Jos Paveli valitaan pressaksi, hän marssii Kremliin solmimaan hyvät suhteet Venäjän kanssa…
”Vaikka Ukrainassa sota vielä jatkuisikin, niin Väyrysen mielestä Suomen on jo ryhdyttävä palauttamaan kahdenvälistä yhteydenpitoa Venäjän johtoon.
– Keskusteluyhteys on avattava uudelleen viimeistään ensi vuoden alussa valittavan uuden presidentin toimikauden alussa. Tähän meitä velvoittaa myös puheenjohtajuutemme ETY-järjestössä vuonna 2025, Väyrynen vaatii.” (IL)
En tiedä missä keinotodellisuudessa ja kuplassa tämä henkilö elää ja luulee olevansa jopa seuraava Suomen presidentti tai ainakin neuvovansa seuraavalle Suomen presidentille miten ne asiat Venäjän kanssa pitää tehdä.
Sama henkilö väittää seuraavaa:
”Väyrynen sanoo, että Ukrainan sodan lopettamiseksi on löydettävä ratkaisu erityisesti kahteen kysymykseen.
– Ensiksikin on löydettävä ratkaisu, joka takaa sekä Ukrainan että Venäjän turvallisuuden. Toiseksi: on löydettävä ratkaisu siihen, kuinka turvataan itäisen Ukrainan ja Krimin niemimaan väestön venäjänkielisen enemmistön asema ja oikeudet.
– Tämä on kysymys, joka käynnisti Ukrainan sisällissodan vuoden 2014 alussa. Venäjän hyökkäys helmikuussa 2022 oli suoraa jatkoa sille, Väyrynen kirjoittaa blogissaan.” (IL)
On yleisesti tiedossa että vain ja ainoastaan Venäjä on aloittanut sodan Ukrainaa vastaan 2014, siellä ei ole ollut mitään ”sisällissotaa” vaan Venäjä on vallannut silloin sotimalla alueita itäisestä Ukrainasta sekä hämäyksellä valloitti Krimin alueen. Paveli väittää jotain vallan muuta tuttuun tyyliinsä kuin Kremlin käsikirjaa lukien.
Sekä heppu kertoo vielä että Venäjän hyökkäys 2022 on vain jatkoa sille ”Ukrainan sisällisodalle 2014”. Mitenkähän tämä Paveli voi perustella että Ukraina kävi ”sisällissotaa” vuonna 2014 ja vuonna 2022 Venäjä hyökkäsi Ukrainaan …tekemään mitä ”tuomaan lisää sisällissotaa vai?”.
Paveli puhuu itse itsensä pussiin muutamassa lauseessa. Vain ja ainoastaan Venäjä on sotinut vuodesta 2014 Ukrainan maaperällä ukrainalaisia vastaan, kukaan ei ole siellä huvikseen keskenään sotinut ja sama sota jatkuu venäläisten toimesta.
Ihan ”Kummeli meininkiä” tämän jutut…ja siitä vielä presidentti …mihin maahan?
Tässä vielä tämä aivopieru, en tiedä mitä oikeasti Kreml hyötyy näistä Väyrysistä, Backmaneistä, Turtiaisista ja muista ”viittaritareista”, minusta nämä lähinnä ovat koomisia hahmoja ja hyvää viihdettä iltapäivälehtien huumoriosastolla:
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/aa9980fd-cc6b-4a47-82b8-f7843628e63f
”Paavo Väyrynen vaatii Suomen ja Venäjän välisen yhteydenpidon palauttamista”
Ilmoita asiaton viesti
Henkilöä tuntematta ei voi tietää, kummasta näissä trollauksissa on kysymys: peritystä sairaudesta ja rasismin muodosta nimeltään russofobia, mitä Erkon mediaperintö ja maan presidentti kiihottavat, vai sotateollisen kompleksin vallasta, mistä USA:n presidentti Eisenhower varoitti jäähyväispuheessaan 17.1.1961. Suomessa Journalistiliiton puheenjohtaja sanoi 80-luvulla, että Suomi on niin keskittynyt maa, että sen voi valloittaa puolella yhden hävittäjäkoneen hinnasta, ja pääpukari voi vetää hyvät rahat liiveihinsäkin. Yhtä kaikkikansakunnan kannalta on tehty äärimmäisen tyhmää ja vastuutonta politiikkaa. Ydinsodan uhkakin on päällämme. Olemme myös maksaneet suorina sotamenoina Venäjää vastaan käymässämme sodassa yli miljardin eli noin 200 euroa per asukas. Tämä raha menee suurelta osin USA:n sotaelinkeinolle. Sille palautuvat myös USA:n valtion maksama sotatuki, noin 100 miljardia, eli luokkaa 300 euroa per asukas. Siirtomaa-asemamme tulee hyvin esille.
Ilmoita asiaton viesti
Yhdysvallat on Suomen liittolainen, Venäjä ei. Venäjälle ei palaudu tällä hetkellä kuin ruumiita Ukrainan maaperältä.
Ilmoita asiaton viesti
Yhdysvaltain sotilaita tulee kulkemaan Suomen kaupungeissa ja siitä tulee muistiini että viimeksi näin saksalaisia sotilaita kotikaupunkini kaduilla 80 vuotta sitten.
Milloin näen amerikkalaisia sotilaita livenä?
Toistaako historia……..
Ilmoita asiaton viesti
Se että olemme Natossa on hyvä juttu. Olen yhdysvaltalaisten sotilaiden kanssa ollut tekemisessä. Hyvää porukkaa.
On vallan mainio että meillä on moinen liittolainen.
🇺🇲🇫🇮👍
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä juttu sanottiin 40 luvulla ja minäkin pikkupoikana uskoin kadulla kävelevien saksalaisten ylivoimaan.
Ilmoita asiaton viesti
Niinpä. Vuosituhannen vaihteessa USAssa oli erittäin arvovaltainen ajatushautomo PNAC (Project for the New American Century), joka pohti keinoja, miten USA saadaan johtavaksi maaksi myös tällä vuosisadalla. Keinoja olivat arabimaiden hallitusten vaihdot (huom arabikevät 2010-11 ja mm Libyan pommitukset ja tuhoaminen, Syyrian sota) sekä Venäjän täydellinen eristäminen.
Apulaisulkoministeri Victoria Nulandin puoliso Robert Kagan oli ryhmän jäsen. Nuland kehui jälkeen päin käyneensä Maidanin mielenosoituksen aikaan viisi kertaa Ukrainassa järjestelemässä vallankumousta ja sen jälkeistä hallintoa. Järjesteli sillä tavoin, että uusi hallitus aloitti välittömästi venäjänkielisten sorron ja poisti oikeuden näiden omaan kieleen. Odotetusti se sai aikaan kansannousun Itä-Ukrainassa, mutta ei hätää, sillä maasta nousi kuin polkaistuna yksityisarmeijoita, jotka riensivät itään taltuttamaan rettelöitsijöitä.
Presidentti Zelenskyin nostaja ja rahoittaja Ihor Kolomoiskyi rahoitti Azovan natsipataljoonana tunnettua yksityisarmeijaa, jonka johtajat käyttivät natsitunnuksia. Sanna Marin kunnioitti läsnäolollaan ja vei kukkia äärioikeistolaisen Oikea Sektori liikkeen johtajiin kuuluneen Dmytro Kotsjubailon hautajaisiin. Nuori pataljoonankomentaja oli ollut heti Maidanista alkaen yksityisarmeijassa taistelemassa venäjänkielisiä vastaan ja oli siitä palkittu.
Kolomoiskyi on myös Israelin kansalainen ja on asunutkin tuossa maassa. Miljardööri on perustanut mm. organisaatiot Jewish News One ja European Jewish Parliament. Natsismi ja juutalaisuus sopivat Ukrainassa hyvin yhteen. Venäläiset on yhteinen vihollinen, ne kääpiöt, rotat tai mitä ne nyt ovatkaan. Kovasti kansallishenkinenhän Israelkin on, toisin kuin Suomi.
Suomen veronmaksajat ja äänestäjät ovat siis proxy-sodassaan sekä usalaisen sotaelinkeinon että Israelin valtiuon asialla.
PNAC ajatuspajan jäsen, YK-lähettiläs ja presidentin neuvonantajanakin toiminut John Bolton kertoi viime vuonna olleensa aiemmin suunnittelemassa vallankumouksia.
Ilmoita asiaton viesti
Mielestäni Väyrysellä on hyvät tavoitteet, joihin on helppo yhtyä. ”Rauhan rakentaminen Ukrainaan on aloitettava samoin kuin muiden sotien lopettamiseksi on menetelty. On saatava aikaan tulitauko, aselepo ja neuvottelut rauhansopimuksen aikaansaamiseksi.” https://www.paavovayrynen.fi/2023/08/09/keskusteluyhteys-venajan-johtoon-on-avattava/
Ilmoita asiaton viesti
ja se neuvottelu ei ole suomen tehtävä. Toisekseen jos venäjän vaatimukset ylittävät reilusti sen mikä on hyväksyttävää eivät neuvottelut mihinkään johda. Lisäksi Venäjä on tunnettu kyvyttömyydestä pitää kiinni sovitusta. Niinpä ainoa ratkaisu on venäjän riittävän paha tappio.
Aselepo tässä tilanteessa johtaisi vain venäjän joukkojen huoltoon ja uudelleen järjestelyyn ja hyökkäyksen uudelleen käynnistämiseen.
Ilmoita asiaton viesti
Puhuin tuossa tavoitteista, mutta toki jos Suomi voisi millään tavalla olla mukana rauhan rakentamisessa ja sodan lopettamisessa järjestämällä vaikka neuvottelupaikan, niin lämpimästi kannatan.
Ilmoita asiaton viesti
Jos lähdetään Ukrainan ongelmassa vuodesta 2014, niin tapahtui seuraavaa:
-Lännen tukema väkivaltainen vallankumous .
-Uusi hallitus aloitti venäjänkielisten sorron.
-Venäjänkielisissä maakunnissa Itä-Ukrainassa syntyi levottomuuksia ja kansannousu.
-Yksityisarmeijat riensivät Itä-Ukrainaan ja aloitivat sisällissodan venäjänkielisiä vastaan. Ukrainan valtion armeija ei aluksi ollut innokas sotimiseen.
-Yksityisarmeijat olivat sodassa voitollisia ja pahiten rettelöineiden maakuntien kapinalliset joutuivat perääntymään niin, että niiden haltuun jäi vain noin puolet maakuntien maa-alasta.
-Venäjä alkaa tukea kapinoitsijoita. Rintamalinja suurinpiirtein jähmettyy.
-Solmitaan Minskin sopimus, kahteenkin kertaan 2014 ja 2015.
-Sopimuksessa luvataan Itä-Ukrainalle autonomia ja veto-oikeus uuteen perustuslakiin, mikä käytänössä estäisi Nato-jäsenyyden.
-Ukrainan hallinto ei haluakaan toteuttaa sopimusta. Ei halua neuvotella itäukrainalaisten kanssa. Ukrainan tavoitteena on Nato-jäsenyys.
-Sota jatkuu mm. tykkien tulituksella asuinkeskuksiin.
-Kun sota Itä-Ukrainassa oli jatkunut noin 8 vuotta, Venäjä lähettää Länsi-Euroopan maille tiedustelun, että mitä nämä aikovat tehdä Ukrainan konfliktin ratkaisemiseksi? Johtavat maathan olivat olleet Minskin sopimuksen allekirjoittajina. Vastaus on tyly. Suomi ei vastaa mitään, antaa EU:n vastata. Venäjä tehostaa kirjettään sotavoimien liikkeillä, joten kirje pitää ymmärtää ultimaatumiksi ja ymmärretäänkin.
-Suomessa eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Niikko toivoo vuoden 2022 alussa Twitterissä, että kunpa Ranskan presidentti Macron tai joku vastaava kertoisi, että Ukraina ei liity Natoon, niin vältettäisiin sota.
-Niikko saa rauhaa toivovasta tekstistään mediassa ja poliittisessa johdossa täystyrmäyksen. Hän joutuu eroamaan puheenjohtajuudesta samana päivänä. Tilalle tulee henkilö, jota luonnehdin russofobiseksi.
-Muutama päivä Niikon toivomuksen jälkeen Ranskan presidentti Macron esittää julkisuudessa juuri Niikon esittämät sanat, että luvataan Ukrainan pysyvän Naton ulkopuolella, niin vältetään sota, ja Saksan liittokansleri Scholz yhtyy Ranskan johtajan ajatukseen.
-Suomen ja Länsi-Euroopan media tyrmäävät Saksan ja Ranskan johtajien julkitulon. Johtajat saavat rapaa niskaansa, ja heidät unohdetaan.
-USA:n presidenti Biden kertoo, että Venäjä tulee kyllä hyökkäämään. Hän myös peruu ulkoministeriltään viime hetken neuvottelun Venäjän kanssa.
-USA:n presidentti Biden vakuuttaa useaan kertaankin, että jos Venäjä hyökkää, niin Nato ei sodi vastaan.
-Venäjä hyökkää 24.2.22 kärki kohti pääkaupunki Kiovaa joukoilla, jotka lukumääräisesti ovat samaa luokkaa kuin Ukrainalla.
-Ukraina ei järkyty, ei vaihda hallitusta eikä presidenttiä. Ukraina onkin ollut valmistautunut hökkäykseen. Venäjä vetäytyy. Media synnyttää suuren Venäjä-vastaisen innostuksen.
-Nato maat ryhtyvät USA:n johdolla tukemaan Ukrainaa sotilaallisesti. Antavat tarvikkeita, kulkuvälineitä, aseistusta, ammuksia, koulutusta ja neuvonantajia. Palkkasotilaiden nimissä Ukrainassa voi sotia väkeä kaikkialta. Myös Venäjällä on palkkasotilaita. Sota on hyvin kaupallistunut.
-Aikaisempi Saksan liittokansleri Merkel kertoo julkisuuteen joulukuussa 2022, että ei heillä Lännen puolella ollut aikomustakaan noudattaa vuoden 2015 Minskin sopimusta. Tarkoitus oli vain pelata aikaa Ukrainan varustamiseksi sotilaallisesti. Ranskan vuoden 2015 presidentti Hollande vahvistaa Merkelin puheet tosiksi.
-Ukraina hyökkää kesällä 2023, mutta eteneminen on hidasta ja tappiot molemmilla puolilla valtavat.
-Venäjän entinen presidentti ja pääministeri esiintyy julkisuudessa kertoen, että jos Venäjä jää sodassa pahasti tappiolle, niin se käyttää ydinasetta. Medvedevin puheet on etenkin Suomen somessa tuomittu naurettaviksi humalaisen hourailuiksi. Kuitenkin valtiovalta varustautuu antamaan raskaana oleville ja vauvoille jodi-tabletteja.
-Venäjä on ollut ulkopoliittisesti aktiivinen ja saa julkista ja piilotukea muualta. Venäjän bruttokansantuote ei ole Lännen pakotteista huolimatta romahtanut.
-Suomi kärsii taloudellisesti raskaasti idänpolitiikastaan.
x x x
Vaikka ennustaminen on vaikeaa, niin oletan Venäjän mielellään tyytyvän Krimiin, Itä-Ukrainan autonomiaan ja Ukrainan natottomuuteen. Siis Minskin sopimukseen. Kyllä sen toteuttamista voisi Suomikin edistää. Sodan jatkaminen ikuisesti on sotaelinkeinon etu, mutta ei suomalaisten.
Ilmoita asiaton viesti
Näistä tulee mieleen, että kun elämämisen malli muuten ei-toimiva, tarvitaan paljon väkisinvääntämisen yrittämistä.
Mikähän on politiikan asema, muuten toimivassa elämäntavassa.
L…
Yhteisemmät ja yhteiskunnallisemmat toimet etenevät helposti tosi suunnitelmallisesti.
Toinen on vapaamuotoisempi tilanne, jossa päätelmäpaikkoja voi syntyä, mutta joita ei voida huomioida, koska toiminnallisuutta kattavana, ei ole tapana edes ajatella.
Yhteiskunnat ja niiden sisällä olevat tahot tavan toimijuuden näkökulmasta, on tosi paha ongelma(kin).
Koskee kaikkia toimijoita, joiden toimintapohja on laajavaikutteinen, joten laajuuden ongelma, ei tosiaan ole vain yhteiskuntien tai kansainvälisempien sitoumusten ongelma.
Ongelmana on tosiaan myös yhteiskunnattomuus, ts kattavasti vaikuttuvien asioiden hallinta, johon ei muuten pistemäisyyttä hakevilla ole intressejä.
Näitä kun yritetty… yritelmiä ei oikein tarkasteltu mitenkään, ellei aktiivista tarkastelemattomuutta ajattele enemmänkin, ja asiankäsittelyn alasajo tosiaan monipuolista, vahvisettuna poikkeuksilla.
On syntynyt paljon ainesta keskinäiskärhämiin, ja apajat savuverhojen puitteissa eläville. Kompleksiikka on osa tätä.
YLEllä menee ohjelma vakoilusta. Siinä tietoa ja tiedon saamista tosiaan pyritään rajaamaan paljon, ja koska hallinnalliselta tasolta katsoen, tiedusteluorganisaatiot ovat niitä diktatuurillisimpia… malli voi päätyä olemaan osa tavan elämää, ts bunkkerismi tavallistuu.
Tilanne voi olla yhtä noidankehää. Pienikin muutos toimintaympäristön perusteissa, voi nostaa jokaisen mahdollisuudet aivan toiselle tasolle.
Vakooja-sarjaa: https://areena.yle.fi/podcastit/1-66089855
Sitä mieltä, että Paavo Väyrynen yksittäisaiheena on lähes suoraa 7-populismia (seiskausta).
Ilmoita asiaton viesti
Toivottavasti nämä kaikki Väyryset, Huhtasaaret yms saa laput täyteen ja päästään näkemään väittelyissä älytön show. Eihän näillä mitään mahdollisuuksia ole, mutta hyvää viihdettä luvassa. 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Asioiden eri puoliin on hyvä tutustua, näin teki Paasikivi. Tässä katsomisen arvoinen video, sen esittely:
”Tämä on yksi tärkeimmistä videoistani. Käsittelen niitä tekijöitä ja syitä, jotka johtivat Suomen historian suurimpaan onnettomuuteen – talvisotaan. Näiden syiden ymmärtäminen on erittäin tärkeää, koska ne ovat ”ajattomia syitä”, jotka vaikuttavat yhä tänään keskuudessamme. Katsomme tarkkaan talvisotaan johtaneita tekijöitä ja sitä oliko Neuvostoliitolla todellisia geopoliittisia syitä hyökkäykselle, vai perustuiko se mielivaltaan. Katsomme median roolia ja propagandan merkitystä asiassa, sekä läntisten suurvaltojen roolia. Vastaan myös siihen miksi Paasikivi nimitti talvisotaa ”Erkon sodaksi.” Peilaan talvisotaan edeltäneitä syitä nyt käynnissä olevaan Ukrainan ja Venäjän konfliktiin ja osoitan, että samanlaiset tekijät vaikuttavat taustalla voimakkaasti.
Eritoten katsomme asiaa Paasikiven linjan valossa, koska Juho Kusti Paasikivi oli Suomen rauhanneuvottelijana talvisotaa edeltäneissä Moskovan neuvotteluissa, sekä talvisodan rauhanneuvotteluissa. Jos emme tunne historiaa, emmekä osaa analysoida sitä ja ottaa siitä opiksi, niin olemme vaarassa toistaa virheemme. Valitettavasti juuri näin käy nyt Suomessa. Video on pitkä vajaa kaksi tuntia, joten varaa aikaa sen katsomiseen. Se on yksi iso kokonaisuus, joka myös aukeaa kokonaisuutena ja siksi se kannattaa ehdottomasti katsoa kokonaan ja mieluiten putkeen.”
https://www.youtube.com/watch?v=YA0otJPefYc
Ilmoita asiaton viesti
Tässä ei ole kyse mistään Paasikivistä. Ne ajat on mennyttä, Paveli ja muut Kreml-mieliset on ihan oma lukunsa. Ei näiden juttuja voi kuin huumorilla lukea.
Ilmoita asiaton viesti
Riittävän korkeasta asemasta on Venäjällä julistettu ulkovenäläisten puolustamisen olevan Venäjän asia:
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000001250799.html
Tuohan sopii varsin hyvin maailmanvalloitussuunnitelmaankin ja varsinkin Venäjän laajentamiseen niille alueille, jotka joskus historiassa ovat kuuluneet tsaarin Venäjään tai Neuvostoliittoon. Kaikissa Venäjään liittyvissä kysymyksissä tämä laajentumishalu tulisi huomioida. Nato-jäsenyytemme huomioi sen aika hyvin.
Minulle Väyrynen on menneen aikakauden ehdokas, enkä jaksa hänen sanomisiaan edes kommentoida.
Lisään vielä tähän harmitteluni siitä, että luontaisesti Suomelle tärkeä kauppakumppani on sortunut väkivallan käyttöön ja näin kauppamme on aiheesta tyrehtynyt.
Ilmoita asiaton viesti
Kuten jo totesin ”Kummeli meininkiä”. Ei kukaan tosissaan tämän juttuja ota. Suomi on demokratia ja kaikki taikureista ja ennustajista lähtien voi pyrkiä presidentiksi.
Nämä vakavammin otettavat henkilöt on mitä kansa oikeasti äänestää, voihan vaihtoehtona joillekin olla todellakin menneen aikakauden ehdokas, seuraan lähinnä huvittineena näitä kyseisen heebon ulostuloja…
Ilmoita asiaton viesti
USA tuki väkivaltaista vallankumousta Ukrainassakin, ja on käynyt sotia ympäri pallon. Suomikin oli mukana häviämässä Afganistanin sodassa, mutta ei väliä. Sotaelinkeinolle sekin noin 20 vuotinen hanke oli oikein onnistunut projekti. Sotaelinkeinon ja Israelinkin intressi olisi saada Ukrainaan ikuinen sotatila. Venäjä tukee Syyriassa Israelin vihollisia. Katso kartalta, miten USA on levittänyt valtaansa ja tunkenut etupiiriään yhä lähemmäs Venäjää.
Ilmoita asiaton viesti
Onneksi Venäjä haluaa vain vapauttaa naapurimaiden kansat niistä itsestään 👍
Ilmoita asiaton viesti
USAn tukema Kiovan vallankumoushallinto ei tunnustanut venäjänkielisiä tasavertaisiksi kansalaisikseen, ja suurvallan ylpeyttä tunteva Venäjä ei pitkän päälle sortoa ja sisällissotaa hyväksynyt. Länsihän oli täysin jymäyttänyt ja pelannut vain aikaa Minskin sopimuksilla, kuten Saksan liittokansleri Merkel ja Ranskan presidentti Hollande ovat myöntäneet. Hyökkäyksellään Venäjä yritti säikäyttää ukrainalaiset vaihtamaan hallitusta, mutta säikäyttämistä eli Venäjän hyökkäystä olikin Lännessä haluttu, provosoitu ja siihen valmistauduttu. Tapahtumat sujuvat kuin on käsikirjoitettu. Takaisin USAan kiertävää tukeakin annetaan sopivissa määrin. Ei haluta, että Venäjä joutuu siihen pisteeseen, että käyttää atomiasettaan. Ikuinen jäätynyt sota olisi hyvä. Se pitää valtioiden varustautumistason korkealla kuten NL:n aikoihin, ja sotaelinkeino kiittää.
Ilmoita asiaton viesti
Sulla on kyllä niin himmeitä juttuja ettei tarvitse moisia minun kirjoituksiin jakaa. Tee oma blogi …
Ilmoita asiaton viesti
Minkä maan alueita lähellä Venäjää USA miehittää?
Ilmoita asiaton viesti
USA:n ohjauksessa ovat kaikki Nato-maat. Nykyaseilla ammutaan kauas, Suomenkin hyökkäysaseilla joko nyt tai ainakin lähitulevaisuudessa Moskovaan saakka, mutta suoranaisia rajanaapureita ovat Norja, Suomi, Viro, Latvia, Liettua ja Puola. USA:n kerrotaan laittaneen 100 miljardia Ukrainan sotaan, joten lisäisin senkin käytännössä tuohon joukkoon ja Turkkihan on lähellä Venäjää ja toisaalta saman Mustanmeren rantamaita kuin Venäjä. Tanska taas on naapuri Napa-alueella. Sotilastukikohtia USA:n ulkopuolella eri lähteet mainitsevat olevan vähintään 700 noin 130 maassa, mutta tukikohdat ovat myös Utzbekistanissa ja Kirgisiassa. Euroopassa USA:lla lienee pysyviä joukkoja noin 65 000 henkeä. –Mieletöntä, eikö olekin? Kuten muitenkin maitten tukikohdat. Sotasankari Eisenhowerin pelkäämä sotateollinen kompleksi voi hyvin.
Ilmoita asiaton viesti
Mauria tuntuu ahdistavan asua NATO-maassa. Ainahan teillä on oikeus valita toinen maa, muuta vaikka Venäjälle, siellä ei ahdista niin paljon…🤔
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä ahdistaa. Sodan mahdollisuus Suomessa, jopa atomisodan, on Nato-jäsenyyden vuoksi lisääntynyt rajusti. Sota on tullut pitkällä tähtäyksellä lähes varmaksi. Olen harkinut, että Etelä-Amerikka ja joku mereen vajoava Tyynen meren atollisaari voisivat olla turvallisimpia paikkoja.
Ilmoita asiaton viesti
Sota Venäjää vastaan on kyllä ollut kovin yksipuolista. Suomi sotii ja ampuu Ukrainassa olevien palkkasotilaiden ja ukrainalaisten toimesta, mutta Venäjä on ollut hissukseen.
Ilmoita asiaton viesti
Sitä paitsi Venäjä pyyhki jo vuosia sitten ETY sopimuksella
Ilmoita asiaton viesti
Koska pääsyä pollitiikan johtopaikoille ei näytä Suomessa enää avautuvan, Paavo on kenties tehnyt Venäjän kanssa ”konsulttisopimuksen” samaan tyyliin kuin Esko Aho ja Paavo Lipponen. Maine voi mennä, mutta tulee ainkin rahaa ja tällainen puuhastelu tuo varmaan myös menetetyn tärkeyden tunteen osittain takaisin. Sitä kyllä voi ihmetellä, mihin nämä raakit rahaa tarvitsevat, kun on kova eläke eikä elinaikaakaan ole rajattomasti jäljellä.
Ilmoita asiaton viesti
Et siis usko, että Suomesta voisi löytyä ketään pyyteettömästi isänmaan asialla olevaa.
Ilmoita asiaton viesti
Juhani Putkinen tykkää yhdessä kommunistien kanssa.
Juhani, olisiko nyt hyvä käynnistää lamput silmien eteen, että näkee?
Ilmoita asiaton viesti
Tynillä on nyt niin ”hokkus pokkus” tekstiä. Että, ei muuta kuin hyvää yötä itse kullekin säädylle…
Ilmoita asiaton viesti
Tänään Tampereen keskuskirjastossa Metsossa klo 15 itsensä Paavo Väyrysen Pohjantähti-keskus järjestää keskustelun aiheesta ”Uusi suunta Suomelle”.
Ilmoituksen mukaan alustajina toimivat ”professori Vilho Harle” ja ”ulkoministerit Timo Soini ja Paavo Väyrynen”.
En nyt jaksa ottaa kantaa siihen, että eläkevaarit käyttävät muinaisia virkanimikkeitään. Kunhan kiinnitän huomiota siihen, että Soini on liittynyt osaksi Väyrysen presidentinvaalikampanjaa.
Ilmoita asiaton viesti
Tuon Oodin tilaisuuden tallenteessa ainakin puhutaan entisistä ulkoministereistä. Väyrysen mukaan hän olisi halunnut mukaan neljä entistä ulkoministeriä, mutta Tuomiojan ja Haaviston kohdalla ei onnistunut, mutta Timo Soini suostui. https://www.youtube.com/watch?v=oCXtog0XhcQ
Ilmoita asiaton viesti
Soini (tämä kokoistaan pienempi vaikuttaja) sopii hyvin Väyrysen joukkoihin. Miksi ei Bäckmanit ja muut ”viittaritarit” ole mukana keskusteluissa, siinä olisi ollut ”kokoillan kotimainen”.
Ilmoita asiaton viesti
Et sitten Suutari malttanut katsoa edes alkua tuosta Oodin tallenteesta. Väyrynen nimenomaan olisi halunnut neljä entistä ulkoministeriä keskustelemaan Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta.
Ilmoita asiaton viesti
Siksipä olisi ollut vallan mainiota ollut nähdä ennemmin nämä hänen toverinsa ”viittaritarit” mukana keskusteluissa, kaikilla sama Kremlin käsikirja mukana.
Soini on menneen maailman reliikki, kokoaan pienempi mies. Sen juttuja ei kukaan oikeasti enää kuuntele.
Ilmoita asiaton viesti
Et näemmä pysty katsomaan tallennetta. Ehkä kannattaisi, niin se voisi hieman laajentaa maailmankuvaasi.
Ilmoita asiaton viesti
Luuletko että otan tosissani kyseisiä ”vaikuttajia”. Eipä tässä muuta.
Ilmoita asiaton viesti
Katso vaikka salaa yksinään, niin on helpompi ajaa heidän sanomisiaan alas.
Ilmoita asiaton viesti
Kuule, nämä reliikit on jo ohi, eli ei kannata kuunnella. Voit tehdä itse aiheesta blogin.
Ilmoita asiaton viesti
Nämähän menee hyvin blogissasi eetteriin, joku muu voi olla kiinnostunut.
Ilmoita asiaton viesti
Muurahaista kiinnostaa muurahaisten asiat ja muurahaiskarhua kiinnostaa muurahaiset. Mieti sitä
Ilmoita asiaton viesti
Mukavaa päivänjatkoa suurvaltapolitiikkaa seuratessa!
Ilmoita asiaton viesti
Venäjä ei tarvitse mitään oman turvallisuutensa takaamista sopimusteitse, jos se vain pysyisi nahoissaan ja keskittyisi oman maansa ja alueensa hoitamiseen. Kyse Venäjän turvallisuudesta voidaan joka tapauksessa ohittaa.
Toiseksi Ukrainassa ei ole ollut minkäänlaista sortoa venäjänkielistä väestöä kohtaan. Tietysti sen jälkeen, kun Venäjä miehitti Krimin ja de facto Donbassin, ukrainalaisten asennoituminen kyseiseen vähemmistöön on vääjäämättä muuttunut, mutta kaikki on alunperin ollut Venäjän omaa aikaansaannosta.
Ilmoita asiaton viesti
Paavo hourailee mielipiteissään Venäjän ja Suomen suhteiden lämmittelystä. Tuskin nykyinen Kremlin johto, eli Putin, haluaa avata minkäänlaisia suhteita Nato-Suomeen. Keskusteluyhteyteen tarvitaan molempien halukkuus.
Politiikkaan Paavo on jo vanha mies. En nostaisi otsikoihin hänen tällaisia höpötyksiään. Mutta Paavon bisnes kukoistaa. Entisenä – ja ehkä jopa nykyisenä – kepulaisena hän on saanut firmansa pyörimään yllättävän hyvin. Peräti loistavasti. Eräällä tavalla ihailen keskustapuolueen eliittiä. He osaavat ottaa valtioilta ja kunnilta rahaa omaan käyttöönsä ilman, että siitä nousee minkäänlaista meteliä. Vasemmiston esille kaivamasta rasismista sen sijaan nousi valtava häly. Se on nyt Ylen ja HS:n pääaihe. Mistään muusta ne eivät uutisoikaan. PS:t on tuhottava ja valta siirrettävä vasemmistolle. Palaan Paavoon ja kukoistavaan bisnekseen.
IL 15-01-2022: ”Viime vuodet Väyrynen perheineen on kerännyt hoivayhtiöillään keskimäärin jo yli miljoonan euron voitot vuodessa.”
Paavolla on myös muita bisneksiä, joiden avulla hän välttyy maksamasta veroja. Paavo ei ole huolissaan pienituloisista tai varattomista. Ruokajonoissa seisovat saavat olla jonkun muun kuin Paavon huollettavana. Paavosta voi nähdä, mitä on keskustalainen politiikka.
On helppo ymmärtää mistä on kyse. En ala maalitamaan Paavoa. Ties vaikka joutuisin oikeuteen, jos toisin esille epäilyksen vaikkapa korruptiosta. Nyt yritetään voimakkaasti rajoittaa sitä, mitä saa sanoa ja mistä puhua. Yle ja HS ovat tällaisen politiikan esitaistelijoita.
Ilmoita asiaton viesti
Minulla asuu yksi tuttava Kiovassa. Viikottain ukrainalaisia kaatuu tuhansia samoin venäläisiä. Meidän ei mielestäni pidä olla kannattamassa sotaa vaan pyrkiä kaikin keinoin saada rauhaa aikaiseksi. Suomen ja Venäjän johdolla on ollut hyvä keskusteluyhteys eikä sitä olisi pitänyt keskeyttää. Jos vaikka muistelemme omaa rauhan aikaansaamista, siihen tarvittiin ruotsalainen välimies. Suomi oli sitten aikanaan rauhantekijöiden suurvalta. Vaikka Paavo on Paavo, mutta toisaalta hänellä on myös piiiiiitkä kokemus ja ainahan hän on ollut vastarannan kiiski. Onko hän oikeassa, en tiedä, mutta rauha on parempi kuin sota, vaikka Paavo sen rauhan sovittelisikin.
Ilmoita asiaton viesti
Rauha syntyy HETI kun Venäjä vetää kaikki joukkonsa pois Ukrainan maaperältä, siinä johtopäätöksessä ei ole mitään epäselvää.
Turhat puheet; ”sovitellaan Suomessa rauha” pelaa vain Kremlin laariin, tälläisestä höpöttämisestä ja Venäjän mielistelystä he Kremlissä juuri pitävät.
Ei Venäjä moiseen edes suostu että jotkut muut maat neuvottelee heille sopimuksia, lue historiaa.
Suomen presidentin valintaan Kremlissä yrittävät varmasti vaikuttaa ja se on seuraamisen arvoista, voi olla jopa perin huvittavaa seurata…popcornit esiin.
Ilmoita asiaton viesti