Dystopia siitä jos Trump olisi voittanut vaalit ja olisi nyt presidentti…

Mennyttä ei takaisin saa eikä tulevaa voi ennustaa mutta jos eläisimme nyt sellaisessa dystopiassa jossa presidenttinä olisi Trump eikä Biden, millainen se olisi…?

Ihan lyhyen arveluni tähän pistän sillä tästä saisi romaanin kirjoitettua helposti.

Eli kuvitellaan että viime presidentinvaalit voitti Yhdysvalloissa Donald Trump ja hän johtaisi maataan juuri nyt. Palataan pari vuotta taaksepäin, vaalin tulos vahvistettiin kongressissa  7. tammikuuta 2021. Presidentti vannoi virkavalan 20. tammikuuta 2021. Donald Trump siirtyi hallitsemaan toiselle kaudelleen.

Ensitöikseen keväällä 2021 Trump toteaa ettei Euroopassa NATO maat ole tarpeeksi uhranneet voimavarojaan maidensa puolustukseen ja vaadittu 2% / BKT ei tule hänen mukaansa koskaan toteutumaan kuin parissa maassa ja Trump aloittaa NATOn alasajon käyttäen erillisiä hallinnollisa keinoja ja ensitöikseen siirtämällä pois kaikki Yhdysvaltojen joukot pois Euroopasta porrastetusti niin että syksyyn mennessä joukkoja ei ole kuin nimeksi, lukuisia tukikohtia pistetään kiinni, Viro ei saa mm enää ilmapuolustusta NATOn toimesta kuten nyt on saanut.

Trumpin esikunta puhuu retoriikassaan NATOn olevan liian kallis Yhdysvalloille, media menee miinaan ja toistaa samaa, myös Trumpin Twitter tili laulaa kuten oikeasti teki, suoltaen sekaannusta lisää.

 

Trump alkaa käymään enemmän ja enemmän vuoropuhelua Putinin kanssa, on tapaamisia Sotsissa ja tapaamisia myös enemmän Kiinan ja Pohjois-Korean johtajien kanssa. Trump nauttii paistatella median edessä ja aina muistetaan puhua ”America first”, kukaan ei edes muista että termin on luonut alunperin Woodrow Wilson  vuonna 1916 kampanjassaan jossa hän halusi Yhdysvaltojen olevan  neutraali ensimmäisen maailmansodan suhteen.

Yhdysvalloissa hallintopaikkoja on vallattu enemmän ja enemmän Trump mielisten toimesta ja johto siirtyy enemmän ja enemmän ääri Trumpistien käsiin, suhteet mm Ranskaan huononee ennestään eikä Trump kutsu Valkoiseen Taloon kuin hänelle mieluisia vieraita.

Venäjällä Putin  on aloittanut (kuten nyt hyvin tiedetään) Ukrainan valloittamissuunnitelmat jo 2020 lopulta asti, siihen sisältyy poliittista painostamista, korruptiota, virkamiestan lahjomisesta aina sotilasjohtajien lahjomiseen tai painostukseen. Putin laskee sen mukaan että Trump säilyy vallassa Yhdysvalloissa, koska Trump ei estä hänen laajenemispyrkimyksiään.

Syksyllä 2021 NATO jäsenien kesken on erimielisyyttä, moni haluaa perustaa mahdollisen Euroopan oman puolustusliiton jota lobataan paljon Venäjän puolelta sekä Trumpin politiikka alkaa olla irtautua pois NATOn toimintaympäristöstä enemmän ja enemmän. Monessa Euroopan suurkaupungissa on NATO vastaisia mielenosoituksia (Venäjä on näiden takana sekä heidän agitoimat aktivistit)

 

Vuoden 2021 lopulla Ukrainan presidentti Zelenskyi saa lukuisia varoituksia Yhdysvaltojen tiedustelun puolelta, mutta niitä ei hän ei kuuntele kuten kävi oikeasti.

2022  tammikuussa Venäjän pihdit Ukrainan ympärillä kiristyy, monet Euroopan maiden johtajat käyvät neuvottelemassa Putinin kanssa ettei konfliktia tulisi. Myös Trump vierailee Putinin luona Moskovassa ja keskustelee ilman että keskustelua annetaan median käyttöön tai turvallisuudesta vastaavien kuultavaksi (kuten Trumpin keskustelu Putinin kanssa Helsingissä 2018). Trump viihtyy kaksi päivää Moskovassa. Putinin kanslia julkaisee monta kuvaa vierailusta ja sosiaalinen media toistaa niitä luoden hyvää kuvaa Yhdysvaltojen ja Venäjän suhteista.

Helmikuussa 2022 Venäjä hyökkää Ukrainaan, kuten hyökkäsi sitten oikeasti. Sillä erotuksella että Yhdysvalloissa presidentti Trump  toteaa: (kuten totesi oikeasti)

 

”Trump kertoi tuntevansa Putinin ”erittäin erittäin” hyvin ja kuvaili häntä taitavaksi.

– Katsoin eilen televisiota ja sanoin, että ”tämä on nerokasta”. Putin julistaa suuren osan Ukrainasta itsenäiseksi. Sepä upeaa.

– Sanoin, että kuinka nerokasta se voi olla? Putin menee Ukrainaan ja turvaa rauhan. Siellä on enemmän panssarivaunuja kuin olen koskaan nähnyt. Ne pitävät rauhan kunnossa.” (MTV)

Näin Trump lausui oikeasti silloin.

 

Trump toteaa että Yhdysvallat ei saa sekaantua tähän sekä vetoaa myös heikentyneeseen NATO koalitioon ettei kukaan sielläkään tee mitään. Euroopassa on hyvin vähän Yhdysvaltojen joukkoja tässä vaiheessa, vain nimeksi.

 

Maailma katsoo sivusta kun Ukrainaan valuu panssareita ja joukkoja kuten kävi oikeastikin. Sillä erotuksella että nyt Ukraina ei tule saamaan kuin joiltain valtioilta jotakin pientä aseapua sekä a-tarvikkeita ja humanitaarista apua. Alkaa turha keskustelu YK:ssa, sillä erotuksella että Yhdysvallat kieltäytyy äänestämästä Venäjää vastaan. Trump toteaa mediassa YK:n olevan turha järjestö eikä hänen mielestä tämä ole kuin Venäjän oma asia, Ukraina on osa Venäjää.

 

Taistelut etenevät alussa kuten oikeastikin etenivät, sillä erotuksella että täydennyksiä ei tule sekä Euroopan yleinen ilmapiiri on hyvin varovainen ja varotaan olla sekaantumatta sotaan tai siis ” sotilaalliseen erikoisoperaatioon” josta presidentti Trump myös puhuu kun media häntä haastatellaan.

Keväällä 2022 Ukraina kaatuu, Kiova vallataan, presidentti Zelenskyi surmataan ja päättäjät teloitetaan, alkaa Ukrainan miehittäminen ja asukkaiden ”uudelleen kouluttaminen”, osa terminoidaan välittömästi (siitähän on oikeasti lista miten Venäjä olisi toiminut). Näistä ei media enää saa kuin silotellun version, vapaa lehdistö ei alueelle pääse.

 

Syksyllä 2022 kirjoitetaan Moskovassa asiakirja jolla Ukraina liitetään osaksi Venäjää. Trump käy vierailemassa Moskovassa ja lehdistön edessä hän onnittelee Putinia loistavasti sujuneesta operaatiosta, olihan heti hyökkäyksen alussa Trump kehunut Putinin toimia nerokkaaksi. ( Tästä on oikeaa faktaa ).

Suomessa vallitsee hermostuneisuus, rajojemme lähelle on siirretty vuoden 2023 alussa lisää venäläistä kalustoa, kuten myös Viron rajalla. Elämme nyt päivää 20.1.2023…

Muistakaa tämä on dystopiaa, ei totta, mutta osa siitä on erittäin totta ja uskon että Trumpin ollessa vallassa Ukraina olisi oikeasti jo vallattu.

(Kuva: US News)

President Donald Trump meets with Russian President Vladimir Putin at the G20 Summit, Friday, July 7, 2017, in Hamburg. (AP/Evan Vucci)

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu