee selvää jokaiselle, että tämän hankkeen konsultti-case ( -gate ?) on esimerkkitapaus, jonka pohjalta monia muita tulevaisuuden konsulttitoimeksiantoja tullaan tarkastelemaan.  Silloin olisi hyvä jo etukäteen tietää mistä puhutaan.  Ettei tarvitsisi jälkikäteen muuttaa sääntöjä. Se ei anna kovin hyvää kuvaa ulospäin.

Purasen blogit löytyvät oheisen linkin kautta:

https://www.defmin.fi/puolustushallinto/strategiset_suorituskykyhankkeet/ohjelmajohtajan_blogi/hx-hankkeen_saantoja_muutettiin.10288.blog

markkulehto

Komentaja evp, kannatan aitoa yrittelijäisyyttä, vastustan keinotekoisia tukiaisautomaatteja, kansakunnan turvallisuuden peruspilarit on pidettävä pystyssä, energian tuotanto tulee perustua todellisiin, taloudellisesti kannattanviin ja toimiviin vaihtoehtoihin, Pohjois-Suomen infran kehittämisellä luodaan edellytykset koko maan kattavalle ja kannattavalle yritystoiminnalle ja pidetään koko maa-asuttuna sekä puolustettavana. Hallituksen esitykset ja eduskunnan päätökset tulee perustua tosiasioiden tuntemiseen, tunnustamiseen ja vaihtoehtojen aitoon punnitsemiseen. Kannatan yhtenäistä ja vahvaa Eurooppaa. Vapaus, ml. sananvapaus, on puolustamisen arvoista. Suomi kuluu mielestäni länsimaiseen kulttuuriyhteisöön, jossa tunnustetaan länsimaisia arvoja. Näitä arvoja olen itse valmis puolustamaan. Joka päivä oppii aina uutta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu