Alkaako Moldovan valtaus erillisenä operaationa Venäjän toimesta…

Jotain tekeillä Moldovassa ?

”NATO recon missions near Moldova this afternoon.”

NATOn tiedustelukoneet lentäneet ja lentää edelleen Romanian alueella niin että ne pystyy tiedustelemaan koko Moldovan alueen ja varsinkin alueen joka on ”separatistien” eli venäläisten hallussa eli Tranistria ( alue Dnestrjoen itärannalla mikä on  200 kilometriä pitkä ja 20 kilometriä leveä.) Alue on osa Moldovaa minkä Venäjä on vallannut ja väittää sen itsenäistyneen. Jos Venäjä saa jalansijaa Moldovasta jolla on todella heikko armeija niin taistelukenttä laajenee…

(Kuvat: War Monitor)

”Jännitteet kasvavat Moldovassa, joka sijaitsee Ukrainan lounaisrajalla. Maa syyttää Venäjän pohjustavan vallankaappausta, joka voisi vetää Moldovan mukaan Venäjän hyökkäyssotaan Ukrainassa.

Moldovan presidentti Maia Sandu on syyttänyt Venäjää siitä, että se käyttää siviileiksi naamioituneita ”sabotoijia”, jotka lietsovat poliittista epävakautta. Myös Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on kertonut Ukrainan tiedustelupalvelun tehneen samankaltaisia havaintoja.

Asiasta uutisoi yhdysvaltalaismedia CNN.” (MTV)

Tässä kannattaa myös miettiä että kun katseet siirretään tänne niin Venäjä tekee vallan muuta…🤔

Pitää myös huomioida että ”separatistien” eli oikeastaan venäläisten hallussa oleva Transnistria on jo useita kertoja ilmoittanut haluavansa liittyä Venäjän federaatioon.

Moldova ei ole EU:ssa eikä Natossa.

Onko Venäjän etu jos sota laajenee? Moldova on 10 kertaa pienempi maa pinta-alaltaan kuin Suomi, maassa on  surkean pieni armeija. Sekä pitää ymmärtää että Venäjä laskee alueen osaksi Venäjän federaatiota koska se kuului osaksi Neuvostoliittoa ja toisen maailman sodan jälkeen maassa oli todella  voimakas venäläistämispolitiikka.

Venäjä ei ole vieläkään hyväksynyt sitä että maa itsenäistyi vuonna 1991. Maassa on yhtenä virallisena kielenä venäjä joten maassa on venäläisiä joiden varjolla Venäjä voi hyvinkin luoda tilanteen että nämä tarvitsee suojaa ja Venäjän federaatio tuo joukot maahan ja ”suojelee” venäläisiä …?

Jotain on silti meneillään.

Semmoinen päivitys että kannattaa seurata Flightradar24 sivua, kun tiedustelua alkaa olla lisää se meinaa myös jotain…huvikseen ne ei lentele näin tiuhaan.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu