Biden rakentaa vahvaa puolustusta Eurooppaan Venäjää vastaan ja korjaa Trumpin virheitä, hyvä!

Biden korjailee Trumpin virheitä

Trump ajoi tietoisesti Yhdysvaltojen joukkojen siirtoa pois Euroopasta Venäjän eduksi, samalla Trump tietoisesti alkoi ajamaan alas NATOa, nyt Biden korjaa näitä virheitä ja laittaa Euroopan puolustusta parempaan kuntoon Venäjää vastaan. Hyvä!

”Yhdysvaltojen Euroopan joukkojen komentajan kenraali Tod Woltersin mukaan kaikki joukkojen vähentämiseen Saksassa tähtäävät presidentti Trumpin hallinnon suunnitelmat on hyllytetty, kunnes uusi puolustusministeri Lloyd Austin on pohtinut asiaa uudelleen.

Ilmoitus viittaa siihen, että presidentti Biden ei välttämättä vedäkään 12 000 amerikkalaissotilasta pois Saksasta. Trumpin yksipuolisesti viime kesänä ilmoittama suunnitelma yllätti Berliinin ja Nato-liittolaiset.

Suunnitelmaan kuului myös Euroopan joukkojen sekä Afrikan joukkojen johtoesikunnan siirtäminen pois Stuttgartista Monsiin, Belgiaan, jossa on ennestään jo suuri NATO:n johtoesikunta. Tämäkin muutto on nyt ainakin toistaiseksi peruttu.

Yhdysvaltojen uusi puolustusministeri Lloyd Austin on jo ehtinut keskustella puhelimessa Saksan puolustusministerin Annegret Kramp-Karrenbauerin kanssa Yhdysvaltojen läsnäolosta Saksassa, joka on saksalaisille ollut tervetullut asia tähän saakka.” (Suomen Sotilas 4.2.2021)

Minusta tämä Biden on oiva valinta presidentiksi Yhdysvalloissa. Hän ei aiheuta kaaosta ja sekaannusta sekä kuuntelee muita. Myös Venäjä myötäily loppui siihen Yhdysvaltojen osalta. Toivon että vahva Yhdysvallat tulee takaisin, se on meidän suomalaistenkin etu. Tulevat hävittäjät ovat varmasti mallia F-35. Siinä olisi hyvä käyttää kaupankäynnissä järkeä, jos saisimme tehtyä vaikka vastaostoja heille mm jäänmurtajista joita Yhdysvallat kaipaa. Suomi on edelleen lännen vartio itään päin. 1300 km rajaa diktatuurin kanssa ja me puolustamme läntisiä arvoja!

Hyvä että NATO säilyy vahvana Euroopassa, se on elintärkeää Suomelle!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu