MiG-29 apu on tyhjääkin parempi Ukrainalle!

Samaan aikaan kun mm Yhdysvallat, Englanti, Ranska ja muut isot NATO valtiot miettii ja pelaa oikeastaan poliittista peliä niin samalla NATO maista Slovakia ja Puola toimii eikä pelaa mitään pelejä ja valehtele kuten mm Suomen PM meni tekemään keskusteluissa Suomen Hornettien kohtalosta ja niiden saamiseksi Ukrainaan.

Slovakia lahjoittaa 13 MiG-29 hävittäjää sekä ilmapuolustusjärjestelmän. Puola lahjoittaa arviolta noin 11-19 MiG-29 hävittäjää  joista neljä siiretään Ukrainaan ensin.

Slovakian tilanne on se että 09/2022 heidän MiG-29 kalusto siirrettiin ns ”eläkkeelle”, ovat jo silloin varautuneet että ne siirretään Ukrainaan ja se siirto on nyt ilmoitettu. Eli kaikki jäljellä olevat asejärjestelmien ammukset ja ohjukset tulevat kokonaisuudessaan Ukrainan käyttöön. Sekä näitä koneita on modifoitu ja paranneltu niiden elinkaaren aikana, sama koskee Puolan MiG-29 kalustoa.

On ensiarvoisen tärkeää että nämä kaksi NATO maata näyttävät OIKEASTI esimerkkiä, se antaa myös muille NATO maille herätyksen.

Toinen asia on sitten kuinka nopeasti länsihävittäjiä saadaan Ukrainaan, koulutuksen pitäisi olla jo menossa näille ukrainalaisille lentäjille, dilemma on siinä että Ukraina tarvitsee samaan aikaan näitä lentäjiä omassa maassaan varsinkin kun nyt he saa lisää hävittäjiä ja varsinkin tuttuja MiG-29 hävittäjiä jotka saadaan HETI käyttöön eikä joskus hamaassa tulevaisuudessa.

Sekä sellainen huomio että ei voida aina nojata Yhdysvaltojen suuntaan malliin: ”anna sitä ja anna tätä ja jos ette anna niin syytetään Bideniä…” , kyllä todellisuus on sitä että länsimaisten asejärjestelmien opettelu varsinkin hävittäjien kohdalla vie aikaa ja kunnes oikeasti joku on siihen koulutettu jotta sillä hävittäjällä voidaan tehdä muutakin kuin vain lennellä…hävittäjän mukana kun tulee muutakin kuin se kone, tulee kokonaiset järjestelmät joiden käyttäjät pitää myös kouluttaa sekä lentomekaanikot pitää myös kouluttaa.

Hyvä Slovakia ja hyvä Puola! Slava Ukraini !!!

 

(Kuva: Militar, Zonas de Guerra. Gavok.com)

MiG-29 Fulcrum

Tyhjäpaino 10 900 kg

Polttoainekapasiteetti 4 000 kg

Hyötykuorma 4 000 kg

Moottorit 2 x Klimov/Sarkisov RD-33 ohivirtausmoottori, suurin työntövoima 2 x 8300 kg

Huippunopeus Mach 2,3 (noin 2 400 km/h, saavutetaan suurissa lentokorkeuksissa)

Lakikorkeus 18 400 metriä

(Federation of American Scientists)

(Tiedot Iltalehti 14.11.2021 )

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu