Sammio
Kirjaudu blogeihin

Tiedote

Parhaat Uuden Suomen blogit kerran viikossa – tilaa uutiskirje täältä!

 

Bakhmut kestää edelleen! Hyvää Vappua kaikille!

(Kuva: IS 30.4.2023)

Taistelut Bakhmutissa alkoivat heinä/elokuussa 2022. Venäjä ei ole vieläkään saanut tavoitettaan, vallata Bakhmut. Tämä on ehkä yksi huonoimmista voimannäytöistä Venäjältä tai oikeastaan se todellisuus siitä että joukot eivät ole hyvin koulutettuja, reservit on huonot, johtajuus on huonoa, huolto on huonoa, ei ymmärretä kaupunkisotataisteluiden taktiikoita vaan rynnitään kuin ensimmäisen maailmansodan aikana aalloittain kohteeseen ja kun edessä olevat venäläiset on kuoleet lähtee seuraava aalto päälle yrittäen edetä jonkin metrin.

Alue alkaa olla jauhettu kivimurskaksi, vain kellarit ja alemmat kerrokset ovat jossain kunnossa, tämä ei mahdollista edes venäläisten edetessä heille edes kunnon suojaa. Venäjällä ei ole enää kuin hävittävää tässä taistelussa, peräätyminen on mahdoton koska se tarkoittaisi nöyryyttävää häviötä Venäjälle. Siksi tämä sitoo edelleen huomattavan ison määrän venäläisten kalustoa ja miehiä, turhaa voimien syömistä tuolle alueelle.

Tämä kertoo myös jotain siitä kuinka huonosti logistiikka toimii venäläisten huollossa tai sitten he (Putin ja esikuntansa) haluavat päästä eroon Prigozhin Wagner-roistoista jotka ovat uhkailleet Venäjän omaa armeijaa ja jopa on ollut kahakoita joissa kumpikin on ampunut toisiaan, mitähä muuta on vielä tapahtunut mitä me emme voi tietää.

”Yksityisen venäläisen Wagner-joukkojen johtaja Jevgeni Prigozhin on esittänyt uhkavaatimuksen Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigulle.

– Pyydän Shoigua antamaan välittömästi ampumatarvikkeita.

Jos Wagner-joukot eivät saa aseista, Prigozhin aikoo valittaa presidentti Vladimir Putinille ja uhkaa vetää palkkasoturit Bahmutista.” (IS 30.4.2023)

Edelleen itse olen sitä mieltä että ukrainalaiset pyrkii pitämään mahdollisimman paljon venäläisiä alueella ja murtokohta tullaan tekemään vallan muualle…

Tässä aiempaa kirjoitusta Bakhmutista:

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu

Kommentit (4)

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kommentoida.
 1. Marko Suutari
  Marko Suutari #3889038 Kirjoittaja

  4 tuntia sitten, tässä nähdään että siellä taistellaan koko ajan ja Venäjä kokee jatkuvasti lisää tappioita.

  ”Ukrainian long range artillery overnight hit and destroyed 1x concentrations of troops, 2x fuel depots, 2x air defence assets, 1x artillery unit and 1x other important target of Russian forces.” (War Monitor/ Twitter)

  Ilmoita asiaton viesti

 2. rjaaskel

  Bah’mut kestää, mutta LL ei.
  Hauskaa Vappua!

  Ilmoita asiaton viesti

 3. Marko Suutari
  Marko Suutari #3889061 Kirjoittaja

  Koen tärkeäksi että pidämme keskustelua yllä Ukrainan sodasta. Voidaan sanoa että niin pitkään kuin olemme mukana tavalla tai toisella, niin pitkään voimme estää Venäjän laajentumisen Eurooppaan.

  Sota on vasta alussa.

  Ilmoita asiaton viesti

 4. Marko Suutari
  Marko Suutari #3892413 Kirjoittaja

  Päivitys 5.5.2023 tilanne. Etenee kuten aavistelin. Nyt alkaa rivit hajoilemaan. Wagner joukon johtaja möykkää suoraan Kremlin suuntaan, tämä ei kokin tilannetta paranna:

  Lähde:
  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009564264.html

  ”VENÄLÄISTÄ palkka-armeija Wagneria johtava Jevgeni Prigozhin on ilmoittanut vetävänsä joukkonsa pois Itä-Ukrainassa sijaitsevasta Bahmutin kaupungista ensi viikon keskiviikkona.

  – Olemme velvoitettuja siirtämään Bahmutin asemamme puolustusministeriön yksiköille ja vetämään Wagnerin jäännökset logistiikkaleireihin nuolemaan haavojamme, Prigozhin sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

  Prigozhin kertoi myös syyn sille, miksi Wagner jättää Bahmutin, josta on käyty verisiä taisteluja kuukausien ajan. Palkka-armeija on toiminut keihäänkärkenä Venäjän yrittäessä vallata kaupungin.

  – Vedän Wagnerin yksiköt Bahmutista koska ammusten vähäisyyden vuoksi heidät on tuomittu järjettömään tuhoon.”

  Ilmoita asiaton viesti