Itärajalla valmiutta jo nostetaan, rajan asukkaille jaetaan jo yhteyskortteja.

Aikainen lintu madon nappaa, vai mitenkä se meni. Rajavartiosto on jo hereillä ja valmistautuu itärajan levottomuuksiin, se on hyvä asia sekä se on hyvä asia myös rajalla asuvien kannalta.

Vihreänsininen postikortti, jossa on Kaakkois-Suomen rajavartioston johtokeskuksen 24/7 yhteystiedot: 0295422012 joke.ksr@raja.fi.

Kuva: Rajavartiolaitos, julkinen. Lähde oheissa YLE:n artikkelissa.

”Kaakkois-Suomen rajavartiosto jakaa itärajan lähellä asuville yhteystietokortteja. Partiot laittavat niitä postilaatikoihin, ja kortteja annetaan myös ihmisiä kohdatessa.

Syy on yksinkertainen: asukkaiden havainnot ovat apulaiskomentaja Heikki Ahtiaisen mukaan yksi osa toimivaa rajavalvontaa.

– Alueella pitkään asuneet ihmiset tunnistavat muutokset ja ilmoittavat niistä meille. Se on meille erinomainen lisä.”

Lähde:

https://yle.fi/a/74-20086646?utm_source=social-media-share&utm_medium=social&utm_campaign=ylefiapp

 

Pikkuhiljaa vesimassat laskee ja metsäautotiet alkavat olla kuivia, on siis aika siirtyä katsomaan seuraavaa vaihetta FSB:n masinoimassa välineellistetyssä maahanmuutossa.

Ohessa mitä tämä tarkoittaa:

(Mitä välineellistetty maahantulo tarkoittaa? Muuttoliikkeen välineellistäminen tarkoittaa sitä, että laajamittainen maahantulo on toisen valtion järjestämää. Maahantulijoita käytetään tässä tapauksessa hyväksi Suomen poliittiseen painostukseen.) Lähde: https://raja.fi/usein-kysyttya-itarajan-esteaidasta

 

Joskus on seuratessa Flightradar24 ohjelmaa pistänyt silmään se että välillä Suomen rajan lähellä Venäjällä on Mil Mi-8 helikoptereita lentänyt transponderit päällä (yleensä eivät tietääkseni lennä toisiotutka päällä). Liekkö tässä tarkoitus provosoida jo jotain vai onko se vain selvä merkki siitä että kiertävät katsomassa alueita joilta näitä ”pakolaisia” tänne sitten laumoittain aletaan pistämään sillä metsäautotiet ja isommatkin tiet tuolla rajan takana on kelirikkojen jälkeen vielä surkeassa kunnossa. Huvikseen eivät lentele…

Ajattelin tämän aiheen nyt ottaa esiin, jotain tapahtuu se on varmaa.

Rajalla asuvat tietävät maastonkohdat hyvin, pienet tiet, polut, peltoaukeat, joista pääsee helposti tulemaan Suomen puolelle. Heillä on nyt ensisijaisen tärkeä tehtävä toimia meidän silminä ja korvina Rajavartioston apulaisina.

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu