Sammio
Kirjaudu blogeihin

Tiedote

Parhaat blogit kerran viikossa – tilaa uutiskirje tästä –>

Jos Trump olisi vallassa Yhdysvalloissa ei Ukraina saisi tukea dollariakaan….

”Hän kritisoi puheessaan myös Yhdysvaltain Ukrainalle antamia apupaketteja ja sanoi, että rahat olisi pitänyt käyttää koulujen turvallisuustoimiin.

– Jos Yhdysvalloilla on varaa lähettää 40 miljardia dollaria Ukrainaan, meidän pitäisi pystyä pitämään lapsemme turvassa kotimaassa, Trump sanoi.”

Lähde:

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ex-presidentti-donald-trumpin-mukaan-texasin-kouluampuminen-johtui-taydellisesta-pahuudesta-ei-aseista/8439128?fbclid=IwAR1GBFhVjOzkXW8NBAWE-838rDSnRaBGFksH_c1hghvVJher07fYuoQUliA#gs.23ex1t

Näin sanoi ex presidentti Trump kun häneltä kysyttiin Teksasissa tapahtuneesta ampumatapauksesta jossa tapettiin 3-4 luokkalaisia lapsia 19 ja pari opettajaa kaupan päälle.

Hyvä tuuri on nyt että Biden on vallassa koska jos Ukraina ei saisi niitä aseita joita nyt Biden lähettää roppakaupalla, sekä tukee Ukrainaa taloudellisesti eniten kuin koko Eurooppa ja muut maat yhteensä niin Venäjä olisi jo voittamassa sodan.  Trump ei antaisi mitään tänä päivänä, Javelin järjestelmiä möi Ukrainaan vuonna 2019, mutta nyt linja olisi Putinille myönteinen kun ei antaisi yhtään mitään…

Näin Trump kehui aiemmin kaveriaan diktaattori Putinia julkisesti aiemmin:

”Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump julisti tiistaina Vladimir Putinin mielettömän ovelaksi.

– Sanoin: ”tämä on nerokasta”. Putin julistaa suuren osan Ukrainasta…Putin julistaa sen itsenäiseksi. Tämä on loistavaa, Trump intoili.

Trump esiintyi Clay Travisin ja Buck Sextonin radioshowssa, joka on suunnattu konservatiiveille. Konservatismi tosin voi olla nykyään hyvin kumouksellista.

Trumpista Putinilta oli loistava idea kutsua Donetskiin ja Luhanskiin lähetettäviä joukkoja rauhanturvaajiksi. Hän ei ollut koskaan nähnyt niin paljon tankkeja kuin nyt televisiosta.”

Lähde:

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008637618.html

(Kuva: ABC News)

Trump, Putin to meet in Finland in July - ABC News

 

+5

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu

Kommentit (29)

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kommentoida.
 1. Marko Suutari
  Marko Suutari #3678547 Kirjoittaja

  Pitää muistaa kuinka huonot välit Trumpilla on edelleen Ukrainan presidentin kanssa ja hänen kaudellaan nähtiin se että se joka ei ole samaa mieltä Trumpin kanssa on yhtä kuin vihollinen.

  ”UkrainaYhdysvaltain entinen Kiovan-suurlähettiläs Marie Yovanovitch paljastaa Insider-lehden haastattelussa, että Yhdysvaltain ex-presidentti Donald Trump käyttäytyi ”täysin vastenmielisesti” Ukrainan kollegaansa Volodymyr Zelenskyitä kohtaan.

  Yovanovitch viittaa etenkin vuoden 2019 heinäkuuhun, jolloin Trumpin on epäilty painostaneen puhelinkeskustelussa Zelenskyä auttamaan vaalikampanjaansa.”

  https://www.suomenmaa.fi/uutiset/paljastus-sisapiirista-nain-vastenmielisesti-trump-kohteli-zelenskyita-putin-sai-kaiken-tarvitsemansa/

  +2

  Ilmoita asiaton viesti

 2. Esko Karinen
  Esko Karinen #3678554

  HIukan vaikea tietää miten Trump olisi menetellyt kun Trump ei itsekään suunnittele tekojaan.

  Suunnitelmallisuus ei ole mikään Trumpin tavaramerkki. Äkkipikaista ukkelia on vaarallisempi suututtaa kuin haurasta vanhusta, ajatteli luultavasti Putin

  +2

  Ilmoita asiaton viesti

 3. hrautomaki

  Onneksi vähäjärkinen tuulihattu Trump ei ole enää vallassa.

  +1

  Ilmoita asiaton viesti

  • Marko Suutari
   Marko Suutari #3678664 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #3678657

   Näin on. Se on juuttunut vuoteen 2020 ja väittää edelleen että hävisi presidentin vaalit koska ne oli järjestetty. Sekä väittää että isot uutistoimistot on ”fake media”, se äijä on oikeasti sekaisin. Putin olisi hyötynyt nyt roimasti jos tämä olisi vallassa…pitää huomioida että Putin aloitti kampanjan ja järjestelyt Ukrainan sodalle jo vuoden 2020 puolella…luotti että Trump olisi vielä vallassa ja saisi vapaat kädet vallata Ukraina…

   +3

   Ilmoita asiaton viesti

   • paavonevalainen
    Vastaus kommenttiin: #3678664

    Tuossa on totta vain negatiivifilmin tapaan: Putin hyökkäsi Ukrainalle juuri Bidenin politiikan seurauksena. Ukrainan tavoitteet sisällissodan lopettamiseksi olivat sinällään mielipuolisen kansantuhoiset ja Bidenin tarvitsi vain rohkaista Länsi-Ukrainalaisia. Sodan ajoituskin oli hyvin täsmällinen, ajoittui sopivaan uutisvuosinfonian suvantokohtaan.

    0

    Ilmoita asiaton viesti

    • Marko Suutari
     Marko Suutari #3678828 Kirjoittaja
     Vastaus kommenttiin: #3678825

     Ukrainassa ei ole mitään sisällissotaa. Venäjä on vallannut osan Ukrainaa ja julistanut alueet ”itsenäisiksi” sekä on vallannut Ukrainalta Krimin. Ainut hyökkääjä tässä on Venäjä, mitään sisällissotaa ei Ukrainassa ole. Vallatuilla alueilla ok nukkehallitukset jotka on täysin venäläisten käsissä ei ukrainalaisten. Ennen sotaa joka alkoi 2014 ei maassa juuri ongelmia ollut, nyt on. Ja se ongelma on VENÄJÄ.

     Putin aloitti sodan järjestelyt ennenkuin Biden oli virallisesti Yhdysvaltojen presidentti eli sodan järjestelyt aloitettiin jo Trumpin kaudella. Olihan Trump nöyrästi luovuttanut lähi-idässä tukikohtia Venäjän haltuun kun Trump halusi pikana vetäytyä sieltä.

     Täysin Putinin pihdeissä tämä Trump on edelleen…jos se haluaa.

     +1

     Ilmoita asiaton viesti

    • Marko Suutari
     Marko Suutari #3678829 Kirjoittaja
     Vastaus kommenttiin: #3678825

     Lisäys, kuulostaako ”sisällissodalta” kun toinen valtio hyökkää toista valtiota kohtaan yrittäen vallata sen pääkaupungin ja vaihtaa hallitus ja johtaja:

     ”Vaikka Venäjä oli ennen hyökkäystään siirtänyt Ukrainan rajalle 150 000 sotilasta, ei suurhyökkäys ollut Putinin alkuperäinen suunnitelma. Todellisuudessa Venäjä valmistautui Kiovan nopeaan haltuunottoon. Suunnitelman mukaan erikoisjoukot olisivat ottaneet haltuunsa Antonovin lentoaseman lähellä pääkaupunkia, jonka jälkeen Venäjä olisi nopeasti voinut kuljettaa joukkoja Kiovaan.” (Verkkouutiset 28.5.2022)

     +1

     Ilmoita asiaton viesti

     • IiroNordling
      Iiro Nordling #3679128
      Vastaus kommenttiin: #3678829

      Toinen tulkinta on se, että Venäjä halusi uhkaavilla hyökkäyksillä Kiovaan ja muualle painostaa Ukrainan neuvottelemaan. Vastarinnan takia Kiovan suunnalla jatkettiin operaatioita, joilla sidottiin ukrainalaisia joukkoja Kiovaan ja valmisteltiin sotanäyttämö Donbasissa ja ennen kaikkea Mariupolissa alkuun.

      Missään vaiheessa venäläisillä ei ollut käytössä riittävästi joukkoja Kiovan valtaamiseen eikä edes saartamiseen.

      Tietenkin ukrainalaiset voivat muistella suurta sankarillista sotaa jos Kiova säilyy. Voi tulla jotain sisäistä selvittelyä jos armeija romahtaa. Taas Ukraina sai jotain hävittäjiä ja heti 4-5 ammuttiin alas. Eli tällä hetkellä apu ei riitä edes paikkaamaan menetyksiä.

      0

      Ilmoita asiaton viesti

      • Marko Suutari
       Marko Suutari #3679184 Kirjoittaja
       Vastaus kommenttiin: #3679128

       Todellisuus oli se että Oligarkkien ja ”bisnesmiesten” piti voidella Ukrainan päättäjiä, poliitikkoja ja armeijaa jotta sinne voidaan ilomarssilla mennä, nämä venäläiset oligarkit ja muut pistikin rahat omaan taskuun. Putinia kusetettiin sekä sotakalusto ei ollut huollettua/ kunnossa itsellä….tulos nähdään nyt.

       0

       Ilmoita asiaton viesti

    • heikkihyotyniemi
     Vastaus kommenttiin: #3678825

     ”Putin hyökkäsi Ukrainalle juuri Bidenin politiikan seurauksena”

     Niin, saattaahan olla että Putin oli liian ärsyyntynyt Ukrainan korruptioon … jonka se Hunter Bidenin kannettava paljasti 🙂

     +1

     Ilmoita asiaton viesti

     • Marko Suutari
      Marko Suutari #3678856 Kirjoittaja
      Vastaus kommenttiin: #3678830

      Kyllä Putin tässä on vain ajamassa ihan omia agendojaan. Tuskin tietää kuka tämä Hunter on. Venäjä on imperialistinen tyrannia jota johtaa diktaattori.

      +1

      Ilmoita asiaton viesti

 4. Marko Suutari
  Marko Suutari #3678819 Kirjoittaja

  Pitää muistaa myös tämä seikka jossa Trump kävi tälläistä peliä vielä 30.03.2022 Ukrainan sodan ollessa päällä. Ei sitä kuulkaas kiinnosta Ukraina pätkääkään.

  ”Yhdysvaltojen entinen presidentti Donald Trump vaati tiistaina julkaistussa haastattelussa Vladimir Putinia julkistamaan kaiken käytettävissään olevan vahingollisen informaation nykyisen presidentin Joe Bidenin perheestä, kertoo CNN.”

  Sekä aiempaa historiaa mikä jäi Trumpilta hampaan koloon Zelenskistä….🤔:

  ”Vuonna 2019 Trump painosti Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyä aloittamaan perusteettoman korruptiotutkinnan Joe Bidenistä ja jäädytti lähes 400 miljoonan dollarin arvosta Yhdysvaltain sotilastukea. Tapaus johti Trumpin ensimmäiseen virkarikossyytteeseen.”

  ”Vuoden 2020 kampanjassa Trumpin tärkeimmät liittolaiset tekivät yhteistyötä tunnetun venäläisvakoojan kanssa levittääkseen disinformaatiota Bidenista ja tämän perheestä. Osa näistä väitteistä oli samoja, jotka Trump mainitsi tiistaisessa haastattelussa.”

  https://www.ksml.fi/uutissuomalainen/4533238

  Näin oli vielä

  +1

  Ilmoita asiaton viesti

 5. mattihytola
  Matti Hytölä #3679063

  Voi olla että ei olisi tarvinnut koska Trumpin ollessa vallankahvassa Putte ei olisi uskaltanut hyökätä.
  Tämä on samanlaista jossittelua kuin sekin että mitä Trump tekisi jos olisi nyt presidentti. Tuskin kalastelisi ääniä moisilla lausunnoilla. On kyllä totta että osa republikaaneista kritisoi Ukrainan tukitoimia ja uusien nato jäsenien ottamistakin. Mutta pääasiallinen syy siihen on nykyisen hallinnon kritisointi ei itse asiat.

  0

  Ilmoita asiaton viesti

  • Marko Suutari
   Marko Suutari #3679073 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #3679063

   Tämä on juuri niin että Trumpin aikana Putin aloitti jo sotavalmistelut Ukrainaa vastaan…luotti luultavasti siihen että Trump menee toiselle kaudelle. Ja kuten huomaat blogista niin sodan alettua Trump kehui Putinin toimia ja jos Trump olisi ollut vallassa olisi Yhdysvallat jättäytynyt pois Ukrainan tukemisesta. Jossittelua mutta tätä mieltä minä ainakin olen.

   +1

   Ilmoita asiaton viesti

   • SeppoPajunen
    Seppo Pajunen #3679213
    Vastaus kommenttiin: #3679073

    …Kehui Putinin toimia ja ”suurta johtajuutta,”
    Koplasi myös Biden`in pojan Ukrainan bisnesten ”tutkimiset”, Yhdysvaltain tuen jatkumiseen.

    +1

    Ilmoita asiaton viesti

 6. vesaluoma70
  Vesa Luoma #3679113

  Sikäli mikäli on uskominen Ilkka Vakkurin youtube pohdintoja, niin bidenin epädemokraattinen puoluekaan ei ole saanut riittävästi toimitettua aseita ukrainalaisille.

  0

  Ilmoita asiaton viesti

 7. SeppoPajunen
  Seppo Pajunen #3679142

  ..Jos heil olis vieläkin Trump, niin HÄN YKSIN vastaisi maailman asioiden ”hämmentämisessä” Turkin, Unkarin ja Venäjän johtajia!?
  – Onneksi ei ole, eikä toivottavasti tule?

  +1

  Ilmoita asiaton viesti

 8. Jaakko Hakala
  Jaakko Hakala #3679197

  Suutarilla näyttää olevan vauhti päällä.
  No palataan vuoteen 1992, jolloin Krim käytti N-liiton hajoamisen myötä oikeuden itsenäistyä, ja julistautui 1992 itsenäiseksi, eikä Ukraina aluksi reagoinut siihen, kuitenkin päivien jälkeen Ukraina muutti perustuslakia niin, että Krim liitettiin Ukrainaan, joten itseasiassa Ukraina kaappasi Krimin. No mennäänpä vuoteen 2014 ja Maidanin aukion tapahtumiin.
  Paikalla oli suomalainen toimittaja, jonka vaimo oli suurlähetystön palveluksessa ja asuivat aukion vieressä olevassa hotellista, vastapäätä toista hotellia, joka oli ns. hallitusta vastustavien hallussa.
  Tämä toimittaja totesi, ettei mistään muusta pystytte ampumaan mielenosoittajia.
  Joten silloin todellisuudessa alkoi Ukrainan kriisi.
  Yksi näitä mielenosoittajia häiriköivä porukka oli Azov-prikaati, joka ei silloin ollut sallittu.

  0

  Ilmoita asiaton viesti