Olisiko tulossa Armata T14 panssarivaunun testaus taistelukentällä…

Perustan tämän ajatuksen siihen että monissa sodissa ja pienemmilläkin taistelukentillä on ollut tapana testata uusinta kalustoa. Näin oli WWII aikaan, näin oli Korean sodan aikaan, näin oli Vietnamin sodan aikaan, näin oli monien eri vuosikymmenien aikana Lähi-idässä, samaa touhua myös 90-luvun alussa Persianlahden sodassa operaatio Aavikkomyrskyn aikaan, samaa 2000-luvun alussa kun Irak kaadettiin. Sekä on lukuisia pienemmän kokoisia kahakoita joihin uusia tankkeja on tuotu. Niitä testaa milloin länsi milloin itä, mutta näin on aina ollut.

Katsokaapa eri tankkien kehityshistoriaa, tätä on niin idässä kuin lännessä. Helpoin on seurata mm venäläisten tankkien kehitystä T-34, T-50, T-55, T-60, T-72, T-80, T-90,,,,nyt tulee Armata T14.

Erikoista tässä on se että vain Venäjällä ollaan rakennettu  seuraavan sukupolven tappokonetta, lännessä ollaan päivitetty vanhempia…

Tässä lyhyesti:

”T-14 Armata is a new-generation main battle tank (MBT) developed by Russian company Uralvagonzavod (UVZ). It was officially unveiled for the first time during the Moscow Victory Day Parade in May 2015.

The new combat vehicle is equipped with digitalised equipment, unmanned turret and isolated armored capsule for the crew. The Russian Armed Forces earlier planned to induct 2,300 Armata main battle tanks during 2015 and 2020. However, the mass production of the tanks was delayed due to high costs of the new combat vehicles. The vehicles underwent field-testing in Syria.

Serial production of the T-14 Armata tank is expected to commence in 2021.” Lähde:

Niin, nyt on vuosi 2021…odotan että tämä nähdään mahdollisella taistelukentällä,  jos Venäjä aloittaa jonkinlaisen invaasion tai saa provosoitua Ukrainaa tarpeeksi paljon. Tämän vaunun ne silloin testaa, näin tekisin minä…

Syyriassa kävi jo näyttäytymässä.

Tämä vain näin lyhyesti, mutta mietittävää.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu