Sammio
Kirjaudu blogeihin

Tiedote

Parhaat blogit kerran viikossa – tilaa uutiskirje tästä –>

Ihmeaseita ja yllätyksiä…todellisuus on perikato.

Näin tämä menee ja tämä menee Venäjän osilta epätoivoiseksi:

”Zelenskyi otti Venäjän ”ihmeaseet” puheeksi yöllisessä videoviestissään. Asiasta uutisoivat muun muassa BBC ja Ukrinform.”

”Ja niin me näemme, että kolmantena kuukautena täysimittaista sotaa Venäjä yrittää löytää ’ihmeaseen’. Tämä on täysin selvä osoitus tehtävän täydellisestä epäonnistumisesta.” (IS 19.5.)

”Ja mitä tulee [Venäjän armeijan] ylimpään johtoon, on kaikki syyt uskoa, että näiden suunnitelmien toteuttaminen tulee pian lähitulevaisuudessa antamaan Ukrainalle epämiellyttävän yllätyksen.” Sanoi Venäjän entinen eversti Mihail Hodarjonok (IS 19.5.)

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja: Venäjä vastaa Suomen Nato-jäsenyyteen ”sotilaallisella yllätyksellä”

Sanoo Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova (IS 18.5.)

Niin,,,

Olemme tulleet tilanteeseen jossa on menneen historian kaikua…Natsi-Saksan viimeiset ihmeaseet (V1, V2,,,) ja sotilaalliset yllätykset vihollisia vastaan piti tuoda kolmannelle valtakunnalle lopullisen voiton. Miltä kuulostaa..

(Kuva: BB45.nl) Kuva V2 raketista, ihmeaseesta joka nostaa kolmannen valtakunnan tuhatvuotiseksi valtakunnaksi:

De V2 raket | Bombardement Bezuidenhout '45

(Kuva: Verkkouutiset) Kuvassa Venäjän ihmease, laserase joka tuhoaa ilmamaaleja:

”Venäjän presidentti Vladimir Putin kertoo Venäjän uusien lasereiden vahvistavan maan puolustusvalmiutta merkittävästi.”

”– Tämänkaltaiset aseet määrittävät Venäjän taistelustrategiaa vuosikymmeniksi eteenpäin, Putin sanoo.

Hän toteaa harkitsevansa laseraseen ja uuden Kh-47M2 Kinzhal -ydinohjuskompleksin testaamista käytännössä.” (Verkkouutiset 19.5)

Venäjän suoltama propaganda ihmeaseista ja sotillaallisista yllätyksistä on silkkaa propagandaa. Vaikka heillä joitain uusia sotalaitteita ja järjestelmiä on niin ne on niitä viimeisiä joita heillä nykytekniikalla on. Todellisuus on se että Venäjän nyt liikkeellä olevat Maavoimat on kulutettu loppuun. Ilmavoimat ei ole voineet saada ilmaherruutta, merivoimien käyttö on estetty. Perikato tämä lähinnä on. Siinä ei yllätyksiä järjestetä kun siinä yritetään tulla toimeen lopuilla romuilla ja estää sotilaiden massa karkaaminen taistelukentiltä. Se mitä Venäjä nyt sanoo se on juuri päinvastoin.

Tässä on todellisuus:

Maavoimien esikunnassa palvelevan majurin mukaan Venäjän tankit ovat moderneja, mutta niissä on heikkouksia.

(Kuva: Iltalehti)

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu

Kommentit (13)

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kommentoida.
 1. LauriKiiski
  Lauri Kiiski #3673902

  Venäläiset ihmeaseet… ? Polkupyörää tai soutuvenettä eivät osaa tehdä. Jalostamattomia luonnonvaroja osaavat vain myydä. Mitään kehitystä viimeiseen 31 vuoteen.

  Venäläinen superase näyttää edelleen olevan nälänhädän aiheuttaminen omille ja muille.

  +1

  Ilmoita asiaton viesti

 2. ollivaisala

  Toivottavasti olet oikeassa…

  0

  Ilmoita asiaton viesti

 3. Marko Suutari
  Marko Suutari #3673921 Kirjoittaja

  Sotia ei voiteta ”ihmeaseilla” ja yllätyksillä vaan ilmavoimien, tykistön ja maavoimien yhteistyöllä. Pahin vihollinen on sotilas itse, jos ei ole motivaatiota, ei ole huoltoa, ei ole päteviä johtajia. Silloin ei ole sotilasta vaan sen kuori, pelkkä tilastomerkintä taistelukentällä jolla ei ole voimaa.

  +1

  Ilmoita asiaton viesti

 4. jussina
  Juhani Putkinen #3673927

  Silti Suomen ei kannata aliarvioida vihollista (Venäjää).

  Ukrainassa ei ole runsaasti arvokasta ryöstettävää, joten venäläisten motivaatio on heikko. Suomessa sen sijaan on runsaasti arvokasta ryöstettävää, joten venäläisten motivaatio Suomea vastaan voisi olla korkeampi. Toki tarvitaan liikekannallepano, koulutusta, poliittista agitaatiota, jne.

  0

  Ilmoita asiaton viesti

  • Marko Suutari
   Marko Suutari #3673936 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #3673927

   Kukaan ei aliarvioi Venäjää. Todellisuus on vain se että sen liikkeellä olevista joukoista on maksimi teho kulutettu pois.

   +1

   Ilmoita asiaton viesti

  • Marko Suutari
   Marko Suutari #3673947 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #3673927

   Motivaatiota ei nosta myöskään tämä:

   ”Venäjä on erottanut viime viikkoina vanhempia komentajia, joiden katsotaan menestyneen huonosti Venäjän Ukrainaan kohdistuneen hyökkäyksen alkuvaiheessa, Britannian puolustusministeriö kertoo päivittäisessä katsauksessaan.” (IS 19.5.)

   Sana kentällä kiertää jotta ylintä johtoa on erotettu. Sama erottamisaalto on menossa joka portaassa ja tehtäviä vaihdetaan, tämän paniikin kokee myös rivimies. Tehoja ei ole jatkaa hyökkäystä, mistä kukaan repii näille motivaation.

   +1

   Ilmoita asiaton viesti

 5. TuomoKokko
  Tuomo Kokko #3673962

  Mediatietojen mukaan Vladimir Putin, 69 v., on tilaamassa itselleen uuden Moskvitshin. Jos hän aikoo ajaa sillä itse, hänen on uusittava ensi lokakuussa erääntyvä ajokorttinsa.

  0

  Ilmoita asiaton viesti

   • AnttiMikkonen1
    Antti Mikkonen #3674053
    Vastaus kommenttiin: #3673990

    ”Venäjän johtava autojulkaisu Za Rulem on jo ehtinyt arvioimaan, ettei uuden automerkin valmistaminen Moskovan autotehtaalla ole millään tavalla aidosti mahdollista, ainakaan Moskovan pormestarin lupaamassa aikataulussa.
    Renault nimittäin tuskin suostuu toimittamaan tarvittavia komponentteja ja kaupan päälle vieläpä muuttamaan Moskovan tehtaalla valmistetun autonsa nimen Moskvitsiksi.
    Se olisi ainoa keino, jolla Putinin tilaamia ”Moskvitsejä” voitaisiin annetussa aikataulussa ja teollisessa mittakaavassa vielä valmistaa.
    Za Rulem kertoo vielä, ettei Venäjän jo ennestään valtavissa vaikeuksissa painiva oma autoteollisuus pysty mitenkään kehittämään kokonaan uutta henkilöautomallia edes useamman vuoden tuotekehitysperiodilla.
    Eikä Renault takuulla suostu Moskovan Mosse-projektin toteuttajaksi.
    Siksi lähes ainoaksi vaihtoehdoksi jää käytännössä jonkin kiinalaisauton ottaminen valmistukseen ja logojen vaihtaminen Moskvitsiksi.”
    https://www.is.fi/autot/art-2000008827647.html

    +1

    Ilmoita asiaton viesti