Kulttuuriväki sai hallitukselta täyslaidallisen

Pääministeri järjesti muutamille valituille musiikkiväen edustajille mukavan illanvieton viime sunnuntaina. Paikalla oli myös tiede- ja kulttuuriministeri. Musiikkialan ammattilaiset ovat omalta osaltaan monen muun intressiryhmien ohella kärsineet koronan aiheuttamista rajoituksista. Hauskaa on kuulemma tilaisuudessa ollut ja musiikkiväen viestiäkin on yritetty pääministerille välittää.

Sitten, vuorokautta myöhemmin tiistaina, hallituksen suunnasta ammuttiin musiikkiväelle täyslaidallinen. Taiteeseen ja kulttuuriin suunnattuja tukirahoja leikataan yli 18 miljoonalla eurolla. Mitä siinä musiikkiväki valittelemaan. Saihan muutama heistä viettää ikimuistoisen illan pääministeriin virka-asunnolla ja jotkut pääsivät vielä saunomaankin.

Vaikka suomalainen taide- ja kulttuuritoiminta ei varmasti tähän kokonaan kaadu niin oman kiusansa se aiheuttaa kuitenkin. Hieman ihmettelenkin pääministerin moista toimintamallia ja pelisilmää. Tälläkö saatiin kulttuuriväki hyväksymään oman alansa valtiontukien supistukset ja vaimennettua supistuksia koskeva kritiikki ? Pastalautasellisella ja muutamalla valkkarilasillisella ? Ainakaan kulttuuriväen ääntä ei tuolla saatu vaimennettua, päin vastoin.

Mitenkähän pääministerimme markkinoi Suomen asiaa Eurooppa-neuvostossa ? Tänään hymyillään ja huomenna ammutaankin kohti täyslaidallisia kaikilla ”tykinputkilla”.

ks. esim. Ilta-Sanomat, toimittaja Kirsi Jääskeläinen, ke 13.10.2021, 8:05 | Päivitetty 10:30: ”Sanna Marinin illan­vietossa osa vieraista jäi saunomaan.
Pääministerin esikunnasta vahvistetaan Ilta-Sanomille, että osa vieraista jäi Kesärannan saunaan jatkoille.”

markkulehto
Kokoomus Oulu

Komentaja evp, kannatan aitoa yrittelijäisyyttä, vastustan keinotekoisia tukiaisautomaatteja, kansakunnan turvallisuuden peruspilarit on pidettävä pystyssä, energian tuotanto tulee perustua todellisiin, taloudellisesti kannattanviin ja toimiviin vaihtoehtoihin, Pohjois-Suomen infran kehittämisellä luodaan edellytykset koko maan kattavalle ja kannattavalle yritystoiminnalle ja pidetään koko maa-asuttuna sekä puolustettavana. Hallituksen esitykset ja eduskunnan päätökset tulee perustua tosiasioiden tuntemiseen, tunnustamiseen ja vaihtoehtojen aitoon punnitsemiseen. Kannatan yhtenäistä ja vahvaa Eurooppaa. Vapaus, ml. sananvapaus, on puolustamisen arvoista. Suomi kuluu mielestäni länsimaiseen kulttuuriyhteisöön, jossa tunnustetaan länsimaisia arvoja. Näitä arvoja olen itse valmis puolustamaan.
Joka päivä oppii aina uutta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu