Nähtiin taas että jos Trump olisi vallassa, ei Ukraina olisi apua saanut, onneksi on Biden!

Republikaanit sai vuoden 2023 syksystä asti jarruttaa Ukrainan apupakettia. Vihdoin se apupaketti Ukrainalle saatiin. Se voi silti olla myöhäistä…ja se on maksanut jo paljon ukrainalaisten verta.

Sekä se tosiasia että ilman Bideniä ei olisi mitään apua saatu. Trump olisi vallassa ollessaan estänyt sen saman tien ja estää kaiken avun jos pääsee uudelleen valtaan.

Osana tätä uutta apupakettia Yhdysvallat on toimittanut Ukrainalle pitkän kantaman ATACMS-ohjuksia, joiden kantomatka on noin 300 kilometria ja tämä on seuraava askel ja nyt on niin sanotusti ”kättä pidempää”.

Ukrainan tilanne on tässä välissä pahentunut, mm ilmapuolustus on huonontunut ja infraa on romuna, eläminen Ukrainassa on vaikeutunut samaan aikaan Venäjä on saanut ilmaherruuden ja epäsuoratulen käyttö on lisääntynyt, ammukset ei Venäjältä ole juurikaan loppuneet. Ukrainalla on pulaa ammuksista, lähes kaikesta.

F-16 hävittäjiä on kesään mennessä tulossa, huonoa on se että vasta laivueellinen eli 12 pilottia on saatu koulutettua, eli ei ole mitään merkitystä vaikka hävittäjiä saataisiin lisää kerralla enemmän, nyt niitä on tulossa 65 mutta kun ei ole pilotteja…

Tiukaksi menee. Syy on Yhdysvaltojen republikaanien!

Hyvä Biden🇺🇲🇺🇦🇺🇲👍

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu