Kamux sulkee liikkeitään…uusi strategia….pienet liikkeet suljetaan, fokusoidaan isompiin myymälöihin

”Autokauppayhtiö Kamux sulkee myymälänsä Varkaudessa ja siirtää liiketoiminnan lähialueen muihin liikkeisiinsä.”

https://www.talouselama.fi/uutiset/kamux-sulkee-liikkeensa-varkaudessa/a9f13e2d-94a6-487f-9a16-cd79bdeaae60

Vanha sanonta:

”Eipäs mennä syyhyttä saunaan.”

Kertooko tämä jotain autokaupasta Suomessa…markkinat on pienet, vaihtoautoja tuodaan paljon muista maista niin yksityisten kuin jobbareiden toimesta.

Uuden auton ostajat ei näihin liikkeisiin mene koska he haluavat ostaa heille sopivalla varusteilla olevan tehdastakuisen uuden auton. Vaikka uudessa odotusaika voi olla nyt pidempi niin jos saa hyvän hyvityksen ja uuden vaikka puolen vuoden päästä niin on tehnyt hyvät kaupat.

Olemme pieni maa jossa ei markkinat voi loputtomiin kasvaa.

Muistan että heillä oli motto kun laajenivat että paikkakunnan koolla ja varaston koolla ei ole väliä koska he voi myydä autoja kaikkien varastosta. Eli on sama onko jokunen auto Varkauden varastossa kun voi myydä koko Suomen liikkeiden varastoja.

 

Kuulin että paras vuosimyynti oli  yhtä myyjää kohden 400 autoa per/ liike Varkaudessa yhden vuoden ajalta (siitä oli Kamuxin toimesta tehty lehtijuttu paikallislehteen) + ne muut myynnit. Silti ei kannata…?

Paikalliset ihmettelee jotta kuinka paljon pitää myydä?  Nyt  n 80 autoa ei ole heille edes varasto. Ja ….samaan aikaan mm Jämsän varastolla on 47 autoa ja he pärjää?..

Eli lopputulema on se että kaikki pienemmät lakkautetaan ja siirrytään pariin isoon myymälään..,?

Ketjulla ei ole mitään kuntotarkastusta, (ei riitä että katsotaan auton huoltokirja) auto sisään, kuvat ja ulos. Hintalappu.

Toisin kuin mm Laakkosella jossa on vaihtoautotarkastus huollossa ja sitten auto palautuu myyjälle jonka se voi myydä ehjänä vaikka heti…

 

”Päätös linkittyy Kamuxin strategiaan. Kuten olemme aiemmin kertoneet, jatkossa Kamux fokusoi isompiin myymälöihin, mikä tukee mm. ostotoimintaamme sekä autojen tarkastukseen ja käsittelyyn liittyviä prosesseja.”

https://www.msn.com/fi-fi/autot/uutiset/kamuxin-varkauden-myym%C3%A4l%C3%A4-suljetaan/ar-AAS2U17?li=BBr5Fam

Kuinka moni myymälä laitetaan kiinni….? Edelleen, kuka tarkastaa autot kun heillä ei ole huoltoa, tietämätön myyjä vai autokuski joka ei myöskään ole autonasentaja…? Pelkällä valokuvalla myydyt autot voi olla isonkin huollon tarpeessa…?

Veikkaan että merkkiliikkeet osaa markkinoida oikeasti tarkastettu autot asiakkailleen, toiseksi näin syntyy vähemmän jälkikuluja kun autot on huollon kautta tarkastettu ennen myyntiä.

Sekä asiakas on aina oikeassa, tässä lista mistä liikkeistä tehdään eniten kuluttajansuoja valituksia, huomatkaa että tässä on lista vain heinäkuuhun 2021 asti eli määrää lähes kaksinkertaistuu loppuvuoteen.

Valitusten kymmenen kärki elokuussa 2021

Kilpailu- ja kuluttajaviranomaisille tehdyt yhteydenotot 1.2.–31.7.2021

  1. Fi-Nergy Voima (703)
  2. 365 Hankinta (591)
  3. Telia (525)
  4. Kamux (517)
  5. Gigantti (478)
  6. Elisa (409)
  7. Suomen Autokauppa, Saka (347)
  8. J.W.-Yhtiöt (332)
  9. DNA (270)
  10. Rinta-Joupin Autoliike (192)

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/naista-firmoista-tehdaan-nyt-kaikkein-eniten-valituksia-kuluttajaviranomaisille/8223738#gs.keadj1

”Erityisen paljon näyttävät valituksia keräävän autokaupat. Kymmenen kärjessä on käytettyihin autoihin erikoistuneet Kamux ja Saka, eli Suomen Autokauppa Oy sekä Rinta-Jouppi.”

Miksi on näin? Ehkä jos autoliikkeet tarkistaisi autonsa ja huollataisivat autot (silloin kun huoltovalo palaa eikä pelkkää valoa kuitata pois..) koska halvin käytäntö on pesu ja myyntiriviin…kulut tulevat niskaan jokatapauksessa sekä asiakas ei varmasti ole tyytyväinen…

Kuinkas sitten sähköautojen kalliit merkkiliikehuollot…?

Kauppa perustuu luottamukseen, asiakas palaa aina siihen liikkeeseen josta sen luottamuksen saa. Toisaalta se palaa myös jos ei muualta rahoitusta enää saa..mutta onko se oikea asiakas, jossain vaiheessa kun raha on pelkkä mittari on jotain pielessä.

Olkaa tarkkoja. Pitäkää puolenne, suosikaa merkkiliikkeiden ammattilaisten myyviä autoja.

 

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu