Kansalaisuudesta

Nyt kun 2015 siirtolaisvyörystä on jo kotvan aikaa, on niin meillä kuin Ruotsissa edessä kansalaisuus kysymys. Meillä molemmilla riittää kansalaisuuteen 4 vuoden läsnäolo, on siellä jotain muutakin vaadittu, mutta hyvä tarina sorrosta ja vainosta peittoaa vaatimukset kielitaidosta, itsensä elatuksesta yms. Muuhan olisi selvää fasismia, pitäähän se kansalaisuus saada jos tänne asti löytänyt.

Mutta on Pohjoismaissa yksi poikkeus, Tanska. Tanska päätti jo pian 10 vuotta sitten että maa ei kestä sitä meillä ja Ruotsissa ylen arvokkaaksi katsottua maahanmuuttoa Lähi-idästä ja Afrikasta. Tanska on ainut Pohjoismaa johon sortoa ja vainoa pakenevat siirtolaiset nyt jostain syystä eivät halua. No mikä siinä on, turvallinen paikkaan se Tanska?

Pari syytä; Tanska ei myönnä se sosiaaliturvasta mitään ylimääräisiä etuja kolmannen maailman siirtolaisille. Ei mitään.

Toisekseen; Tanska vaatii kaikilta tulijoilta välitöntä sopeutumista tanskalaiseen kulttuuriin, onnistunutta kielen opiskelua ja aktiivista työelämään hakeutumista, myös 8 lapsen yksinhuoltajalta. Tanska on melko piukkana siitä ettei moniavioisia perheitä pääse maaperälle asettumaan.

Tanska vaatii kansalaisuudelta 9 vuoden (yhdeksän vuoden) maassaoloa, jos tänä aikana syyllistyt seksuaali-tai väkivaltarikokseen alle 18 vuotiaasta kohtaan, et ikinä saa Tanskan kansalaisuutta. Yli 3 vuoden vankilatuomio, et ikinä saa tanskalaisuutta. Osallisuus jengirikoksiin, et ikinä saa Tanskan passia. Jne. Myöskin Tanskalla on semmoinen erikoisuus että ne pystyy perumaan kansalaisuuden, ja pystyvät myös palauttamaan Irakiin, Somaliaan, Afganistaniin ja vaikka minne. Eli maksavat kohtuullisen korruption.

Lisäksi Tanskassa jengirikoksista tuomitun tuomio tuplataan. Tämän sai kokea 3 ruotsinsomalia kun kipaisivat murhailemassa Tanskan puolella. 2 elinkautista ja 17 vuotiaalle 20 vuotta.

Signaali on selvä. Tanska ei nyt kertakaikkiaan halua enempää monikulttuuria. Päinvastoin Tanska haluaa assimiloida kaikki Tanskassa asuvat suhtkoht keskenään toimeentuleviksi, tanskalaisia arvoja kunnioittaviksi veronmaksajille. Tanskan demariministeri, joka on itse maahanmuutotaustainen, torjuu monikulttuurin Tanskan työtä tekeviä ja vähäosaisia vahingoittavana tekijänä.

Olisiko Suomella jotain opittavaa?

+9
Marko Huttunen
Perussuomalaiset Pieksämäki

Maailmankansalainen. Asunut ja työskennellyt Ruotsissa, Ranskassa, Saksassa, Norjassa, Venäjällä ja jopa Suomessa. Sinä et.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu