Kenestä vihreä ministeri Ohisalon tuuraajaksi ?

Tämän päivän sunnuntain 5.9.2021 Hesarissa on mielenkiintoinen, analyyttinen ja ajatuksia herättävä toimittaja Marko Junkkarin artikkeli Vihreiden ministerikuvioista: ”Vihreät puhuvat kynsisammalista ja luontopositiivisuudesta, mutta ensi viikolla nähdään, miten heiltä käy politiikan taktikointi
Kansanedustajat Iiris Suomela ja Atte Harjanne ovat ennakkosuosikkeja tuuraamaan puheenjohtaja Maria Ohisaloa tämän loppusyksystä alkavalla vanhempainvapaalla.”
https://www.hs.fi/junkkari/art-2000008230282.html

Allekirjoittanut sai tuosta artikkelista muutamia ajatuksia. Laitan ne tähän omaan puheenvuoroon, niin säästetään Hesarin kommentointisivuston kapasiteettia:

Lainaus Junnkarin artikkelista:

”Helsingin heikkoa kuntavaalitulosta selittikin ehkä osin puolueen liian vasemmistolainen imago. Antero Vartian kaltaisia talousliberaaleja ei puolueessa enää juuri näy.”

– Lainaus päättyy

No eihän tuo talouspuoli ( tulot , menot, tukiaiset , velat, investoinnit jne. ) ole ollut koskaan vihreiden vahvaa osaamisaluetta. Enemmän he ovat perustelleet tavoitteitaan mutu:illa, idealismeilla ja ideologioilla. Ainoat numeraaliset perusteet ovat olleet CO2-tonnien luvut.

Että keitä vihreiden ministereiksi ? Kaksi varmasti ovat tälle hallitukselle kelvollisia: Emma Kari ja Iiris Suomela. Molemmat ovat naisia ja alle neljäkymppisiä. Tämä Atte Harjannekin on alle neljäkymppinen, mutta häneen liittyy suuri riski. Hän on diplomi-insinööri ja ymmärtää lukujen päälle sekä osannee myös hahmottaa taloudessa vallitsevat syy-seuraussuhteiden lait. Sellainen on hankala tapaus kun päätöksissä pitäisi tukeutua idealismeihin, ideologiaan ja mutu:ihin sekä ns. asiantuntijoihin. Toinen rasite Harjanteella on se, että hän on mies. Se ei ole kovin sopivaa nykyisen hallituksen ministerirakenteelle. Muutama miesministeri toki hallitukseen mahtuu, mutta ei liikaa. Ulkoministeri Pekka Haaviston ( vih ) ja puolustusministeri Antti Kaikkosen ( kesk ) ( molemmat jo yli nelikymppisiä ) johtamaa Afganistanin operaation onnistumista ei tarvitse sitten liikaa hehkuttaa ( Mitenkähän se saatiinkin pystyyn niin nopeasti ilman viiveitä ?). Ja sitten Haaviston osalta pitää kuitenkin myös muistaa Al-Holin operaation ”epäonnistumiset”.

Ville Niinistöhän taitaa olla jo ulkona nykyisen hallituksen ministeripaikoista. Ville Niinistö on jo yli neljäkymppinen ( siis nykyisessä hallituskuviossa aivan ”kalkkis” ). Ja sitten Niinistölläkin on se ongelma: hänkin on mies.

Entä miten on sen iän myötä kertyneen poliittisen kokemuksen kanssa ? Ei sillä ole niin väliä. Tärkeintä on, että on sitä nuoruuden tuomaa raikkautta ja ennakkoluulottomuutta. Ennakkoluulottomasti tehdään kovia päätöksi mm. ympäristömaksuista, vielä toteutumattomista teknisistä ratkaisuista ja kannattavuuslaskelmista sekä ympäristöveroista vailla turhia ja liian perusteellisia selvityksiä.

+4
markkulehto
Kokoomus Oulu

Komentaja evp, kannatan aitoa yrittelijäisyyttä, vastustan keinotekoisia tukiaisautomaatteja, kansakunnan turvallisuuden peruspilarit on pidettävä pystyssä, energian tuotanto tulee perustua todellisiin, taloudellisesti kannattanviin ja toimiviin vaihtoehtoihin, Pohjois-Suomen infran kehittämisellä luodaan edellytykset koko maan kattavalle ja kannattavalle yritystoiminnalle ja pidetään koko maa-asuttuna sekä puolustettavana. Hallituksen esitykset ja eduskunnan päätökset tulee perustua tosiasioiden tuntemiseen, tunnustamiseen ja vaihtoehtojen aitoon punnitsemiseen. Kannatan yhtenäistä ja vahvaa Eurooppaa. Vapaus, ml. sananvapaus, on puolustamisen arvoista. Suomi kuluu mielestäni länsimaiseen kulttuuriyhteisöön, jossa tunnustetaan länsimaisia arvoja. Näitä arvoja olen itse valmis puolustamaan.
Joka päivä oppii aina uutta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu