RKP i Mariehamn, se Sverige

Tänään aamulla YLE Ykkösaamussa oli sattumalta tai ei, peräjälkeen käsitelty kanta aihetta, joilla on kytkentöjä toisiinsa.

YLE radio, Ykkösaamu: Kuinka Suomi torjuu terrorismia?, https://areena.yle.fi/podcastit/1-66133033

RKP:n eduskuntaryhmän kokous Ahvenanmaalla Maarianhaminassa: 01:10 – 05:45
Terrorismin uhka Ruotsissa: 05:45 – 23:00

Lue myös: YLE Politiikka Analyysi, Tuomas Hyttinen, Politiikan toimittaja, 28.8. 6:05: ”Orpon hallituksen tulevaisuus voi ratketa Ahvenanmaalla”, https://yle.fi/a/74-20046809

RKP;n kokouksessa merkittävänä aiheena arvojen ja valtion taloudellisten kysymysten seassa on nykyisen hallituksen PS-puolueen kanta Rasismi-keskusteluun ja perussuomalaisten vanhoihin kirjoituksiin. Tämähän on osalle RKP:n poliittisen johdon jäsenille elämän ja kuoleman kysymys. RKP:llä on myös avaimet hallituksen elämään tai kuolemaan.

Toivoa sopii, että RKP:n eduskuntaryhmä keskusteluissaan Ahvenanmaalla osaa arvioida mikä ero on rasismilla sekä sen tuomitsevalla politiikalla ja toisaalta maahanmuuttopolitiikalla. Siis, että osataan vetää raja näiden kahden välillä. Ne eivät ole sama asia, mutta niillä on jossain asioissa selkeä kytkentä. Siksi olisikin myös tärkeää tehdä selkeästi määrittelyt mitä milläkin termillä tarkoitetaan. Sen verran vakavasta asiasta on kysymys, että asioiden käsittely ei saa jäädä pelkkien terminologisten ( käsitteellisten ) mielikuvien , mutu:jen, idealististen näkökulmien sekä idealismien varaan. Rasismi ja maahanmuuttopolitiikka voidaan käsittää hyvinkin monella tavalla. Politiikkahan elää jatkuvasti ja sen on reagoitava kulloiseenkin aikaan. Rasismi ei ehkä elä niin nopealla syklillä kuin politiikka. Olisi myös hyvä tiedostaa erilaisten kulttuurierojen merkitys niin rasismissa kuin maahanmuuttopolitiikassa.

Tästä onkin sitten linkki tuon YLE:n em. tämän aamuiseen toiseen aiheeseen, Terrorismin torjunta Suomessa ja siihen edelleen liittyen tilanne sekä kokemukset Ruotsista. Tässä aiheesta kertovat terrorismin ja jihadismin tutkija Juha Saarinen ja erikoistutkija Anna Santaholma Suojelupoliisista.

Lyhyesti kerrottuna em. asiantuntijoiden mukaan tilanne Ruotsissa on jo hyvin vakava ja uhkataso korkea, 4/5. Suomessa tilanne ei ole vielä kovin vakava ja uhkataso vain 2/5.
Toisaalta Ruotsi on ihan tuossa vieressä ja liikkuminen Ruotsin ja Suomen välillä on hyvinkin helppoa. Siitä tuleekin mieleen, että terroristijärjestölle Suomi voisi olla sopiva tukialue toiminnalle lähimaissamme. Terroristiselle toiminnalle kuin myös sissisodankäynnille rauhallinen tukialue toiminta-alueen läheisyydessä on ensiarvoisen tärkeä.

Tästä tulee mieleen, että pitääkö meidänkin odottaa, että Suomen uhkataso nousee entisestään. Ruotsin liberaalilla vuosikymmenien maahanmuuttopolitiikalla on ollut oma vaikutuksensa siihen kehitykseen ja tilanteeseen mikä Ruotsissa nyt vallitsee. Virallisestihan Ruotsissa ei ole rasismia jo sen perusteella, että Ruotsissa lainsäädäntöhän on hyvinkin liberaali kaikkia ja kaikkea kohtaan. Siellähän ei ketään edes pakoteta varusmiespalveluun eikä siellä saa ketään estää julkisesti polttamasta jonkun uskontokunnan pyhiä kirjoja. Maahanmuuttajien vastaanotto on ja on ollut lähes ”pyhä velvollisuus”. Se on sitä ruotsalaista liberaalia vapautta.

Kun nyt RKP on ihan siinä huutoetäisyyden päässä Tukholmasta, niin toivoisi, että RKP:n kansanedustajat eivät ihan sulkisi silmiään ja kääntäisi katsettaan lännestä poispäin siitä tilanteesta mikä siellä vallitsee. Vaikka siellä Ruotsin puolella monet kantaruotsalaiset sen omassa maassaan tekevätkin. Poissa silmistä, poissa mielestä. Ei sitten ole ihme, että erilaisilla ulkoparlamentaarisilla äärijärjestöillä alkaa olla kannatusta siellä sun täällä, kun asioiden todellisuutta ei hallinnon puolesta ole haluttu eikä haluta nähdä, eikä niiden osalta haluta ryhtyä toimenpiteisiin.

markkulehto
Kokoomus Oulu

Komentaja evp, kannatan aitoa yrittelijäisyyttä, vastustan keinotekoisia tukiaisautomaatteja, kansakunnan turvallisuuden peruspilarit on pidettävä pystyssä, energian tuotanto tulee perustua todellisiin, taloudellisesti kannattanviin ja toimiviin vaihtoehtoihin, Pohjois-Suomen infran kehittämisellä luodaan edellytykset koko maan kattavalle ja kannattavalle yritystoiminnalle ja pidetään koko maa-asuttuna sekä puolustettavana. Hallituksen esitykset ja eduskunnan päätökset tulee perustua tosiasioiden tuntemiseen, tunnustamiseen ja vaihtoehtojen aitoon punnitsemiseen. Kannatan yhtenäistä ja vahvaa Eurooppaa. Vapaus, ml. sananvapaus, on puolustamisen arvoista. Suomi kuluu mielestäni länsimaiseen kulttuuriyhteisöön, jossa tunnustetaan länsimaisia arvoja. Näitä arvoja olen itse valmis puolustamaan.
Joka päivä oppii aina uutta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu