Eduskunnan keskustelu klo 10:00

Eduskunnassa käydään halki NATO jäsenyyttä nyt viimeisiä kertoja. Kun ajat ovat mitä ovat näyttää siltä että kaikki puolueet on yhteisen asian takana. Tämä keskustelu on viimeinen niitti puolustusliittoon kuuluvaan juupas/eipäs vaiheeseen. Kaikki sanoo KYLLÄ.

Tämä päätös olisi pitänyt tehdä jo 30 vuotta sitten. Se olisi ollut kaupankäynnin ja teollisuuden kannalta myös kannattavaa.

No parempi myöhään kuin ei milloinkaan…

Tämä on pakko tähän muistin virkistykseksi laittaa siitä kuinka 100% oikeassa Jalkaväenkenraali Adolf Ehrnrooth olikaan:

”- Ei tämä ole mitään Venäjä-vihaa, tämä on vain vanhan toteamus, että kaikki ennakkokäsitykset voivat hyvin helposti kääntyä päälaelleen, Ehrnrooth arvioi tuolloin.

Hän halusi muistuttaa ihmisiä historiastaan oppimasta läksystä. Hän korosti, ettei se koske erityisesti Putinia tai ketään muutakaan 2000-luvun johtajaa – ainakaan vielä.

– Kaikki sanovat, ettei mitään toista sotaa tulee. Mutta eihän kukaan tiedä. Se on aina ollut hämärän peitossa. Ei kukaan tiedä, milloin riidat leimahtavat ilmiliekkeihin.

Ehrnroothin mielestä oleellista oli pohtia, millaiset miehet ovat vallassa silloin, jos syntyy vakava kriisi.

– Aina kun johtajat vaihtuvat suuressa maailmassa, niin historia osoittaa, että joskus valtaan nousee myös huimapäitä. Ykskaks voi pallille nousta mies, joka lyö rintoihinsa ja sanoo, että minä poika näytän maailmalle, mistä pesee.
Ehrnrooth oli seurannut huolissaan myös Tshetshenian sotaa.

– Kun tämä Tshetshenian sota ehkä päättyy sen onnettoman kansan hävittämiseen, niin sitten saattaa syttyä aivan toinen sota, jossain muualla.”

”Minä poika näytän maailmalle” – Adolf Ehrnrooth varoitti vallanhaluisista suurvaltajohtajista https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000723249.html

(Kuva: Iltalehti)

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu