Kysymys dosentti Arto Luukkaselle

Lainaan tässä yhden kohdan aktiivisen PS-puolueen dosentti Arto Luukkasen analyyttisestä Usarin blogista, koskien PS-puolueen tulevaa johtoa. Laitan sen omana bloginani, kun en pääse syystä tai toisesta kommentoimaan Luukkasen blogia. Kommentointilaatikko kyllä on näkyvissä ja kehottaa kommentoimaan, mutta teksti ei tartu laatikkoon. Muihin blogeihin minulta se kyllä onnistuu.

Niin , se lainaus Luukkasen tekstistä:

”On myös uusia kasvoja. Kansanedustaja Leena Meri on superhyvä ja pätevä varapuheenjohtajaksi. Olen oppinut kunnioittamaan häntä yhä enemmän ajan myötä. Hänestä voi sanoa, että kun asiantuntemus yhdistyy harkintaan, on tuloksena aina automaattisesti Leena Meri! Eläinten ystävä ja sydämellinen ihminen. Arvostan sitä suuresti.”

Minulle ei Leena Meri ole julkisuudessa niinkään tullut esiin eläinten ystävänä. Superhyvyys on varmasti totta PS-puolueen näkökulmasta, sen verran räväkkä, aktiivinen ja kuuluva Leena Meri on ollut ja on edelleen. Toki hän varmaan voinee olla hyvinkin eläinrakas ja varmasti monessa asiassa sydämmellinen ihminen. Se missä Leenä Meri on sen sijaan tullut julkisuudessa esiin, on hänen selkeä Brexitiä ja Fixitiä kannattava linjansa, joka ottaen huomioon hänen asemansa puolueessaan, on merkityksellinen PS-puolueen linjan kannalta. Noin pari vuotta sitten Leena Meri, silloinen puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja totesi MTV3:n uutisklipissä eduskunnan käytävällä: ”Brexit näyttää askelmerkit Suomellekin.”

Ja kyllähän dosentti Arto Luukkanenkin vielä joku aika sitten markkinoi Fixitiä karkkipaperiin käärittynä: ”Suomen etäisyyden ottamisella EU:sta”.

Viime aikoina PS-puolueen suunnasta ei ole kovinkaan kuulunut kannanottoja Fixitiin liittyen. Herääkin kysymys, onko PS-puolue muuttanut kantaansa vai onko niin, kuten usein on, että tässä vaiheessa ( ennen seuraavia vaaleja ) ei hankalasta, mutta puolueelle tärkeästä asiasta ole viisasta julkisuudessa kailottaa ?

Tulevissa hallitusneuvotteluissa Suomen EU-jäsenyys ja EU:n integraatio ( yhtenäisyyden vahvistaminen ) noussee joka tapauksessa vahvasti esiin. Siksi odottaisin, että PS-puolue jo nyt, kun sen johtoa ollaan uudelleen organisoimassa, ottaa jo kantaa EU-asioihin. Sehän on hallitus ja pääministeri jotka vastaavat Suomen EU-suhteista.

+4
markkulehto
Kokoomus Oulu
Ehdolla kuntavaaleissa

Komentaja evp, kannatan aitoa yrittelijäisyyttä, vastustan keinotekoisia tukiaisautomaatteja, kansakunnan turvallisuuden peruspilarit on pidettävä pystyssä, energian tuotanto tulee perustua todellisiin, taloudellisesti kannattanviin ja toimiviin vaihtoehtoihin, Pohjois-Suomen infran kehittämisellä luodaan edellytykset koko maan kattavalle ja kannattavalle yritystoiminnalle ja pidetään koko maa-asuttuna sekä puolustettavana. Hallituksen esitykset ja eduskunnan päätökset tulee perustua tosiasioiden tuntemiseen, tunnustamiseen ja vaihtoehtojen aitoon punnitsemiseen. Kannatan yhtenäistä ja vahvaa Eurooppaa. Vapaus, ml. sananvapaus, on puolustamisen arvoista. Suomi kuluu mielestäni länsimaiseen kulttuuriyhteisöön, jossa tunnustetaan länsimaisia arvoja. Näitä arvoja olen itse valmis puolustamaan.
Joka päivä oppii aina uutta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu