Kesän lopulla meillä on seuraava korona sulku?

Kaksi vuotta on menty melkoisten rajoitusten aikakautta Suomessa. Covid-19 viruksen kourissa on ollut koko yhteiskunta. Nyt THL lopettaa säännölliset tiedottamiset koronatilanteesta median välityksellä ja tiedottaminen siirtyy THL:n sivuille. Eli kansa saa itse hakea sitä tietoa sieltä.

Itse olen sitä mieltä että tämä virus tuli jäädäkseen ja jonkinlaista varovaisuutta saisi vielä ihmisillä olla. Kesä ja festarit sekä erilaiset tapahtumat räjäyttävät vielä tartuntatilastot ylemmäksi, kuolleisuus on laskenut nyt, mutta edelleen ihmisiä kuolee tähän tautiin.

Eli veikkaukseni on että kesä ”kolistellaan” vailla huolen häivää ja syksyllä on seuraava korona sulku…🤔

”Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) johtajan Mika Salmisen mukaan Portugalissa ja Espanjassa havaittu omikronin BA.5-alavariantti on jo aiheuttanut uuden tartuntapiikin.

– Tämä uusi variantti väistää rokotusten antaman suojan, mutta se ei näyttäisi aiheuttavan vakavampaa tautia, Salminen sanoi tiedotustilaisuudessa.

THL:n mukaan uudet herkemmin leviävät omikronin alavariantit voivat lisätä tartuntoja ja sairaanhoidon tarvetta kesän aikana.

– Tämä on se kehityssuunta. Pääkaupunkiseudulla on jo viitteitä, että uusi variantti leviää, Mika Salminen sanoi.” (Verkkouutiset 2.6.2022)

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu