Ottawan sopimuksesta haluaa irti vain PS ja KD…muut äänesti vastaan ja näin jalkaväkimiinoja ei saada suojaksi Suomelle.

PS ja KD on ainoat puolueet jotka haluaa irtautua Ottawan sopimuksesta!

Kokoomuskin puhuu, mutta kun äänestetään niin tulos olikin tälläinen:

(Kuva: PS sivuilta, julkinen)

”Ulkoasiainvaliokunnan kokouksessa oli 16. helmikuuta äänestys jalkaväkimiinat takaisin käyttöön esittävästä kansalaisaloitteesta. Kansalaisaloitteella irtauduttaisiin jalkaväkimiinat kieltävästä Ottawan sopimuksesta.

Valiokunnan enemmistö katsoi, että kansainvälisestä sopimuksesta irtaantuminen ei ole kansalaisaloitteella mahdollista.”

”Perussuomalaiset oli eri linjalla. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavion tekemän ja kansanedustaja Sakari Puiston kannattaman esityksen puolesta äänestivät perussuomalaisten lisäksi kristillisdemokraatit.”

”Esitys hävisi äänestyksessä, kun sitä vastaan äänestivät valiokunnassa kokoomus, keskusta, vihreät, SDP ja vasemmistoliitto.”

Lähde:

https://aamuset.fi/artikkeli/5910856

Eli tässä katsotaan ettei kansalaisaloitteella ole mahdollisuutta irtautua kyseisestä sopimuksesta. Miksi mm kokoomus joka on nyt todistettavasti kannattanut mm Natoon kuulumista yli 15 vuotta ei kannata tälläistä aloitetta missä irtauduttaisiin orjuuttavasta Ottawan sopimuksesta jossa vastapuoli (eli Venäjä) saa vapauden käyttää jalkaväkimiinoja jos ja kun pilliin vihelletään.

Ja me noudatamme kiltisti aivan järjetöntä sopimusta johon jostain kumman syystä on nimi alle laitettu.

Mutta että kokoomuskin…

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu