Koska alkaa Ukrainan vastahyökkäys ja kuka päättää siitä mikä se on ?

Taitaa olla niin, että kun Ukrainan presidentti palaa kotimaahansa maailman ympäri reissultansa omalle johtopaikalleensa, Zelenskyihän on saanut paljon ainakin julkista tukea Ukrainalle, mm. F-16 ( ei siis F-18 ) hävittäjien saamisesta Ukrainalle. Tämä Zelenskyin maailaman kiertueen jälkeen Ukrainan ylimmässä johdossa käydään varmasti tilanne arvio, ennen kuin lopulliset päätökset tehdään.

Sitten Ukrainan ylin sotilasjohto esittelee viimeiset versionsa vaihtoehdoista ( VE 1 ja VE 2 ) . Sen jälkeen presidentti Zelenskyi keskusteltuaan Ukrainian puolustusvoimien ylimmän johdon kanssa, allekirjoittaa käskyn joko VE1:stä tai VE2:sta. Se mitä VE1 ja VE2 sisältävät, sen saamme ehkä lukea joskus historiasta.

Saattaa olla, että Ukrainassa on valmisteltu myös VE3:sta, siltä varalta jos heidän ja lännen kannalta kaikki ei mene ihan kuin oli suunniteltu. Esimerkkinä mainittakoon toisen maailman sodan jälkeiset 30 vuotta jatkuneet sodat Vietnamissa.

markkulehto
Kokoomus Oulu

Komentaja evp, kannatan aitoa yrittelijäisyyttä, vastustan keinotekoisia tukiaisautomaatteja, kansakunnan turvallisuuden peruspilarit on pidettävä pystyssä, energian tuotanto tulee perustua todellisiin, taloudellisesti kannattanviin ja toimiviin vaihtoehtoihin, Pohjois-Suomen infran kehittämisellä luodaan edellytykset koko maan kattavalle ja kannattavalle yritystoiminnalle ja pidetään koko maa-asuttuna sekä puolustettavana. Hallituksen esitykset ja eduskunnan päätökset tulee perustua tosiasioiden tuntemiseen, tunnustamiseen ja vaihtoehtojen aitoon punnitsemiseen. Kannatan yhtenäistä ja vahvaa Eurooppaa. Vapaus, ml. sananvapaus, on puolustamisen arvoista. Suomi kuluu mielestäni länsimaiseen kulttuuriyhteisöön, jossa tunnustetaan länsimaisia arvoja. Näitä arvoja olen itse valmis puolustamaan.
Joka päivä oppii aina uutta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu