Alkoi uusi kilpajuoksu kuuhun

Kiina teki onnistuneen avaruuskokeen raketillaan joka kierti muutaman päivän radallaan ja laskeutui onnistuneesti takaisin Kiinan maaperälle. Kiina kehittää huimaa vauhtia osaamistaan tämän päivän tekniikalla jossa se alkaa olla ylivoimainen.

Venäjällä on vielä toimintaa avaruudessa ja suuria suunnitelmia,,,mutta kassa alkaa loppumaan. Sekä maa ei selviä kohta edes olemassaolostaan.

Yhdysvalloilla alkaa nyt ennätysmäinen lama työttömyyden noustessa 3.5% jo nyt n 15% ja nousee edelleen, sekä kaikki tuntuu olevan tuuliajolla Trumpin keskittyessä pelkkään sisäpolitiikkaan ja omaan vaalikampanjaan. Jenkeistä ei ole kuuhun näillä toimilla. Eikä heillä tunnu olevan halujakaan kuten oli ennen, ikävä kyllä. Ei riitä että perustetaan joku avaruusboltsi ryhmä joka visioi jotain.

Intia kehittää omaa ohjelmaansa, joskin jäljessä mutta kehittää.

Euroopasta ei ole kuin laukaisemaan satelliitteja kiertämään maata.

Kommunistinen Kiina on potentiaalinen kuun valloittaja. Tämä ei ole yhtään pois suljettu mahdollisuus, joskaan en sitä toivo, mutta tälläinen kehitys näyttää olevan mahdollista.

Chang'e-4: Chinese rover now exploring Moon - BBC News

Kuvassa kiinalainen tutkimusalus kuussa (Kuva BBC News)

China, Russia To Join Forces For Manned Moon Missions | Luna ...

Kuvassa kuvitteellinen kiinalainen avaruusasema kuussa, ei ole yhtään pois suljettua.

(Kuva Luna society international)

Kilpajuoksu kuuhun on taas alkanut ja tällä kertaa se joka saa sinne ensimmäisen aseman on varmasti kiinni myös Marsin valloittamisessa…

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu