Paljon toimintaa itämerellä ja rajojemme läheisyydessä, sattumaa…?

Ruotsi on nostanut valmiustilaa, Suomi aloittaa maavoimien harjoitukset

Valko-Venäjän tilanne on vakava ja sekava. Venäjä on järjestänyt itämerelle sotaharjoitukset, Ruotsi on vastannut tilanteeseen merivoimien ja ilmavoimien operaatiolla ja on myös nostanut puolustusvalmiutta. Alueelle on tullut myös Naton aluksia ja painopiste on Gotlannin suunnalla. Suomessa Maavoimat käynnistää mittavat paikallisjoukkojen harjoitukset syyskuun alussa. Uudenmaan prikaatin maakuntakomppania harjoitteli jo.

”Reserviläiset pääsivät viikonloppuna harjoittelemaan Merivoimissa ensimmäistä kertaa kevään jälkeen.

Uudenmaan prikaatissa maakuntakomppania osallistui viikonloppuna Kohteensuojauskurssiin kuuluvan harjoitukseen. Reserviläiset päivittivät taitonsa ja komppanian tiedusteluryhmä harjoitteli alueen valvontaa sekä harjoitusvastustajan havaitsemista ja estämistä.

Rannikkolaivaston molemmilla maakuntajoukoilla oli viikonlopun mittainen vapaaehtoinen harjoitus. Raivaajaosasto Sääksi kehitti taitojaan Kiiski-luokan alusten raivauskaluston käsittelyssä, kertasi alkusammutusta ja harjoitteli vauriontorjuntaa vuotosimulaattorissa. Suojauskomppanian harjoituksessa puolestaan keskityttiin voimankäyttökoulutukseen.”
Harjoitusten toteutuksessa huomioitiin koronavirustilanteen aiheuttamat varautumistoimet. #reserviläiset #UUDPR #RLAIV #merivoimat

”Maavoimat järjestää usean maakunnan alueella kuusi paikallispuolustusharjoitusta 7.–11. syyskuuta. Niihin osallistuu yhteensä noin 4 400 Puolustusvoimien henkilökuntaan kuuluvaa, varusmiestä, reserviläistä ja muiden viranomaisten edustajaa.

Harjoitukset kehittävät paikallispuolustuksen valmiutta ja taistelukykyä sekä viranomaisten yhteistoimintakykyä nopeasti kehittyvissä tilanteissa koko Suomen alueella.”

Lue lisää:https://maavoimat.fi/-/paikallispuolustusharjoitukset-alkavat-eri-puolilla-maata
#maavoimat #paikallispuolustus

Sekä tiedämme mm Baltian maiden varautumisesta tilanteen eskaloitumiseen.

Itämeri, rauhan meri,,,, paperilla.

Tulemme näkemään tiedustelukoneiden ilmatilan rajaloukkauksia sekä useat eri tahot työskentelee myös kybersodankäynnin ja singaalitiedustelun ( SIGINT) parissa. Sekä hyvin muunlaisissa tahoissa on nyt lähiviikkoina toimintaa. Kyberhyökkäyksiä ja verkkojen kaatumista voi olla tiedossa meilläkin, siinä kokeillaan miten vastapuoli toimii ja se on sotaharjoitus tulevaa laajaa sähköistä hyökkäystä varten.

Mielenkiintoista seurata eri alustoilta ja viestimistä näiden viikkojen aikana.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu