Yksi nappula pelistä puuttuu

Katso kuvakaappaukset lähteestä zoomaamalla, muuten et saa kuvista selvää ja kiinnitä huomiota, missä Naton Defender Europe-21 harjoituksen painopiste on ja miten se sijoittuu Ukrainaan, noin 500 – 1 000 km etäisyydellä. Huomio myös Viron suunnan maahanlaskuharjoitus ( ja sellaisen mahdollinen sihen kuuluva torjuntaharjoitus ).

Kun meidän mediassa ja jopa virallisia asiantuntijaorgnisaatioita edustavissa kommenteissa ( joskin kyllä hieman varauksella ) kovasti kauhistellaan kuinka 40 000 , Krimillä + 40 000 Itä-Ukrainan rajalla ( sisällä tai pinnassa ) venäläistä sotilasta on valmiina Ukrainan rajoilla, niin mihin media on unohtanut jo pitkään julkisuudessa olleen Naton Defender Europe-21 hajoituksen 28 000 sotilaan, Naton ilmavoimien ja merivoimien sekä Naton varikoiden porttien avaamisen ? On aivan varmaa, että Venäjällä näitä ei ole unohdettu. Puhumattakaan siitä miten Nato-maissa on sotatarviketeollisuus saamassa tilauksia.

Oheisista kuvakaappauksista voi katsella mistä Naton harjoituksessa on kyse. En lähde jokaista sotilastermiä kääntämään tässä ( engl – suomi ), mutta jos apua tarvitaan, voin kääntää, jos ei kukaan asiantuntijoista halua sitä tehdä. Kaikki nämä tiedot ovat julkisia.

Mitä Naton pääesikunnassa suunnitellaan, ei ole julkista ( varmaan valot palaa yötä päivää jossakin rakennuksissa, en kadehdi ). Eikä ole julkista se , mitä Nato-maiden, EU:n ja Naton kumppanuusmaiden valtion johtajien, siis viime kädessä sodasta ja rauhasta päättävien, poliittisten päättäjien välisissä neuvotteluissa nyt käydään lävitse.

Muistettokoon kaikkia, että sotilaathan eivät sodasta ja rauhasta päätä, vaan valtioiden päämiehet ja johtajat. Sotilaat toteuttavat sen, mitä valtiojohto heille käskee.

Nato:n pääsihteeri ei ole Nato-maiden , eikä EU:n poliittinen valtiojohtaja. Jos ja kun USA ja EU ryhtyy vihdoin lyömään konkreettista ( nyt ei muuta kuin sotilaallista ) rajaa Venäjälle, niin sen päätöksen tekee USA ja EU, ei Nato:n pääsihteeri, toki hän voi olla viestin viejänä. Naton puolesta sitten sen pääsihteeri ( joka edustaa kaikkia Nato-jäsenmaita ) ja sotilasorganisaationa tekee mitä sen käsketään tehdä. Siinäpä on lännessä testi, että homma pysyy hanskasa ja että ei kukaan sieltä sun täältä saa kuviota sotkettua. Pidettäköön siitä huolta niin EU:ssa kuin myös pienessä Naton kumppanuusmaassa Suomessa. Kysymyshän tällaisiissa todella vakavissa asoissa on viimekädessä, kuten täällä Oulussa tavataan kysyä: ”Alakkona nää mua”… ( vai jotakin muuta ). Eli kenenkä kelkkaan ruvetaan ? Nyt näyttää siltä, että taas on päätöksen paikka.

Toki on, että ylin valtiojohtomme, joka päättää Suomen ulkosuhteista niin EU:n sisällä kuin sen ulkopuolelle, on tässä avainasemassa. Meidän kaikkien yli puoluerajojemme on oltava tässä em. valtiojohtomme takana. Toisaalta, jotta sen voimme tehdä, meidänkin kansalaisten on oltava asioissa ajan tasalla. Ymmärrän kyllä senkin, että kaikki eivät voi kaikkea kertoa mitä tietävät. Mutta nyt aletaan myös tietoa kaivata missä mennään. Ei riitä se, että meille kerrotaan kuinka Venäjällä on minkäkin verran sotilaita missäkin. Kun niitä sotilaita ja sitä varustusta on muillakin jossakin.

Lähteet:
( Lähde: https://www.europeafrica.army.mil/Portals/19/documents/DEFENDEREurope/DE21%20Factsheet.pdf?ver=Lfkvd8zMhx3xuJhiNk-l8Q%3d%3d )

+4
markkulehto
Kokoomus Oulu
Ehdolla kuntavaaleissa

Komentaja evp, kannatan aitoa yrittelijäisyyttä, vastustan keinotekoisia tukiaisautomaatteja, kansakunnan turvallisuuden peruspilarit on pidettävä pystyssä, energian tuotanto tulee perustua todellisiin, taloudellisesti kannattanviin ja toimiviin vaihtoehtoihin, Pohjois-Suomen infran kehittämisellä luodaan edellytykset koko maan kattavalle ja kannattavalle yritystoiminnalle ja pidetään koko maa-asuttuna sekä puolustettavana. Hallituksen esitykset ja eduskunnan päätökset tulee perustua tosiasioiden tuntemiseen, tunnustamiseen ja vaihtoehtojen aitoon punnitsemiseen. Kannatan yhtenäistä ja vahvaa Eurooppaa. Vapaus, ml. sananvapaus, on puolustamisen arvoista. Suomi kuluu mielestäni länsimaiseen kulttuuriyhteisöön, jossa tunnustetaan länsimaisia arvoja. Näitä arvoja olen itse valmis puolustamaan.
Joka päivä oppii aina uutta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu