Sammio
Kirjaudu blogeihin

Tiedote

Presidentinvaalikisa kuumenee ja Vaalietkot tekee paluun – Tilaa maksuton uutiskirje! Tilaamaan —>

 

Moskovan olematon ilmapuolustus.

Taas on yöllä ollut drone iskuja Moskovaan. Herää kysymys siitä onko koko Venäjän ilmapuolustus vain ”ilmapallo”, ei mitään. Eli kalusto on vanhaa, ne on rakennettu kylmän sodan aikana eikä niistä luultavasti toimi kuin murto-osa. Toisaalta niitä ei ole edes rakennettu tälläisiä matalalla lentäviä droneja vastaan.

Nythän on myös uutisoitu että Yhdysvallat varoitti Ukrainaa näistä iskuista. Eli ei haluttaisi hyväksyä iskuja siihen maahan joka hyökkää Ukrainaan…tämä taitaa olla vain median ja Venäjän tyynnyttelyä, kyllä Yhdysvallat on monen operaation Ukrainalta hyväksyneet ja tämän drone sodan kehittyminen juuri Venäjää vastaan ajaa nyt Ukrainan asiaa, eli kyllä se hyväksyttävää on.

Tapahtui viime yönä:

”Kaupungin pormestari Sergei Sobjanin kirjoitti aamuyöllä Telegramissa, että lennokki on osunut rakenteilla olevaan rakennukseen Moskovan keskustassa.

Yhdysvaltain tiedottajan mukaan Ukrainan on päätettävä, millä keinoin se puolustaa itseään Venäjän hyökkäykseltä. Samalla tiedottaja totesi, että Venäjä voisi lopettaa sodan milloin tahansa vetäytymällä Ukrainasta.

Ukraina ei ole kommentoinut tuoretta iskua.” (IS)

Edelleen pääpainotus on se että Venäjä pystyy lopettamaan sodan heti, vetämällä pois joukkonsa Ukrainasta. Eivät tee näin vaan jatkavat brutaalia hyökkäyssotaa surmaten ja raiskaten naisia, lapsia, miehiä, vanhuksia. On turha ulista Moskovassa kun omassa kaupungissa räjähtelee, siis maan pääkaupungissa, se on nöyryyttävää.

Ukrainallahan on valiojoukot näitä droneja käyttämässä, kustannustehokas ja helppo tapa viedä sota hyökkääjän kaupunkeihin ja tukikohtiin, erittäin kova pelote.

Slava Ukraini 🇺🇦

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu

Kommentit (28)

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kommentoida.
 1. jussina

  Läntisillä poliittisilla johtajilla on koko ajan perusajatus, että Ukraina ei saa iskeä Venäjän alueelle.

  Tässäkin F-16 hävittäjäasiassa on taas selvä ehto – niillä ei saa iskeä Venäjän puolelle rajaa. Se on kerta kaikkiaan typerää. Venäjän joukot saisivat täysin vapaasti ampua Venäjän puolelta rajaa Ukrainan siviilikohteisiin ja sotilaskohteisiin, mutta Ukraina ei saisi iskeä näihin Ukrainalle tappioita tuottaviin joukkoihin ja asejärjestelmiin.

  Ilmoita asiaton viesti

  • Marko Suutari
   Marko Suutari #3965073 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #3965060

   Jep, nämä oudot rajoitteet sekä mm Ranskan olematon aseellinen apu mukaan lukien Saksan jatkuva hidastelu aseiden luovuttamisessa ja muu törppöily vain pitkittää sotaa. Kummaa venkulointia varsinkin Eurooppalaisilta maita.

   Ilmoita asiaton viesti

 2. JaniTuononen
  Jani Tuononen #3965064

  Suomi tarvinnee kipeästi lisää ilmatorjuntaa, jos Yhdysvaltojen sanelema ”ei saa hyökätä hyökkääjää vastaan” pitää myös Nato-aikanakin, kun on nähty kuinka Venäjä tuhoaa Ukrainaa ohjuksillaan. Ihmeellistä, jos Natossakin puolustaudutaan vain omaa aluetta käyttäen.

  Ilmoita asiaton viesti

  • Marko Suutari
   Marko Suutari #3965079 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #3965064

   Tilanne Suomen kannalta NATO maana on aivan eri. Ei Yhdysvallat tule kertomaan meille ”ei saa hyökätä hyökkääjää vastaan”. Silloin kaikki NATO maat hyökkää tätä hyökkääjää vastaan. Eli eivät edes yritä hyökätä Suomeen, se olisi itsemurha venäläisille.

   Jos emme olisi NATO maa olisi tilanne meille muutoinkin aivan toinen, mutta silloinkin omilla joukoilla hanttiin pistetäisiin ja vastahyökkäyksiä tehtäisiin,

   Ukrainan tilanne on aivan eri ja se on sidottu ”lupauksiin” kuinka aseita saa käyttää. Tästä hyötyy vain Venäjä, prrrkle.

   Tuossa infoa siitä kuinka me Natossa apua saisimme:

   https://www.defmin.fi/ajankohtaista/kysymyksia_ja_vastauksia_nato-jasenen_oikeuksista_ja_velvoitteista#79c70986

   Ilmoita asiaton viesti

  • nita
   Nita Hillner #3965097
   Vastaus kommenttiin: #3965064

   Ihmettelen kyllä sitä samaa. Joko länsi pelkää Venäjää liikaa tai sitten se haluaa heikentää Venäjää pitkällä sodalla. Luultavasti kyse on kummastakin. Samalla kuitenkin Ukrainakin tuhoutuu ja siviilejä kuolee kasoittain. Kukaan ei tunnu välittävän Ukrainan uhreista – käännetään vain katse toisaalle kuten lännellä on tapana tehdä.

   Suursota voi vielä olla edessä saamattomuutemme (Euroopan ja USA:n) takia. Hyökkäyssodan alussa olisi heti kättelyssä pitänyt vastata Venäjälle aktiivisesti esim. lentokiellolla Ukrainan alueella. On masentavaa nähdä kuinka länsi antaa pahojen asioiden tapahtua alueellaan. Ainakin minut nykyinen karmiva tilanne Euroopassa on tehnyt hyvin surulliseksi ja samalla myös pettyneeksi.

   Ilmoita asiaton viesti

   • Marko Suutari
    Marko Suutari #3965105 Kirjoittaja
    Vastaus kommenttiin: #3965097

    Itsellä fiilis että jostain syystä länsi ja sivistyneet maat pelkää joutuvansa mukaan sotaan. Sinänsä on outoa ettei aseita saisi käyttää Ukrainan osalta vastaiskuihin Venäjää vastaan.
    Se on vähän sama kuin ostaisi Suomessa esim saksalaisvalmisteisen aseen jolla saa ampua vain sisäradalla mutta ei ulkoradalla…tai hiekkamontulla, koska aseen valmistaja sen kieltäisi. (Näin kapulakielellä mietittynä)

    Kyllä hyökkääjän maaperälle pitää myös voida hyökätä, ne on niitä vastahyökkäyksiä ja saarrostuksia jotka pakottaa vihollisen pois Ukrainan maaperältä yms.

    Outoa on nämä kiellot. Dronet sinänsä taitavat olla pitkälti ukrainalaisten valmistamia, ei kuulu kenellekään kuinka ne Venäjää vastaan käytetään.

    Ilmoita asiaton viesti

   • seppokalevi
    Seppo Turunen #3965144
    Vastaus kommenttiin: #3965097

    ” tai sitten se haluaa heikentää Venäjää pitkällä sodalla. ” Mielestäni tämä on ollut alusta asti selkeä strategia USA:n johtamana. Yritys Kiovaan vahvensi tätä. Sanktiot alkavat vaikuttaa. Energiahuolto saatiin joten kuten kuntoon. Talous on sodassa myös määräävä tekijä. Venäjä ei nouse vuosikymmeniin konventionaalisella puolella sotilasmahdiksi kunhan vielä 2..3 vuotta soditaan. Myös Kiina joutuu miettimään syvällisesti. Kuten moni muu Aasian valtio. Valitettavasti uhreja syntyy.

    Ilmoita asiaton viesti

 3. kosonenjuhapekka

  Sen tiedon mukaan, mitä julkisesta mediasta on saatavilla, Venäjällä eivät ainakaan aseet ole loppumassa. Myöskään ohjusten tarvitsemista siruista ei ole pulaa. Niitä kulkeutuu Venäjälle myös Suomen kautta.

  Venäläiset hallitsevat kyllä ilmatorjunnan. Ovat hallinneet sen salat jo toisesta maailmansodasta saakka. Mannerheim kielsi henkilökohtaisesti Suomen ilmavoimia lentämästä Pietarin tai Kronstadtin ilmatilassa, ettei koneita menetettäisi turhaan ilmatorjuntatulessa.

  Suutarin kannatta muistaa, että Venäjällä on laajalti maa-alaa torjuttavanaan. Pelkästään Moskovan pinta-ala on kolmannes Uudenmaan pinta-alasta. Sinne on yhtä helppo Ukrainan lennättää Droneja kuin Venäjän Kiovaan.

  Ilmoita asiaton viesti

  • Marko Suutari
   Marko Suutari #3965083 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #3965076

   ”Kremlin ääni” taas täällä. Et taida tajuta että Venäjällä ei riitä ilmapuolustus edes Moskovaa suojaamaan, se ei todellakaan pysty suojaamaan koko maataan ja maajoukkojen osalta se on lähes tyhjä kun kaikki romut ja vankilasta kaivetut ”Kososen erikoisjoukot” on Ukrainan mudassa.
   Venäjän reservi kärsii ammuspulasta ja koulutettujen taso on surkea.

   Dronet on niin jalkaväen kuin mekanisoitujen joukkojen kimpussa jatkuvasti Ukrainan maaperällä olevia roistojoukkoja (venäläisiä) tuhoamassa. Tykistökeskitykset ja ohjusiskut on uskomattoman tarkkoja kun ilmassa on ”silmät” koko ajan.

   Blogi ei koske ei Mannerheimiä, ei toista maailmansotaa, eikä kolmen linjan kivääreitä, ne on historiaa ne.

   Ilmoita asiaton viesti

    • Marko Suutari
     Marko Suutari #3965098 Kirjoittaja
     Vastaus kommenttiin: #3965090

     Aihe on se että Venäjän ilmapuolustus on olematon.
     Se ei toimi, kuten ei toimi juuri mikään muukaan siinä maassa.
     Roistovaltion kannattajat ja puolustajat ovat samaa sakkia kuin roistovaltion asukkaat, eli, ei jatkoon…

     Ilmoita asiaton viesti

     • Tom Sundberg
      Tom Sundberg #3965604
      Vastaus kommenttiin: #3965098

      Ei ole mitään ”fanittamista” todeta, että sen enempää Venäjän kuin Ukrainankaan puolella ei sotilaallisesti asiat toimi. Siksi niillä molemmilla on suuret tappiot ja etenemistä ei merkittävästi kumpaankaan suuntaan tapahdu. Olen ymmärtänyt, että Ukraina on vetänyt Leopardit etulinjasta niiden suurien tappioiden takia. Ei noista osapuolista kumpikaan ole toistaan parempi.

      Ilmoita asiaton viesti

 4. TimoKohvakka
  Timo Kohvakka #3965107

  Yhdysvallat rajoitti Ukrainan aseistamista pitkän kantaman aseistuksella Venäjän reaktion pelossa ja nyt kauhistelee jo sitäkin että Ukraina itse omin voimin kykeneekin iskemään Venäjälle.

  Yhdysvaltojen näkökulmasta vaarallisinta tässä sodassa on Venäjän satuttaminen ja kuuluminen sellaiseen joukkoon joka sitä tekee ja siksi se haluaa pestä käsiään Venäjän nähden. Samasta syystä Biden jo ennen sotaa lupasi Venäjälle että Yhdysvallat ei lähetä joukkojaan Ukrainaan.

  Ukraina ei saa voittaa ja siksi Yhdysvallat esittää Ukrainalle vaatimuksia siitä että Venäjä saisi käydä sotaa valitsemallaan tavalla jättäen maansa auki, mutta Ukrainan pitäisi taistella toinen käsi selän takana.

  Venäjän pääkohde Ukrainan sodassa on alusta asti ollut Yhdysvaltojen tahdon murtaminen ja Yhdysvaltojen henkiseen kanttiin tullut särö tässä vaiheessa maratonia ei maalaa kovin kauniita näkymiä horisonttiin.

  Lopulta edessä on suursota Kiina ja Venäjä vastaan Eurooppa ja Yhdysvallat. Tähän meidän on varauduttava.

  Ilmoita asiaton viesti

 5. MikaRiik
  Mika Riikonen #3965546

  Sen verran Venäjän ilmatorjunta taitaa toimia, että Tassin uutisen mukaan Prigozhinin kone on tippunut Tverissä.

  Ilmoita asiaton viesti

 6. toivo taipale
  Toivo Taipale #3965629

  Eikös mekin voitas iskee vanhoihin ryssän ryöstämiin Suomalais alueisiin.

  Ilmoita asiaton viesti