Eläisimme Suomessa vaaran aikoja jos Trump olisi nyt vallassa.

Jos Trump olisi vallassa ei Suomea olisi koskaan hyväksytty Natoon

”Yhdysvaltojen kongressissa edustajainhuone on maanantaina hyväksynyt päätöslauselman, joka kannattaa Suomen ja Ruotsin liittymistä Natoon, kertoo verkkojulkaisu The Hill.

Päätöslauselman puolesta äänesti 394 edustajaa, vastaan 18. Kaikki vastustajat olivat republikaaneja,” (Keskisuomalainen)

Vastustajissa juuri Trumpin kannattajia, yllätyitkö, minä en:

Nämä 18 republikaania vastustivat, kun Suomen Nato-jäsenyyden tukemisesta äänestettiin USA:n edustajain­huoneessa https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008953462.html

Trumpin aikana republikaanit olisivat olleet hänen vallassaan ja painostuksen alla. Trumpin politiikka oli muutenkin tuhota koko NATO järjestelmänä. Tuskin olisimme  NATO:n tiellä nyt jos Trump olisi ollut Yhdysvaltojen presidentti.

Sekä Ukraina ei saisi Yhdysvalloista aseita ja a-tarvikkeita.

”Trumpin mahdollinen uusi kausi on monille huolenaihe, koska ex-presidentti on hyvin Nato-kriittinen.

Suomen Atlantti-seuran pääsihteeri Terhi Suomisen mukaan huoli ei ole turha.

Viime kaudellaan Trump uhkaili, että Yhdysvallat voisi jopa jättää Naton. Voisiko maa todella vetäytyä sotilasliitosta?” (YLE)

Jos kävisi niin että Trump valittaisiin jatkossa Presidentiksi niin se  sataisi kaikki taas Putinin laariin, seuraaviin vaaleihin ei ole kun pari vuotta. Putin voisi hyvinkin ”tehdä rauhan” Ukrainan kanssa ja aloittaa taas sotatoimet kun Trump olisi jälleen vallassa. Silloin Yhdysvallat ei puuttuisi sotaan sekä NATO olisi vaikeuksissa.

Oma päätelmä on edelleen että Putin luotti siihen että Trump olisi ollut nyt vallassa ja hänen Ukrainan valloitus olisi ollut ”hyväksyttävissä” Yhdysvaltojen puolelta sekä olisi taas ”unohdettu” ajan myötä tämä Ukrainan liittäminen osaksi Venäjää. Seuraavana olisi ollut vuorossa Baltian maat ja Suomi. Varsinkin Baltian kohdalta NATOn mureneminen Trumpin toimesta olisi ollut lottovoitto Venäjälle. Suomi taas…olisi ollut jälleen yksin…

Dystopia olisi voinut olla realiteettia.

(Kuva: Business insider)

+7

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu