Pieni ele mutta hyvä sellainen. Suomi seisoo Ukrainan rinnalla
Suomen PM kävi tänään Ukrainassa ja tapasi maan presidentin. Sekä näki ne julmuudet mitä Venäjä on Ukrainassa tehnyt. Pieni ele on monesti suuri. Tässä tapauksessa se on käynti paikan päällä näyttämässä tukea Ukrainalle sekä osoittamassa sodan syyllinen eli Venäjä!
Kremlissä jyrsitään varmasti kynsiä…
Sannan ilme kertoo kaiken.
Kiitos tästä.
(Kuva: Iltalehti)
+5
Kuinka moni näilläkin palstoilla on vielä Venäjä puolella tai NATO vastainen … pitää miettiä tälläisten uusi osoite jos Suomessa ei ole enää hyvä olla…🤔
Ilmoita asiaton viesti
Surulliseksi vetää nähdä pääministeri noin apeana, mutta hienoa että meni paikan päälle osoittamaan solidaarisuutta.
Ilmoita asiaton viesti
Kuvassa nainen, jolle Nato on arvoyhteisö, mihin Suomenkin on kuuluttava.
Ilmoita asiaton viesti
Kuvassa nainen joka ei ollut kartalla missä mennään…nyt alkaa olemaan…
Ilmoita asiaton viesti
En sanoisi noin. On totta ettei Marin haastanut Niinistön turpoa. Marinin ja Niinistön välillä oli aitoa näkemyseroa ulkopolitiikan suunnasta ja arvopohjasta.
Niinistön 10 vuotta kestänyt Putinin kuiskaaja (reaalipoliittinen) -linja kesti 24.2. asti. Tuolloin Niinistön politiikalta ja linjalta mureni perusta. Tämä oli se hetki, kun puikko siirtyi Marinille ja ulkopolitiikan suunta muuttui. Tietenkin Niinistön on annettava säilyttää kasvonsa ja ”johtaa” Suomi Natoon.
Niinistö ei ole koskaan istunut saman aikaisesti kaikkien EU-maiden päämiesten kanssa samassa pöydässä, vaan on joutunut tyytymään puhelindiplomatiaan ja harvakseltaan tapahtuviin valtiovierailuihin. Suomen turpo on siksi ollut 10 vuotta itäpainotteista Putinin juoksupoikana toimimista ja yhden ihmisen sooloilua. Tätä toimintatapaa Marin on vieroksunut.
Ilmoita asiaton viesti
Paljolti samaa mieltä kuin Heikki, mutta kääntymyksen koettuaan Niinistökin on toiminut ansiokkaasti natojäsenyytemme toteutumisen hyväksi.
Ilmoita asiaton viesti
Jos Trump palaa ja irrottaa maansa Natosta, niin arvoyhteisön johtoon nousee Erdogan tai joku hänen seuraaja.
Makedonian Nato-jäsenyys toteutui kymmenessä vuodessa. Lopulta Makedonia taipui nimikiistassa Kreikan vaatimuksiin ja pääsi Natoon.
Malttia. Isoissa organisaatioissa asiat vievät aikaa. Parempi mennä konseksuksessa Turkin kanssa ja kiltisti antaa periksi.
Ilmoita asiaton viesti
Iiro, sinä kun olet siellä Irakissakin oleillut, niin voisimme luovuttaa sinut mukamas Turkkia vastaan vehkeilleenä terroristina Erdoganille. Noin niinkuin hyvän tahdon eleenä ja konsensuksessa🙂. Ei ne paljoo kiduta.
Ilmoita asiaton viesti
Voi mennä seuraavan vuosikymmenen puolelle ennen kuin tulee ajankohtaiseksi. Sinänsä Turkki on hyvä maa. Olen nähnyt sotilasparaatin pohjois-Kyproksella 2001. Eliittijoukot pitkiä ja vaaleita.
Valitettavasti en näe syytä vehkeillä Erdogania vastaan. Sinänsä kyseinen Nato-maa sopisi minulle ilmaston puolesta hyvin.
Muutamaa Turkkia tuntevaa analyytikkoa olen seurannut. Heidän mukaansa Turkki tulee vaatimaan jotain konkreettista Suomelta ja Ruotsilta. On aivan selvää, että jäseniksi pääsyn jälkeen Ruotsilta ja Suomelta tulisi muuten puukkoa selkään.
Tämän sinunkin ajattelu kertoo siitä, että haluttaisiin päästä kusettamalla sisään. Ei taida onnistua.
Turkille Naton kääntyminen jälleen Venäjän suuntaan on huono asia ja Suomen jäsenyys lisää jännitettä.Venäjän suuntaan.
Ilmoita asiaton viesti
Jäi Iiron vastaus huomaamatta … oma reseptini tähän on: annetaan pari Turkkia myötäilevaa ja Erdoganin egoa hivelevää julkilausumaa. Sallitaan asevienti Turkkiin, mutta myydään eioota, jos haluaa jotain ostaa. Ilmoitetaan että oikeusvaltiossa luovutuksista päättävät oikeusistuimet, eivät poliitikot.
Jos Turkki antaa periksi, hyvä. Jos ei, niin luodaan yhdessä USA:n ja Britannian kanssa takaportti Suomelle ja Ruotsille viidennen artiklan turvatakuiden saamiseksi ilman täyttä jäsenyyttä. Aikanaan Turkissa valta vaihtuu, meillä on aikaa odottaa. Kun Turkki aikanaan neuvottelee EU:n kanssa niin Suomella ja Ruotsilla on veto-oikeus neuvotteluissa.
Ilmoita asiaton viesti
Kuvassa on nainen, joka on nähnyt, mitä voi tapahtua naapurimaamme naapurimaalle, jollei tämä ole liittynyt Natoon.
Ilmoita asiaton viesti
Olet oikeassa. On siis suomettumisajan jälkeinen reaalipoliitikko.
Ilmoita asiaton viesti
Olihan Ukrainakin kirjannut liittymisensä. Sitä ei hyväksytty Naton jäseneksi. Tällä hetkellä Suomellekin on jätetty jotain ehtoja liittymiselle Turkin toimesta. Olemme tällä hetkellä Ukrainan tilanteessa.
Ilmoita asiaton viesti