Oliko Trump lopulta tietovuotaja tai vieraan maan agentti…

Historiallista, epäilläänkö Trumpia vieraan maan agentiksi?

Historiallisesti harvinainen päätös ettei Trump tule samaan tiedustelutietoja  joita historian aikana kaikki muut ex presidentit ovat saaneet, tässä on selvä epäilys siitä että Trumpia epäillään vieraan maan agentiksi tai ainakin henkilöksi johon voidaan vaikuttaa mm kiristämällä jotta hän luovuttaisi tiedustelutietoja ulkomaille ja varsinkin Venäjälle. Erittäin harvinainen päätös Yhdysvaltojen historiassa.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cfed1347-7f9d-4407-a7ff-d706e327b8a4

”Yhdysvaltain presidentti Joe Biden arvioi tuoreessa haastattelussa, että Donald Trumpin ei tulisi saada tiedustelutietoja”

”Trumpin hallinnon aikana Yhdysvaltain kansallisen tiedustelun johtajana toiminut Sue Gordon arvioi aiemmin, että Trump saattaa olla epätavallisen altis kohde ”toimijoille, joilla on pahat aikeet”.

Marraskuussa presidentinvaalien ratkettua tiedusteluasiantuntijat pitivät mahdollisena, että Trump saattaisi vuotaa salaisia tietoja ulkopuolisille.

LUE MYÖSTrumpin pelätään vuotavan salaisia tietoja – CIA:n ex-virkamies pitää mahdollisena: ”Trump epäilemättä sopii profiiliin”

– Kuka tahansa, joka on närkästynyt, tyytymätön tai pahoittanut mielensä, muodostaa riskin salattujen tietojen vuotamiselle, Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA:n entinen upseeri David Priess totesi tuolloin.

– Trump epäilemättä sopii profiiliin.

Huolta herättää myös Trumpin aiemmat toimet. Toukokuussa 2017 Valkoisessa talossa Trumpin kerrotaan paljastaneen Venäjän ulkoministerille ja maan Yhdysvaltain-suurlähettiläälle salattuja tietoja.

Yhdysvaltain tiedusteluyhteisön mukaan Trumpin Venäjälle välittämät tiedot vaaransivat Yhdysvaltain liittolaismaan tiedustelulähteen.”

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu