Kirjoitin ”pahan akselista” 02/2023. Nyt kirjoittaa myös Iltalehti

Näin kirjoittaa mm Iltalehti tänään:

”USA:n entinen presidentti George W. Bush jäi historiaan puheellaan ”pahan akselista”, joka käynnisti terrorismin vastaisen sodan vuonna 2002.”

”Vaikka maailma on muuttunut, Bushin sanat jäivät elämään. Venäjän hyökkäyssota on saanut jotkut spekuloimaan uudesta ”pahan akselista”, johon kuuluisivat Iranin ja Pohjois-Korean lisäksi Venäjä ja Kiina. Aiheesta on kirjoitettu esimerkiksi brittilehti Telegraphissa ja yhdysvaltalaismedia Hillissä julkaistuissa mielipidekirjoituksissa.

Venäjän tarpeiden ja aktiivisen liittolaisten etsimisen lisäksi Iranin, Pohjois-Korean, Venäjän ja Kiinan suhteiden tiivistymiseen vaikuttaa Kiinan kasvava valta. Kiina on Teivaisen mukaan myös aiempaa avoimempi maailmanpoliittisista pyrkimyksistään.”

Lähde:

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/1fc670ab-2005-4eaa-b547-b3c0fa1aed83

 

Näin mm kirjoitin minä 23.2.2023 US blogiin, on tainnut Iltalehti blogin lukea…🤔

”George W Bush otti aikoinaan käyttöön termin: The Axis of Evil (pahan akseli).

Pahan akselissahan oli kyse  maista  jotka tukivat terrorismia, Bush käytti tätä ilmaisua ensi kerran 29.1.2002.”

 

”Pahan akseliin määritellään maita jotka tekevät ja alkavat tekemään laajempaa sotilaallista ja taloudellista yhteistyötä Venäjän kanssa sekä myös toimittamaan teknistä ja elektronista osaamista Venäjälle.

Venäjän liittolaisiin voidaan laskea  Etelä-Afrikka ja monta muutakin Afrikan maata sekä  Kiina, Iran, Pohjois-Korea, Valko-Venäjä, Syyria, Kuuba, Venezuela ja paljon muita maita joilla on intressejä Venäjän kanssa.

Nämä uhkaavat maailmanrauhaa.”

Tässä laajemmin :

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu