Turkin presidentin mausteet sopan keittämisessä

Turkin presidentti Erdogan jatkaa soppansa keittämistä.

Sopan mausteeksi: Erdogan valmistelee Pohjois-Syyrian hyökkäysoperaatiota, jarruttaa Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyttä ( Suomi jatkaa tiiviisti harjoittelua Nato-maiden kanssa , USA:n senaatti lähes yksimielisesti, yhtä lukuun ottamatta, äänesti Suomen ja Ruotsi jäsenyyden puolesta ) . Turkki ärhentelee Kreikkaa vastaan Aigeian meren saarien omistuksesta ( Ranska tukee Kreikkaa ). Turkki flirttailee Putinin hallinnon kanssa ja hankkii asemateriaalia sekä ydinvoimalaitoksia Venäjältä ( venäläinen Rosatom rahoittaa Turkin ydinvoimalaitoksien hankintaa etupainoisesti 5 miljardilla, huom. dollarilla). Tuolla Venäjän flirttailulla (mm. venäläisen S-400 ilmatorjuntaohjusjärjestelmän hankinnalla ) Turkki sulki itsensä ulos 5. sukupolven F-35 hävittäjähankkeesta ja joutuu tyytymään ”päivitettyihin” F-16 hävittäjiin, jos USA edes siihen suostuu.
Noo, taitavat pilotit ottavat niistäkin kaiken irti, jos vielä saavat jostakin kunnon ohjuksia käyttöönsä.

Sen päällehän Turkin taloudessa menee hieman huonosti: Inflaatio 80 % ja liiran arvo on romahtanut dollariin nähden vuodessa puoleen arvostaan. On siinä Erdoganilla pelinappuloita pelattavaksi, kun vaalitkin lähestyvät vajaan vuoden kuluttua.

Mitä ennen Turkin vaaleja nähdään Erdoganin ystävän Putinin Venäjällä ? Veikkaanpa, että kun syksyn sateet alkavat Ukrainassa, niin näemme Venäjälläkin merkittäviä muutoksia.

+5
markkulehto
Kokoomus Oulu

Komentaja evp, kannatan aitoa yrittelijäisyyttä, vastustan keinotekoisia tukiaisautomaatteja, kansakunnan turvallisuuden peruspilarit on pidettävä pystyssä, energian tuotanto tulee perustua todellisiin, taloudellisesti kannattanviin ja toimiviin vaihtoehtoihin, Pohjois-Suomen infran kehittämisellä luodaan edellytykset koko maan kattavalle ja kannattavalle yritystoiminnalle ja pidetään koko maa-asuttuna sekä puolustettavana. Hallituksen esitykset ja eduskunnan päätökset tulee perustua tosiasioiden tuntemiseen, tunnustamiseen ja vaihtoehtojen aitoon punnitsemiseen. Kannatan yhtenäistä ja vahvaa Eurooppaa. Vapaus, ml. sananvapaus, on puolustamisen arvoista. Suomi kuluu mielestäni länsimaiseen kulttuuriyhteisöön, jossa tunnustetaan länsimaisia arvoja. Näitä arvoja olen itse valmis puolustamaan.
Joka päivä oppii aina uutta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu