Sammio
Kirjaudu blogeihin

Tiedote

Bloggaaja, oletko ehdolla kuntavaaleissa? Voit nyt päivittää ehdokkuutesi näkyviin profiilisi tiedoista.

NATO jäsenyys kesken sotilaallisen kriisin…

”Zelensky patisteli tiistaina Natoa nopeuttamaan Ukrainan jäsenyystoimintasuunnitelmaa, joka olisi viimeistelevä vaihe ennen täysjäsenyyttä.

Zelensky kirjoitti puhelun jälkeen Stoltenbergille lähettämässään twiitissä, että Ukrainan jäsenyystoimintasuunnitelma (membership action plan) olisi Venäjälle todellinen merkki.”

Lähde: (HS 6.4.2021)

Nato joukoilla on ns ”keihäänkärki joukot” joilla pyritään estämään Ukrainaa vastaan tehdyn kaltaiset hyökkäykset kuten kävi vuonna 2014. Eli olisko niin että Putin laski tiukasti siihen että edelleen hänen suosikki  Trump jatkaisi 2020 vaalien jälkeen ja siksi oli jo valmistauduttu 2021 invaasion kohti Ukrainaa koska Putin tiesi että Trump ei olisi tehnyt mitään, päinvastoin oli leikkaamassa rahoitusta ja NATOn tukikohtien määrää, myös nämä ns” keihäänkärki joukot” olisi olleet leikkauslistan kärjessä. Nyt kävi toisin ja joukot ovat olemassa…silkkaa spekulaatiota minulta. Tiedä häntä.

Mutta yksi asia ihmetyttää…kuinka sotatilassa oleva maa eli Ukraina voisi vauhdittaa NATO jäsenyyttään koska tunnetusti asia on niin että sotatilan ja kriisin aikana ei sinne voi valtio jäseneksi pyrkiä vaan ainoastaan vakaissa oloissa, eli rauhan aikana.

Eli Ukraina ei voi edes pyrkiä nyt NATO jäseneksi tällä hetkellä.

Putinin tarkoitus on jatkaa jäätynyttä konfliktia alueella mahdollisimman pitkään ettei Ukraina pyrkisi jäseneksi koskaan.

Suomessa on rauha. Meidän pitää hakea NATO jäsenyyttä nyt! En usko että Venäjän sisäinen tilanne paranee, sama koskee heidän ulkopolitiikkaa. Surkealta näyttää.

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu

Kommentit (6)

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kommentoida.
 1. MattiVillikari1

  Venäjä sanoo ryhtyvänsä lisätoimiin, jos länsi lähettää joukkoja Ukrainaan. Entä jos Ukraina pyytää Natolta rauhanturvajoukkoja auttamaan sisäisen kriisin ratkaisussa. Mitä Venäjän lisätoimet saattaisivat olla?

  +2

  Ilmoita asiaton viesti

  • Marko Suutari
   Marko Suutari #3385743 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #3385736

   Lisätoimet olisi Matti hyvinkin se että Venäjä saisi vain pidettyä yllä jäätynyttä konfliktia. Oikeaan taisteluun NATO joukkojen kanssa ei Venäjällä olisi resursseja äärettömiin. Mutta tähän Putin luultavasti pyrkii, hämmentämään soppaa jonka laittoi alulle 2014, soppa on ja kiehuu ja kattilaa vaihdetaan aina vaan suuremmaksi, se kelpaa Venäjälle.

   0

   Ilmoita asiaton viesti

   • MattiVillikari1
    Vastaus kommenttiin: #3385743

    Jos Ukraina onnistuisi lopettamaan sotatoimet alueellaan (amerikkalaisten palkkasotilaiden avulla), niin miten Venäjä saisi ylläpidettyä ”jäätynyttä konfliktia”.

    +1

    Ilmoita asiaton viesti

 2. IonMittler
  Ion Mittler #3385900

  > Suomessa on rauha. Meidän pitää hakea NATO jäsenyyttä nyt!

  Ukrainassa oli rauha. Sitten he halusivat hakea NATO-jäsenyyttä. Rauha loppui siihen.

  Mikä johtopäätös tästä pitikään tehdä?

  0

  Ilmoita asiaton viesti

  • MattiVillikari1
   Vastaus kommenttiin: #3385900

   Venäjä on roistovaltio joka uskoo vain voimaa. Mikä olikaan syy ja seuraus? Naton jäsenhakemus sen jälkeen kun Venäjä aloitti valtauspuuhat vai valtauspuuhat siksi, että Ukraina pyrki rauhanjärjestön jäseneksi.

   Epäilen ensimmäistä vaihtoehtoa, mutta en tiedä varmasti.

   +2

   Ilmoita asiaton viesti