Hallituksen uusi maksukorotus kurittaa eniten sähköautoilijoita…sekä muuta kivaa.

Näin Suomessa edistetään uusiin autoihin siirtymistä.

”Hallitus esittää eduskunnalle pakollisten liikennevakuutusten avulla perittävän liikenneturvallisuusmaksun korottamista.”

”Suhteellisesti kertakorotus on melko suuri, sillä liikenneturvallisuusmaksun osuus on ollut tällä vuosituhannella noin 0,97—1,05 prosenttia liikennevakuutustulosta.” (IS 14.6.2022)

Lähde:

https://www.is.fi/autot/art-2000008883945.html

 

Suurimman korotuksen saa juuri sähköautojen käyttäjät. Autothan ovat lähes järjestään rahoituksella ostettuja jolloin vakuutus on aina suurempi sekä sähköautoilla se on muutenkin suurempi.

”Sähköautojen vakuutusmaksut ovat polttomoottoriautoja kalliimpia Suomen ohella Norjassa, Tanskassa ja Ruotsissa” ” Sähköautojen vahingoista maksettavat korvaukset ovat kaksinkertaiset verrattuna polttomoottoriautoihin.”

Lähde:

https://www.is.fi/autot/art-2000008533954.html

 

Tästä pääsemme siihen tosiasiaan että Suomessa romutettavien autojen keski-ikä on n 22 vuotta, ajossa olevien autojen keski-ikä n 13 vuotta, ajossa olevien autojen ns ”arvo” eli keskihinta on n 3600€.

Tässä taas kannustetaan ostamaan uusi sähköauto kun Suomessa keskihintainen täyssähköauto maksaa Autoalan tiedotuskeskuksen mukaan 52 500 euroa. Jokainen tajuaa että yhtälö on älytön. Velaksihan voi aina ostaa mutta pitääkö suomalaisten ottaa lisää velkaa…? Kun entisistäkään ei tunnuta selviävän…? Suomalaisten velkaantumisaste oli 30.9.2022 134,5% käytettävistä olevista tuloista…

Lähde:

https://www.suomenpankki.fi/fi/Tilastot/kuviopankki/rahoituksen-suhdannemittarit/yksityisen-sektorin-velkaantuneisuus-tai-velanhoitorasite/velkaantumisaste_ja_korkorasitus/

 

Nyt kun maailma on mennyt muutenkin sekaisin ja inflaatio huitelee 7% lukemissa ja kattoa ei näy, tässä tämä huomio jotta  polttoaineiden lisäksi rajussa nousussa on myös ruuan hinta…

Niin…siitä vaan hankkimaan se sähköauto velaksi ja odottamaan lisää maksuja 1.1.2023 sekä maksamaan siitä autosta enemmän koska uusien autojen hinnat on nousseet valtavasti.

Lähde:

https://www.iltalehti.fi/autouutiset/a/37477f72-ed49-4f05-af5e-2052f922bd83

”Useat maahantuojat nostavat mallistonsa hintoja. Syynä ovat raaka-aineiden kallistuminen ja komponenttipula.”
Sekä aikas iso ongelma tulevaisuuden kannalta…ei ole mistä tehdä akkuja tarpeeksi sekä jos olisi niin ei ole tuotantovalmiutta.
Lähde:
https://www.iltalehti.fi/sahkoautot/a/5cd8ca67-5ef2-494e-9987-6fbce95ffafd
”Maailman neljänneksi suurimman autonvalmistaja nokkamies näkee sähköautotuotannon kiihtyvän siihen tahtiin, että akkujen tuotantovalmiudet uhkaavat jäädä jälkeen. ”
(Financial experts:)
3 quick and easy steps to scrap your 15-year-old car right from your home!  | The Financial Express
Loppukaneetti…edelleen olisi mahdollista tuottaa polttoainetta joka on ympäristöystävällisempää polttomoottoriautoille, mutta siinä sakkaisi kaupankäynti uusien kanssa…

 

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu