Kirjaudu blogeihin

Tiedote

Uuden Suomen vaalikone julki – Etsi ehdokkaasi eurovaaleissa

Ihmetyttää USA:n republikaanien touhu estää Ukrainan avustaminen. Putin hyötyy tästä!

Edelleen republikaanit haluaa torpata Ukrainan avun.

Samaan aikaan kun Biden on ajanut tarmokkaasti nyt jo 100 miljardin dollarin edestä sotilaallista ja muuta apua Ukrainalle pyrkii osa republikaaneista estämään avun Ukrainalle täysin! Jos en tietäisi, niin luulisin näitä republikaaneja kommunisteiksi.

Zelenskyi kutsuu Yhdysvaltain edustajainhuoneen puheenjohtajan Kiovaan

”Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kutsuu Yhdysvaltain edustajainhuoneen puheenjohtajan Kevin McCarthyn vierailulle Kiovaan varmistaakseen kongressin tuen Ukrainan saamalle avulle. Uutistoimisto AFP:n mukaan Zelenskyi esittää kutsun haastattelussa, jonka uutiskanava CNN esittää tänä keskiviikkona.

McCarthyn edustamalla republikaanipuolueella on enemmistö edustajainhuoneessa eli kongressin alahuoneessa. Ukraina-apua ajavan presidentti Joe Bidenin demokraatit puolestaan hallitsevat senaattia eli kongressin ylähuonetta.

Yhdysvallat on myöntänyt sodan takia Ukrainalle sotilaallista, taloudellista ja muuta avustusta noin sadan miljardin dollarin edestä. Osa republikaaneista vastustaa tätä. McCarthyn mukaan apua pitäisi myöntää paljon kriittisemmin eikä ”avoimin sekein”.

– McCarthyn pitää tulla tänne näkemään, mitä teemme, mitä täällä tapahtuu, mitä sota on meille aiheuttanut, ketkä nyt taistelevat, ja tehdä sitten oletuksensa, Zelenskyi sanoo haastattelussa AFP:n mukaan.

– Luulen, että puheenjohtaja McCarthy ei ole koskaan käynyt Kiovassa tai Ukrainassa, ja luulen että se auttaisi häntä asemassaan.

McCarthy kommentoi CNN:lle, että hän ei koe tarvetta käydä Kiovassa ymmärtääkseen tilannetta.” (08.03.2023 IS)

Kuvaavaa on että Demokraattien  Biden on käynyt Kiovassa sodan aikana. Ja kaikki Demokraatit haluaa tukea Ukrainaa sodassa imperialistista Venäjää vastaan.

Republikaanien McCarthy ei vaivaudu sinne edes menemään ja varmasti pyrkii estämään Bidenin avun kaiken keinoin.  McCarthy taitaa olla mamman poika…

Tässä Yhdysvaltojen republikaanit pelaa nyt toimillaan Putinin pussiin, miksi?

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu

Kommentit (25)

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kommentoida.
 1. Marko Suutari
  Marko Suutari #3847892 Kirjoittaja

  Joko tämä alkaa vaikuttamaan Yhdysvalloissa negatiivisesti avussa Ukrainalle? Toivottavasti ei:

  Maga-republikaanit haluavat lopettaa Ukrainan tukemisen: ”Yhdys­valtojen tulisi pysytellä erossa tästä hölynpölystä” https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009433858.html

  Ilmoita asiaton viesti

 2. NeaUusitalo
  Nea Uusitalo #3847893

  Miksi sitä ihmettelet?

  MAGA henkisyys elää, tarkoitus on saada GOP-ylivalta takaisin eli pressa jolla on takana kongressi & senaatti (tilanne Trumpin aloittaessa).

  Tällä ei ole vähäisintäkään tekemistä demokratian kanssa jota nyt ollaan niin kovin tässä suojelemassa.
  Heitä ei kiinnosta Ukrainan kohtalo vähääkään, vain ja ainoastaan oma napa.

  Joku Putkinen, joka pitää amerikandemareita jos ei nyt aivan täysin kommareina niin kuitenkin sosialisteina, kuvittelee että joku esim. Mad Dog tai muu vastaava voisi mitenkään päästä poliittisen shown pääosaan Jenkilässä ilman MAGA/GOP värisuoraa.

  Mikäli Trump ei joudu sitä ennen tuomiolle perusjenkki tavisveronmaksaja päättää kasvavan vitutuksen myötä syytääkö vaiko ei talojaan ahnaan asetteollisuuden kitaan vähintään Ukrainalle suunnatun aseavun osalta, plus uppoaako Trumpin uho laittaa stoppi WWIII uhalle 24 tunnissa kertaheitolla.

  Ilmoita asiaton viesti

  • Marko Suutari
   Marko Suutari #3847911 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #3847893

   Minulle on sama kumman puolueen presidentti siellä on presidentti, kunhan se antaa sotilaallista ja muuta tukea Ukrainalle (Trump ei antaisi apua) sekä on myönteinen Suomen NATO prosessille ja haluaa myös meidän kanssa sotilaallista yhteistyötä sekä on ns ”tolokun mies”. Ainut mikä edelleen ihmetyttää on se että nämä on hyvin vanhoja Yhdysvalloissa …missä nuoremmat henkilöt on?

   Sen verran Kenraali ”Hullu koira” Mattiksesta. Erittäin kova kenraali ja suosittu sellainen Yhdysvaltojen armeijassa. Trump pyysi häntä puolustusministeriksi ollessaan Yhdysvaltojen presidentti. Oli jonkin aikaa tehtävässä ja erosi itse nähdessään kuinka tyhmä tämä Trump on. Ei hakeudu enää hänen pyynnöstä mihinkään tehtävään. Mattis tuntee mm Suomen Talvisodan hyvin ja tulee suomalaisten kanssa toimeen loistavasti.

   Kun Mattis erosi tehtävästään niin hän huomioi juuri Trumpin ”liian lämpimät” välit kommunistisen Kiinan ja Imperialistisen Venäjän kanssa. Mattis teki fiksusti kun jätti Trumpin uppoavan laivan mikä päättyi niinkuin se päättyi.

   ”Erokirjeessään Mattis kertoo eroavansa, jotta Trump voi nimittää tehtävään henkilön jonka näkemykset ovat lähempänä hänen omiaan. Mattisin mukaan Yhdysvaltojen suhde Venäjän ja Kiinan kaltaisiin maihin oltava selkeä.”

   Lähde:

   Puolustusministeri James Mattis jättää tehtävänsä – viittaa erimielisyyksiin presidentin kanssa https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005942714.html

   Enkä usko että Mattis pyrkii takaisin politiikkaan. Fiksu kun on.

   Ilmoita asiaton viesti

   • NeaUusitalo
    Nea Uusitalo #3847990
    Vastaus kommenttiin: #3847911

    Reppulilla joka ei edusta MAGA-idaa ja lähtisi nyt pyrkimään edes GOP:n ehdokkuuteen tuskin olisi mitään mahkuja.
    Jotenka tästä mahd. asetelmasta on sekä sinun että ukrainalaisten pyrittävä nyt huumoria repimään.

    Ilmoita asiaton viesti

    • AnttiMikkonen1
     Antti Mikkonen #3848044
     Vastaus kommenttiin: #3847990

     C-PACissa oli toki Trump hurmosta, mutta aiempiin vuosiin verrattuna täysi yleisökato, oliskohan tuo MAGA-hullutus sittenkin laantumassa.

     Ilmoita asiaton viesti

     • NeaUusitalo
      Nea Uusitalo #3848271
      Vastaus kommenttiin: #3848044

      Toivottavasti näin, mutta reppuliehdokas tarvitsee ehdottamasti myös America First jengin äänet pääpallille päästäkseen ja kyse on tosi paljon juurikin siitä mihin hynää syydetään.

      Kiina voisi halutessaan tällä kertaa manipuloida vaalitulosta, ei tarvitsisi paljokaan provota, kun jenkkien mielenkiinto katoaisi tyystin Ukrainan keissistä.
      Olisi samalla unelmien lahja myös Putinille.

      Ilmoita asiaton viesti

   • PiviKopsa
    Päivi Kopsa #3848029
    Vastaus kommenttiin: #3847911

    Mehän olemme tänne tulevan tiedon varassa, joka pruukaa olla yksikaistaista. Presidentin vaalien alla marraskuussa 2020 amerikkalaisten telkkareihin ilmestyivät konservatiivisella puolella kuuluisat kasvot: taloustieteen Beingiläinen nuori professori esitelmöi Kiinassa:
    ”Meillä on väkeä Yhdysvaltain huipulla” Juuri tällöin Bidenin suvun korruptio-skandaali oli äkkiä hiljennetty amerikkalais-mediossa, juuri vaalien alla.
    https://www.youtube.com/watch?v=YzSoXV3HTqs

    Ilmoita asiaton viesti

  • PiviKopsa
   Päivi Kopsa #3848057
   Vastaus kommenttiin: #3847893

   Jospa Trumpp laskee omien keinojensa varaan, muuten on vaikea suunnanmuutosta ymmärtää, kumosihan hän 2018 Yhdysvaltain asevientikiellon Ukrainaan.

   Ilmoita asiaton viesti

 3. jgagarin56
  Juha Kuikka #3847908

  USA:ssa on kautta aikojen vallinnut kaksi peruslinjaa suhteessa muuhun maailmaan. Toinen niistä on ollut ns. Monroen oppi, joka tarkoittaa eristäytymistä ulkomaailmasta. Toinen puolestaan pyrkii aktiivisesti turvaamaan länsimaisten arvojen puolustamisen kaikkialla maailmassa.

  Jollain tasolla tämä kahtiajako on ollut taustalla kaiken aikaa aina 1800-luvun alkupuolelta lähtien eikä se ole päättynyt vieläkään. Trumppilaiset edustavat tänään niitä monroelaisia ja saavat osakseen isolationistisen kansanosan kannatuksen. Samalla se tietysti hyödyttää myös Putinia ja kaikkia muita maailman diktaattoreita, joiden ei sitten tarvitsisi pelätä, että länsimaista demokratiaa aletaan tukea hyökkäyskohteen ulkopuolelta.

  Isolationistit eivät kuitenkaan koskaan ole USA:ssa pystyneet aivan loppuun asti noudattamaan periaatteitaan, koska Pentagonin asema on vahva presidentistä tai senaatista riippumatta. Se toimii hyvin itsenäisesti ja sillä on ennen kaikkea vahva lobbausvoima.

  Ilmoita asiaton viesti

 4. paavonevalainen

  Ukrainahan on suhteellisen merkityksetön maa siellä Venäjän reunamilla. On nimeltäänkin Rajamaa. Sen rajojen säätämiseksi ei ehkä kannata syytää 240 USD per kansalainen per vuosi (*). Luonnollisesti kyseessä on pikkuraha per henkilö, koska keskimääräinen verokertymä per capita on noin 16000 USD (*). USA:n tiestön kunnostamiseen uppoaa n. 600 USD per capita per vuosi ja kysyä sopii, josko muutama tie, pato ja silta kunnostettaisiin USA:ssa sen sijaan että muutama tie, pato ja silta mosautetaan mureniksi Ukrainassa.

  Loppujen lopuksi sodassakin on kyse paitsi politiikan jatkobileistä niin myös taloudesta. Mitä max että voittaa hän? Toisaalta, Afganistan maksoi 8×10^12 USD 20 vuodessa (1200 USD per capita and year) eli USA pystyisi lisäämään dollarinpolttointensiteettiään viisinkertaiseksi, jos olisi intoa. Kehotankin kirjoittajaa syyttelemään demokraatteja: kyseessä ovat pelkät kynsitulet verrattuna Afganistanin opiumihuuruisiin liekkeihin.

  (*) https://www.cfr.org/article/how-much-aid-has-us-sent-ukraine-here-are-six-charts

  (**) https://taxfoundation.org/publications/latest-federal-income-tax-data/

  Ilmoita asiaton viesti

  • Marko Suutari
   Marko Suutari #3848105 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #3848094

   Kyllä Ukrainan merkitys on aivan toista luokkaa kuin luulet. Varsinkin nyt jos sota jatkuu pitkään. Ennen sotaa se oli tärkeä vilja-aitta ja nyt Venäjä aiheuttaa nälänhätää.

   Tuosta hiukka tietoa miten tämä alue merkitsee nyt ja sitä ennen, otsikosta huolimatta on suomeksi kirjoitettu tämä tutkielma:

   https://www.consilium.europa.eu/fi/policies/eu-response-ukraine-invasion/impact-of-russia-s-invasion-of-ukraine-on-the-markets-eu-response/

   ”Venäjän perusteeton ja ilman edeltävää provokaatiota aloittama hyökkäys Ukrainaa vastaan on vaikuttanut voimakkaasti energia- ja elintarvikemarkkinoihin”

   ”Maissin, vehnän sekä rapsi- ja auringonkukkaöljyn ja jauhojen tuonnin väheneminen Ukrainasta vaikuttaa kuitenkin erityisesti rehun hintoihin ja EU:n elintarviketeollisuuteen.”

   Ilmoita asiaton viesti

   • paavonevalainen
    Vastaus kommenttiin: #3848105

    Tuo on aina hauska lisä propagandassa (perusteeton ja ilman edeltävää provokaatiota aloitettu hyökkäys). Se voisi yhtä hyvin kuulua: perusteltu ja edeltävistä provokaatioista johtuva hyökkäys. Näkökulma riippuu siitä, mistä suunnasta katsoo. Ja kuten usein strategian suhteen – kannattaa katsoa kaikilta suunnilta.

    Ilmoita asiaton viesti

    • Marko Suutari
     Marko Suutari #3848689 Kirjoittaja
     Vastaus kommenttiin: #3848654

     Propagandassa? Venäjä hyökkää nyt itsenäiseen maahan jossa on maailmaa koskevaa ruokatuotantoa ja se aiheuttaa tiettyihin maailmanosiin nyt nälänhätää, en ymmärrä kantaasi.

     Ilmoita asiaton viesti

 5. j-pirppu
  Jari Pirppu #3848114

  Euroopan tulisi hoidella ukrainan sota maaliin,-jenkit haluaa keskittyä muutenkin tyynelle merelle/taiwaniin,ei heitä eurooppa juuri hetkauta !
  britit,ranska,saksa herätköön ruususen unesta!

  Ilmoita asiaton viesti

 6. MikaRiik
  Mika Riikonen #3848127

  Republikaaneista valtaosa on Ukrainan tukemisen kannalla.

  Ongelma on siinä, että republikaaneilla on edustajainhuoneessa vain pieni enemmistö, ja osa (n. 20 hlöä) edustajista on magakaheleita, jotka ovat avustamista vastaan.

  Niinpä McCarthy ei pelkästään oman puolueensa äänin saa apupaketteja läpi. Miksi sitten ei tukeutua demokraattien ääniin ja niiden avulla viedä avustukset läpi? Koska silloin McCarthy saattaisi lopullisesti menettää magakaheleiden kannatuksen, ja rep.puolue ei saisi enää oikein mitään omiakaan lakiehdotuksia hyväksytyksi.

  McCarthy on kuin se harakka tervatulla katolla, mutta hänen pyrstönsä ja nokkansa ovat yht’aikaisesti jumissa.

  Ilmoita asiaton viesti

  • Marko Suutari
   Marko Suutari #3848170 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #3848127

   Kun Trump oli presidentinvaaleissa ehdokkaana viimeksi niin ei näitä magakaheleita ollut kuin kourallinen, siinä vaalien alla niitä oli jo pataljoonittain. Sama vaara saattaa kostautua nyt ja magakaheleiden määrä voi vaalien alla olla megalomaaninen…

   Nyt yhdysvaltalaisten pitäisi vain saada joku nuorempi ja vähän viriilimpi johtaja tuonne. Tietenkin maailmanpalo voi syttyä milloin vain…

   Ilmoita asiaton viesti