Sähkö – eikö se ollutkaan halpaa ?

Ilta-Sanomat uutisoi tänään( toimittaja Tommi Lempinen
10:28 ) :

”Ruotsalaismediat raportoivat sähköautojen aiheuttamasta upouudesta maksusta omakoti- ja rivitaloille – ”Kuluttajat pääsevät nyt opettelemaan”
”Kun yhä useammalla on sähköauto yhtä aikaa suuritehoisessa latauksessa, sähköverkon kuormitus kasvaa. Ruotsissa tilannetta ryhdytään hillitsemään uusilla huipputehomaksuilla.” – Lainaus päättyy.

( Oli Iltiksen kommentointisivut menneet jostain syystä tukkoon, joten laitan oman kommenttini tänne )

Ruotsissa on mittavasti tuulisähköä, jonka tuottaminen on kuulemma ilmaista ( Miksiköhän sitten Suomessakin tuulisähkön tuotantoa pitää ensivuonnakin tukea 304 miljoonalla eurolla ? , ks. hallituksen tulo- ja menoarvioesitys 2022).

Minä joskus ihmettelin sitä, että tämän yhteiskunnan sähköistämisessä saatetaan joutua tilanteeseen, että jos esimerkiksi haluat paistaa juuri jouluaattona kinkun ( kuka nyt sitten enää lihaa syö ) tai käydä sähkölämmitteisessä joulusaunassa, niin siitä ilosta pitää sitten maksaa enemmän sähkölaskussa. No, minulle sitten viisaammat selittivät, että jouluna tehtaat ym. sähköä kuluttavat yritykset seisovat eivätkä kuluta jouluna sähköä. Joten ei ole kuulemma huolta sähkön kulutuspiikeistä ja sähkön hintapiikeistä.

Kun sitten tuohon sähkön hintapiikkiin lisätään vielä se, nyt fossiilisista autojen polttoaineesta perittävät polttoaineveron ja polttoaineen alv:n tuotto valtiolle ( Suomessa 4 miljardia euroa/vuosi), niin johan alkaa autosähköllekin kertyä hintaa. Vai mistä se vuosittain nyt autoilijoilta perittävä 4 miljardia fossiilista polttoaineista otetaan siihen valtion 62 miljardin budjettiin ?

Olemme suurten muutosten edessä, vai mitä sanoo Finnair ?

https://www.is.fi/autot/art-2000008228811.html?utm_medium=promobox&utm_campaign=is_tf&utm_source=hs.fi&utm_content=promobox

+2
markkulehto
Kokoomus Oulu

Komentaja evp, kannatan aitoa yrittelijäisyyttä, vastustan keinotekoisia tukiaisautomaatteja, kansakunnan turvallisuuden peruspilarit on pidettävä pystyssä, energian tuotanto tulee perustua todellisiin, taloudellisesti kannattanviin ja toimiviin vaihtoehtoihin, Pohjois-Suomen infran kehittämisellä luodaan edellytykset koko maan kattavalle ja kannattavalle yritystoiminnalle ja pidetään koko maa-asuttuna sekä puolustettavana. Hallituksen esitykset ja eduskunnan päätökset tulee perustua tosiasioiden tuntemiseen, tunnustamiseen ja vaihtoehtojen aitoon punnitsemiseen. Kannatan yhtenäistä ja vahvaa Eurooppaa. Vapaus, ml. sananvapaus, on puolustamisen arvoista. Suomi kuluu mielestäni länsimaiseen kulttuuriyhteisöön, jossa tunnustetaan länsimaisia arvoja. Näitä arvoja olen itse valmis puolustamaan.
Joka päivä oppii aina uutta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu