Scholz Washingtoniin, Baiden: Kuka johtaa EU:ta ?
Saksan liittokansleri Scholz meni Washington DC:hen. Miksi ? Siksi, että USA:n presidentti haluaa tietää kuka EU:ssa ja Euroopassa pitää lankoja käsissään. Onko se Scholtz ? Hyvä kysymys molemmilla puolilla Rapakkoa.
USA:n presidenttiä kiinnostaa myös se, mitkä ovat EU:n ja eurooppalaisten suhteet Kiinaan, kun yksi sun toinen EU:n päämies käy erikseen tapailemassa Kiinan presidentti Xi:tä. Eli EU-valtiot käyvät kahden keskisiä keskusteluija Kiinan presidentin kanssa. Eivät siis yhtenäisesti EU:n nimissä. Mikä on tässä EU-komission rooli ? Tai Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan Charles Michelin rooli ?
Eli: Kuka johtaa EU:ta ? Se lienee suuri kysymys USA:n presidentille ja monelle EU-kansalaisellekin, joilla on EU:n passi.
Jokohan olisi vihdoin aika EU:ssa määrittää, kuka on se johtaja, jolle muiden suurien valtioiden päämiehet voivat soittaa ja mikä on se puhelin numero. Kyllä EU-maista löytyy monia EU-päämieheksi sopivia ehdokkaita. Yksi heistä vapautuu aikaisemmasta tehtävästään keväällä 2024.
Sinänsä ihan hyvä kysymys Bideniltä, joka joutuu yhtenään vastaanottamaan eri EU-maista saapuvia delegaatioita ja jolla alkaa olla jo kunnioitettavan iän mukaan tuomia kognitiivisia ongelmia.
EU:n ongelma on se, ettei se ole valtio eikä liittovaltio, vaan eri valtioiden muodostama alun perin vapaaehtoinen kauppayhteenliittymä, joka on vastoin alkuperäistä perustamissopimusta laajentanut toimivaltaansa yhä enemmän liittovaltio kaltaiseksi.
EU:n johtoelin on käsittämätön himmeli, jonka valintaprosessi on monimutkainen. EU:lla on komission puheenjohtaja ja nimellisesti EU:n presidentti, joka on käytännössä Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja.
Näillä ei kuitenkaan ole samanlaista puheoikeutta yksittäisten valtioiden asioissa kuin valtioiden päämiehillä. Näin ollen he eivät voi edustaa suoraan mitään valtiota vaan vain pelkästään EU:ä.
Bidenin tietämättömyyden piikkiin menee se, jos hän ei tiedä, miten Eurooppa toimii!
Ilmoita asiaton viesti
Pikemminkin, miksi EU ei toimi.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä kysymys.
Lintilä on paras: https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/e494f233-83ab-4cc4-968b-584126bed778?utm_source=whatsapp&utm_medium=artikkeli&utm_campaign=whatsapp-share
Ilmoita asiaton viesti
Nää on hyviä.
Venäjällä kaivataan vahvaa johtoa. Mikähän niillä on.
Kun tilanne tiukkenee, täällä ei edes hengitetä, väärään suuntaan, ja linjakkuus kautta tasojen meneväksi odotettu.
Venäjällä sentään rötvätään, vastapainoksi, ja eletään tasapainottavuuttakin.
Täällä tasapainotusta on, ja se jopa tarjoillaan ilmaiseksi. Eikö tulisi olla tyytyväinen, ja todistetusti onnellinen?
L…
Muuten en ajattele, etteikö esim suomalaisuuteen liittyisi jotain hyvää, tosin se tuskin kestää päivänvaloa, koska voi olla eksoottista. Nää on ehkä tällaisia, kautta linjan.
Ilmoita asiaton viesti
Jo Kissinger kyseli aikoinaan, että kenelle hän soittaa kun haluaa soittaa EU:hun. Vastausta ei ole vielä näemmä kuulunut.
Ilmoita asiaton viesti
Hassu kysymys. Asia kun on päivän selvä. Kukaan ei kysy Olafilta ja Emmanuelilta mitään, paitsi silloin, kun soittelevat toisilleen.
Eurooppaa ja Natoa johtaa Sanna Marin. Media ja uutistoimistot raportoivat kaiken, mitä pämi sanoo. Naton pääsihteerikin joutui matkustamaan Suomeen julkisesti haukuttavaksi. Jos näin ei olisi, ei hän voisi ilmoittaa Ylellä, että Ukrainasta tulee Naton jäsen. Suora puhelinnumero Marinille on muuten +358 295 16001.
Ilmoita asiaton viesti
Joo, jos puheiden mahtipontisuudella ja jälkiviisauden määrällä olisi vaikutusta siihen kuka valittaisiin EU:n johtajaksi, Suomen vielä nykyinen PM olisi kärkijoukossa. Sittenhän SM voisi mennä Baidenin luo ja ensimmäiseksi korjata Baidenin kravattia kuten poliittinen oppiäitinsä vuonna 2004 tekin Georg W. Bushille. Oli siinäkin symboliikkaa, kun pienen Suomen presidentti meni USA:n presidentin iholle.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/201708172200332431, ks. jutun toinen kuva alaspäin.
Ilmoita asiaton viesti