Kumpi olisi presidentti 2024 Yhdysvalloissa? 46 vuotias nousukas vai 78 vuotias laskukas?

(Kuva: Financial Times)

Kuvissa DeSantis (Kalifornian kuvernööri) ja Trump

44 vuotias vastaehdokas 76 vuotiaalle Trumpille…

”44-vuotiasta DeSantisia pidetään mahdollisena ehdokkaana vuoden 2024 presidentinvaaleihin. Republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkiminen saattaisi viedä DeSantisin törmäyskurssille ex-presidentti Donald Trumpin kanssa. Trumpin uskotaan ilmoittavan ehdokkuudestaan pian.” (IS)

Kun presidentti vaalit on  2024 on republikaanien DeSantis 46 vuotias, mies parhaassa iässä ja Trump 78 vuotias eli ehtoo puolella.

Jo nyt nähdään mm että vallassa oleva Biden joka on nyt 79 vuotias ja olisi vuonna 2024 iältään 81 vuotta on jo nyt vaikeuksissa muistinsa kanssa ja ajatus harhailee. Niin eikös se ole viisaampaa valita sen ikäinen ihminen jolla on jonkinlaisia edellytyksiä olla edes elossa kautensa lopussa?

Kun ikäeroa on 32 vuotta…ja DeSantis on sotilasarvoltaan Yhdysvaltojen laivaston komentajakapteeni joka palveli laivastossa Irakin sodan aikaan. Ei mikään armeija karkuri kuten Trump joka haukkuu veteraaneja ja kannattaa ääriliikkeitä.

Niin, oli nyt näiden kannat mitä hyvänsä mutta ei tämä maailman johtaminen voi olla vain vanhojen pappojen puuhastelua, huolestuttavaa. Itse haen tätä kantaa juuri nyt esim tämän Bidenin ”sutkautuksien” takia, kadottaa asioita yhteyksistään ja ihan selvästi muisti pätkii.

Enkä juuri ole kiinnostunut kuka sieltä valitaan mutta jotta Trump ei ainakaan …voi olla ettei republikaanit edes valitse häntä ehdokkaaksi ääriryhmittymiensä sekä tulevien oikeudenkäyntien takia.

Sekä minusta heidän vaalijärjestelmä ei ole demokraattinen kuten on Suomessa.

Silti presidenttipeli alkakoon…

 

 

+5

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu