Luka lähti naapuriin kaupoille, mitä tekee Valko-Venäjän oppositio ?

Valko-Venäjän Lukashenko lähti Kremliin tapaamaan Putinia. Luka vertaa nöyränä miehenä Venäjää ”isoveljeen”.

Tästä herää kysymys siitä, miten Valko-Venäjän oppositio näkee Lukan matkan merkityksen.  Oppositiohan ei allekirjoita Lukan valintaa presidentiksi viitaten presidentin vaalien räikeisiin väärinkäytöksiin, jotka myös EU on tuominnut. Nyt tämä mies, jota oppositio ei tunnusta vapailla ja rehellisillä vaaleilla valituksi presidentiksi, neuvottelee Putinin hallituksen (  käytännössä Putinin ) kanssa.

Toisaalta Valko-Venäjän oppositohan on tähän saakka kritiikissään keskittynyt Lukashenkoon.  Venäjän suuntaan oppositio ei ole suunnannut kritiikkiä.  Oppositio on pitänyt tilanteen käsittelyn sisäpoliittisena asiana.

Nyt Luka on neuvottelemassa Kremlissä Valko-Venäjän asioista.  Herää kysymys, onko oppositio antanut Lukalle mandaattia käydä Valko-Venäjän asioista kauppaa Kremlin kanssa ? Tuskin.

Toinen kysymys on, onnistuuko  Venäjä 1,5 miljardin $ lahjalla  Valo-Venäjälle ostamaan opposition suosiota Lukalle ? Tuskin onnistuu.

Lähiaikoina nähdään muuttuuko Valko-Venäjän kriisi sisäpoliittisesta ulkopoliittiseksi Venäjä ja Valko-Venäjän väliseksi kriisiksi. Tässä pilee vakava provosoitumisen ja provokaatioiden vaara.  Venäjähän on jo luvannut Lukalle tukevansa tämän hallintoa tarvittaessa myös voimakeinoin.  Millähän Venäjä ja Luka saavat Valko-Venäjän opposition hiljennettyä ?

 

markkulehto

Komentaja evp, kannatan aitoa yrittelijäisyyttä, vastustan keinotekoisia tukiaisautomaatteja, kansakunnan turvallisuuden peruspilarit on pidettävä pystyssä, energian tuotanto tulee perustua todellisiin, taloudellisesti kannattanviin ja toimiviin vaihtoehtoihin, Pohjois-Suomen infran kehittämisellä luodaan edellytykset koko maan kattavalle ja kannattavalle yritystoiminnalle ja pidetään koko maa-asuttuna sekä puolustettavana. Hallituksen esitykset ja eduskunnan päätökset tulee perustua tosiasioiden tuntemiseen, tunnustamiseen ja vaihtoehtojen aitoon punnitsemiseen. Kannatan yhtenäistä ja vahvaa Eurooppaa. Vapaus, ml. sananvapaus, on puolustamisen arvoista. Suomi kuluu mielestäni länsimaiseen kulttuuriyhteisöön, jossa tunnustetaan länsimaisia arvoja. Näitä arvoja olen itse valmis puolustamaan. Joka päivä oppii aina uutta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu