Maailma jakautuu. On sivistynyt länsi ja pahan akseli.

George W Bush otti aikoinaan käyttöön termin: The Axis of Evil (pahan akseli).

Pahan akselissahan oli kyse  maista  jotka tukivat terrorismia, Bush käytti tätä ilmaisua ensi kerran 29.1.2002.

WTC-iskujen jälkeen  9.11.2001 määriteltiin moni lähi-idän maa tähän pahan akseliin.

Tapahtui myös seuraavaa; maailman vakoiluverkosto kasvoi ennennäkemättömäksi sekä huomaamattomasti  se kasvatti myös Venäjän vakoiluverkostoa ja varsinkin sen hyödyntämistä osana Venäjän asevoimia sekä Venäjän korruption leviämistä naapurimaissa (pankit, rahoitusjärjestelmät, poliittinen vaikuttaminen). Tähän kuului myös maa-alueiden hankkiminen ja vaikuttajien voiteleminen, moni läntinen maailma sulki silmänsä tältä. Hyväksyimme tämän kaiken.

2001 jälkeinen maailma hyväksyi sivistyneisiin maailmoihin sodassa terrorismia vastaan Yhdysvallat ja sen koalition eli NATO maat ja läntiset maat ja näiden tukijat sekä Venäjän.

Nyt tilanne on vallan toinen. Pahan akseliin määritellään maita jotka tekevät ja alkavat tekemään laajempaa sotilaallista ja taloudellista yhteistyötä Venäjän kanssa sekä myös toimittamaan teknistä ja elektronista osaamista Venäjälle.

Venäjän liittolaisiin voidaan laskea  Etelä-Afrikka ja monta muutakin Afrikan maata sekä  Kiina, Iran, Pohjois-Korea, Valko-Venäjä, Syyria, Kuuba, Venezuela ja paljon muita maita joilla on intressejä Venäjän kanssa.

Nämä uhkaavat maailmanrauhaa.

Ei puhuta enää siitä että ns ”sivistyneet maat” kävisi sotaa terrorismia vastaan vaan nyt terrorismimaiksi  leimautuu kaikki maat jotka tukevat ja alkavat tukemaan Venäjää.

 

Tässä alkaa toteutumaan Putinin haluama kaksinapainen maailma:

On sivistynyt länsi: Yhdysvallat, NATO ja läntisen maailman koalitio Japania ja Etelä-Koreaa myöten.

On pahan akseli: Venäjä, Venäjää jo tukevat maat ja sekä heidän toiminnan hyväksyvät maat.

Olemme yhden laukauksen päässä maailmansodasta.

Kuten Zelenskyi, Ukrainan presidentti sanoi Welt lehdelle: ” Jos Kiina liittoutuu Venäjän kanssa syttyy maailmansota”

Historia toistaa itseään.

Akselivaltoihin kuului isossa kuvassa  toisen maailmansodan aikana : Saksa, Italia, Japani, Unkari, Bulgaria ja Romania.   Liittoutuneisiin kuului: Englanti, Yhdysvallat,Ranska (jonka Saksa miehitti), Kiina ja  Neuvostoliitto. Sekä paljon maita jotka taisteli erinäisistä syistä oman itsenäisyyden ja olemassaolon takia jommankumman liittouman kyljessä.

 

Tämä kaikki toistuu. Nyt maailma on kaksinapainen johon kuuluvat sivistynyt länsi ja pahan akseli.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu