Ukraina taistelee, Saksalla on rahaa, mutta onko aseita antaa ja pian ?

Näinä päivinä Saksan ( 80 miljoonaa asukasta ja EU:n rikkain valtio ) rooli tukea Ukrainan taistelua kansalaistensa ja itsenäisyyden puolesta, on herättänyt suuria kysymysmerkkejä. Saksan suuri asevalmistaja, Rheinmetall, on ilmoittanut valmiutensa toimittaa 50 käytettyä Leopard 1 taistelupanssarivaunua Ukrainaan.

ks. https://www.reuters.com/world/europe/rheinmetall-ready-supply-up-50-tanks-ukraine-newspaper-2022-04-11/

Nyt sitten Saksan hallitus puhuu siitä, että Saksa rahoittaa 1 miljardilla Ukrainan asehankintoja. Mutta, kuuluvatko nämä tehokkaat Leopard 1 taistelupanssarivaunut tuolla miljardilla rahoitettaviin raskaisiin aseisiin, joita Ukraina ehdottomasti tarvitsee torjuakseen Venäjän valmistelevan massiivisen hyökkäyksen Ukrainan itäosassa Donbasin, Luhanskin ja Izjumn kaupunkien rajaaman kolmion alueella ?

Saksassa tunnutaan nyt poliittisen eliitin kesken pähkittävän sitä, että voidaanko Ukrainalle antaa raskasta asekalustoa, vai annetaanko euroja joilla voivat sitten ostaa aseensa mistä haluavat ? Nytkö on Ukrainalla aikaa ja resursseja alkaa tekemään tarjouspyyntöjä maailman aseteollisuusfirmoille ? Olisiko Saksalla tuo avun antamisen käsien pesu rahalla, tapa väistää Putinin uhkaukset niistä ”vakavista seuraamuksista” ?

Tuota Venäjän valmisteltavaa operaatiota voitaisiin verrata Neuvostoliiton kesäkuun 1944 Karjalan kannaksen strategiseen iskuun. Senhän Suomen asevoimat ( kun ensin herätettiin todellisuuteen ) saivat taitavalla joukkojen siirroilla sekä keskityksillä ja torjuntataisteluilla pysäytettyä heinäkuun loppuun mennessä. Tuossa taistelussahan panssarintorjunnalla, keskitetyllä tykistön tulella ja saksalaisten vahvalla ilmavoimien tuella oli tärkeä merkitys. Myös mittavalla Saksan nopeasti toimitettamalla ( presidentti Rytin henkilökohtainen sitoumus ) asemateriaaliavulla oli oma merkityksensä sille, että Neuvostoliiton suurhyökkäys saatiin pysäytettyä ja neuvostojoukoille kyettiin aiheuttamaan merkittävät tappiot.

Nyt meikäläinen EU:n kansalainen suurella mielenkiinnolla seuraa, kuinka Saksa, joka on nähty EU:n johtavana valtiona, osallistuu konkreettisesti Ukrainan tukemiseen tässä akuutissa tilanteessa, jossa aikaa ei ole yhtään hukattavissa vatulointiin. Mehän muistamme myös sen, kuinka EU-maat olivat yhdessä pelastamassa mm. Kreikan , Espanjan ja Italian talouksia. Sen taustallahan on taas Saksan pankkien pelastaminen. Ukrainaa ei paljoa lämmitä se, että saksalaiset rauhanaktivistit makaavat ilmapalloineen puistojen nurmikoilla osoittamassa solidaarisuutta rauhan puolesta.

+8
markkulehto
Kokoomus Oulu

Komentaja evp, kannatan aitoa yrittelijäisyyttä, vastustan keinotekoisia tukiaisautomaatteja, kansakunnan turvallisuuden peruspilarit on pidettävä pystyssä, energian tuotanto tulee perustua todellisiin, taloudellisesti kannattanviin ja toimiviin vaihtoehtoihin, Pohjois-Suomen infran kehittämisellä luodaan edellytykset koko maan kattavalle ja kannattavalle yritystoiminnalle ja pidetään koko maa-asuttuna sekä puolustettavana. Hallituksen esitykset ja eduskunnan päätökset tulee perustua tosiasioiden tuntemiseen, tunnustamiseen ja vaihtoehtojen aitoon punnitsemiseen. Kannatan yhtenäistä ja vahvaa Eurooppaa. Vapaus, ml. sananvapaus, on puolustamisen arvoista. Suomi kuluu mielestäni länsimaiseen kulttuuriyhteisöön, jossa tunnustetaan länsimaisia arvoja. Näitä arvoja olen itse valmis puolustamaan.
Joka päivä oppii aina uutta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu