Kun näette RUS-kilpisen auton, ilmoitus Suomen Tullille.

Tiedoksi että kun venäläisessä rekkarissa on kyseinen numerosarja eli 77 niin se tarkoittaa venäläisessä kilpikäytännössä Moskovaa – samoin kuin koodit 97, 99, 177 ja 199. Ja tietenkin se RUS lukee kilvessä…

Tämä vain tiedoksi jos bongailette lintujen sijaan kaupungilla liikkuessa autoja. Suomen Tulli on varmasti hyvillään aiheellisista ilmoituksista, sillä Suomessa on edelleen paljon venäläisten kilvillä olevia autoja ja näiden pitää siirtyä tähän päivään (15.3.2024) mennessä pois Suomesta, viimeinen deadline lienee se 16.3.2024 mutta sehän astuu voimaan jo yön jälkeen. Liekkö se pakkokeino on sitten ottaa tälläinen auto Tullin haltuun.

Edelleen Suomessa on myös niitä jotka voi lainmukaan täällä kotteroaan pitää, diplomaatit yms. Mutta edelleen nämä jotka käytti Suomea mm läpikulkumaana lähtiessään täältä etelän lämpöön tai muuten muualle huvittelemaan niin heidän kotterot on syynissä.

Baltiassa  käytäntö on se että siirtymäaikojen päättymisen jälkeen liikenteestä tavatut venäläisin rekisterikilvin varustetut autot toimitetaan takavarikosta erinä suoraan Ukrainaan sekä auton omistaja saa tuntuvan sakon! Sama meille! Kannatetaan.

Aloita sinäkin kevään autobongaus, älä ole kuin tavallinen lintupongari, jalkaudu kadulle…

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu