Ahvenanmaalaiset eivät halua ruotsalaisiksi eivätkä mannersuomalaisiksi

Uuden kyselyn mukaan ahvenanmaalaiset eivät halua saariaan liitettäväksi Ruotsiin, mutteivät myöskään tiiviimpää yhteyttä manner-Suomeen. Oliko yllätys? Haluaako Espoon keskellä killuva Kauniainen liitettäväksi Espooseen tai peräti Helsinkiin? No ei halua.

Privilegiat ovat niitä, joista voidaan tapella pää verissä. Mutta vain keskenään.

Ahvenanmaalla lillutaan sellaisessa itsehallinnossa, joita muualla maailmassa ei liene nähty. Bonuksena, jos itänaapuri sattuu päättää ottaa saaret haltuunsa, Ahvenanmaan miehillä on lyhyt soutumatka Ruotsiin. Antaa mantereen rannikkojääkäreiden tapella saarien rantakivikoissa ahvenanmaalaisten puolesta. Kauniaisten miehille puolustukseksi, että heitä myös olisi rämpimässä Ahvenanmaan saarten rannoilla.

Ymmärrän ahvenanmaalaisten tyytyväisyyden nykytilaan. Etuisuuksia itsehallinnossa on rutkasti ilman velvollisuuksia. Maailma on mennyt harppauksin eteenpäin Kansainliiton päätöksistä, mutta eikö voitaisi asioita muuttaa niin, että ainakin omasta puolustuksestaan ahvenanmaalaiset voisivat huolehtia.

MarkkuTurpeinen

Kuvaisin itseäni kummajaiseksi, joka on ollut aina kiinnostunut ihmismielestä, motivaatioista ja siitä, miksi uskovaiset ja ateistit jaksavat vuosisadasta toiseen kiistellä siitä, kumman käsitys jumalasta ja maailmankaikkeudesta on oikeampi. Kas kun kummallakin käsitykset pohjautuvaa pelkästään uskomiseen, ei kiistämättömään tietoon.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu