Oliko virhe romuttaa täysin toimivat T-72 vaunut Suomesta…?

”Alun perin Neuvostoliitosta ostettiin 54 T-72 M1 -taisteluvaunua ja kuusi T-72 M1K -komentovaunua. Mukana tuli merkittävä määrä koulutus- ja huoltovälineistöä. Kurssitus itänaapurissa käynnistyi 1984 ja ensimmäiset vaunut saapuivat rautateitse Suomeen saman vuoden joulukuussa. Varusmiehet pääsivät T-72-kaluston käyttäjiksi syksyllä 1985.

Myöhemmin 90-luvun alussa Itä-Saksan jäämistöstä hankittiin 97 Tšekeissä ja Puolassa valmistettua T-72-vaunua. Niillä oli ajettu vain 130–1 800 kilometriä. Rahaa tarvittiin vain parikymmentä prosenttia alun perin Neuvostoliitosta hankittujen vaunujen hinnasta.” (Reserviläinen)

Herättää myös ajatuksen siitä että nämä vaunut olisi voineet olla myös erinomaisia reserviläisten kouluttamiseen. Esim kohteensuojaukseen olisivat olleet erinomaisia ja olisi vahvistanut meidän puolustusta Leopardin kaverina. Tuskin olisi ollut iso ongelma näitä toimintakuntoisina pitää, varmasti olisi reserviläiset toimessa mukana olleet niin käskettyihin  harjoituksiin kuin vapaaehtoisina.

Nythän näitä vaunuja olisi voitu lahjoittaa Ukrainalle…🤔

Vaunut piti romuttaa juuri sattumalta Halosen ja Tuomiojan kaudella. Sattumaa, minä kun en usko sattumiin…

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu