Operaatio Herson lyhyesti…?

Putinin puheesta on rivienvälistä luettavissa paljonkin:

”– Hersonissa asuvat tulisi siirtää pois vaarallisten taistelujen alueelta. Siviilien ei tulisi kärsiä hyökkäyksestä, kranaattikeskityksistä, vastahyökkäyksistä ja tämän tyyppisistä asioista, Putin sanoi perjantaina.” ( 04.11.2022 IS)

Mustanmeren satamakaupunki on tällä hetkellä portti kohti Krimiä.

Ukraina on nyt tehnyt kahden kuukauden ajan töitä vapauttaakseen Hersonin, lukuisia kyliä on vallattu mutta maali on vielä saavuttamatta.

Itse ottaisin  helpon keinon kääntää oman maan vapauttajia (ukrainalaisia)  syyllisiksi vaikka siviilien tappoon. Puetaan  osalle venäläisille sotilaille (joista on paljon myös sinne pakkosiirretty) siviilivehkeet päälle. Ja jos tilanne eskaloituu niin että Ukraina saa sillanpääaseman Hersonista nämä ”siviilit” uhrataan niin että lehdistö saa tästä paljon video/ kuvamateriaalia. Se kuinka ne uhrataan, siihen on monta tapaa. Sitä itsekukin voi miettiä…mutta näin saataisiin lisää ”sumua” todellisuuden keskelle sekä tilanne katki ja YK neuvottelupöytään, onhan Venäjällä veto-oikeus.

Pitää huomioida että on monta muutakin tapaa, mutta näin lyhyesti. Kävi vaan mielessä kun Hersonista on laskettu jo Venäjän lippu alas hallintorakennuksessa ja tässä aletaan antamaan yhtä-äkkiä ilman syytä siimaa Ukrainalle. Miksi?

Venäjälle olisi ensiarvoisen tärkeää saada nyt sodalle jonkinlainen neuvotteluasema ja välirauha, jotta he pystyvät varustamaan ja kouluttamaan lisää joukkoja seuraavaan taisteluun johon menee aikaa ensi vuoden puolelle. Arvioiden mukaan Venäjä on saanut värvättyä n 320 000 miestä. Pulma onkin varusteissa, aseissa ja koulutuksessa ja nyt siihen pitäisi pelata aikaa.

Minä tekisin näin jos olisin Putin…

Jotenkin tämä Putinin avautuminen jossa ymmärretään nyt siviilejä, ei vaan mene hänen sanoessaan läpi.

 

+4

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu