Scholz Washingtoniin, Baiden: Kuka johtaa EU:ta ?

Saksan liittokansleri Scholz meni Washington DC:hen. Miksi ? Siksi, että USA:n presidentti haluaa tietää kuka EU:ssa ja Euroopassa pitää lankoja käsissään. Onko se Scholtz ? Hyvä kysymys molemmilla puolilla Rapakkoa.

USA:n presidenttiä kiinnostaa myös se, mitkä ovat EU:n ja eurooppalaisten suhteet Kiinaan, kun yksi sun toinen EU:n päämies käy erikseen tapailemassa Kiinan presidentti Xi:tä. Eli EU-valtiot käyvät kahden keskisiä keskusteluija Kiinan presidentin kanssa. Eivät siis yhtenäisesti EU:n nimissä. Mikä on tässä EU-komission rooli ? Tai Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan Charles Michelin rooli ?

Eli: Kuka johtaa EU:ta ? Se lienee suuri kysymys USA:n presidentille ja monelle EU-kansalaisellekin, joilla on EU:n passi.

Jokohan olisi vihdoin aika EU:ssa määrittää, kuka on se johtaja, jolle muiden suurien valtioiden päämiehet voivat soittaa ja mikä on se puhelin numero. Kyllä EU-maista löytyy monia EU-päämieheksi sopivia ehdokkaita. Yksi heistä vapautuu aikaisemmasta tehtävästään keväällä 2024.

markkulehto
Kokoomus Oulu

Komentaja evp, kannatan aitoa yrittelijäisyyttä, vastustan keinotekoisia tukiaisautomaatteja, kansakunnan turvallisuuden peruspilarit on pidettävä pystyssä, energian tuotanto tulee perustua todellisiin, taloudellisesti kannattanviin ja toimiviin vaihtoehtoihin, Pohjois-Suomen infran kehittämisellä luodaan edellytykset koko maan kattavalle ja kannattavalle yritystoiminnalle ja pidetään koko maa-asuttuna sekä puolustettavana. Hallituksen esitykset ja eduskunnan päätökset tulee perustua tosiasioiden tuntemiseen, tunnustamiseen ja vaihtoehtojen aitoon punnitsemiseen. Kannatan yhtenäistä ja vahvaa Eurooppaa. Vapaus, ml. sananvapaus, on puolustamisen arvoista. Suomi kuluu mielestäni länsimaiseen kulttuuriyhteisöön, jossa tunnustetaan länsimaisia arvoja. Näitä arvoja olen itse valmis puolustamaan.
Joka päivä oppii aina uutta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu