Sammio
Kirjaudu blogeihin

Tiedote

Blogisti, oletko aluevaltuutettu tai kuntapoliitikko? Saat asiasta merkinnän profiiliisi tekemällä ilmoituksen ylläpidolle: Ota yhteyttä

Puna Erkin uskomattomat NATO vastaiset maneerit saa jo uuden vaihteen…

Erkki Tuomioja tylyttää Nato-keskustelua amerikkalais­kanavalla: ”Media on sotapsykoosissa”

”Kansanedustaja Erkki Tuomiojan mukaan Nato-keskustelussa leiskuvat suuret tunteet.”

https://www.is.fi/politiikka/art-2000008770436.html

”TOIMITTAJA Langfitt kysyy ihmetellen, mitä Tuomioja tarkoittaa sotapsykoosiväitteellään. Tuomioja ei pidä realistisena sitä, että Suomi voisi odottaa joutuvansa jonain päivänä hyökkäyksen kohteeksi.

Tuomiojan mukaan Nato-jäsenyys voisi synnyttää jännitteitä Venäjän kanssa.

Langfitt kysyy Tuomiojalta lopuksi, onko tämä huolissaan siitä, että Suomi tekisi poliittisen päätöksen pelon ja tunteen perusteella.

– Olen myös huolissani julkisen keskustelun tasosta. Jokainen, joka kyseenalaistaa jäsenyyden, halveksitaan Putinin agentiksi, Tuomioja sanoo.

Tuomioja ei ole itse kertonut julkisuuteen omaa kantaansa Suomen Nato-jäsenyyteen, mutta hänen on voinut tulkita suhtautuvan siihen melko kriittisesti.”

Ei voi sanoa muuta kuin että tämä henkilö taitaa olla itse jossain psykoosissa, ihmettelen edelleen kuinka tälläinen vanha äijä saa olla äänessä ja puhua Suomea vastaan joka alustalla. Suositelen että hänen kannattaisi jo jäädä syrjään, tämä vaurioittaa vain Suomea lisää NATO jäsenyyden haun aikana, ehkäpä siksi tämäkin on äänessä kuten muutama muu dinosaurus…

 

 

(Kuva: IS)

+17

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu

Kommentit (50)

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kommentoida.
 1. JuhaMakkonen1
  Juha Makkonen #3655222

  Tuomioja ei pidä realistisena sitä, että Suomi voisi odottaa joutuvansa jonain päivänä hyökkäyksen kohteeksi.

  Tuomiojan mukaan Nato-jäsenyys voisi synnyttää jännitteitä Venäjän kanssa.
  —————————————-

  Erkki-Setä sekoittaa vähän asioita. Se on venäjä joka tässä on sotapsykoosissa ja tästä syystä mitkään realiteetit eivät päde. Ja ainakin minun jännitys venäjää kohtaan vähenee Naton myötä ihan merkittävällä tavalla.

  +17

  Ilmoita asiaton viesti

  • Pertti Kannisto
   Vastaus kommenttiin: #3655222

   Erkki setä on ollut sekaisin lähtien -62 nuorisofestivaaleista läpi rauhanliikkeen aina pappa Lavrovin nuhteluihin saakka.
   Parhaansa yrittää vieläkin hämmentää Suomi kuvaa USA:ssa, mutta muutoin äänestäisin eläkkeelle, jottei vahingoittaisi Nato-hakemusta.

   +11

   Ilmoita asiaton viesti

   • JuhaMakkonen1
    Juha Makkonen #3655227
    Vastaus kommenttiin: #3655226

    Erkki setä on ollut sekaisin lähtien -62
    —————————–

    Minä pidän Erkkiä ihan viisaana ihmisenä aivan kuten Tarja Halostakin mutta näyttää siltä, että useimmilla ihmisillä näyttää olevan joitakin sokeita pisteitä vaikka yleisesti ottaen ihan tervejärkisiä olisivatkin. Minua raivostutti kun tämä Halonen oli haastattelussa huolissaan siitä ettei venäjää vain eristettäisi. Itse olen paljon huolestuneempi siitä, että sitä ei eristetä.

    +11

    Ilmoita asiaton viesti

    • AnttiMikkonen1
     Antti Mikkonen #3655283
     Vastaus kommenttiin: #3655227

     Toissapäivänä tuli hyvät vibat vakkaribaarin terassilla, kolombiaanokommari tuli ”Antti lo siento” ja yllättäen kertoi että ollut sodasta, Venäjästä ja Putinista väärässä. Me väännetty sodan alusta asti ja oli ihan RT tietojen ja Venäjän propagandan varassa. Vanhalla viidakkosotilaallakin järki voitti siis, joten ehkä toivoa on Puna-Ekin ja Halosenkin kohdalla.

     +4

     Ilmoita asiaton viesti

 2. Tapio Sakki
  Tapio Sakki #3655246

  Erkillä oli hetkensä ulkoministerinä ollessaan, mutta nyt hän näyttää keskittyvän keikuttamaan NATO-venettä. Sen lisäksi hänen käsityksensä Venäjän motiiveista on käsittämättömän naiiveja. Marinin tulisi laittaa hänelle suukapula, varsinkin silloin kun hän antaa lausuntojaan ulkomaan toimittajille.

  +14

  Ilmoita asiaton viesti

  • Tapio Sakki
   Tapio Sakki #3655247
   Vastaus kommenttiin: #3655246

   Ritva Puolakka taas jatkaa tuossa ylempänä potaskan kirjoittamista median sotapsykoosista – kyllä media on kaiken kaikkiaan ollut hyvin neutraali sotauutisoinnissa, Butshan teurastuksen jälkeen voisi käyttää kovempaakin retoriikkaa.

   +11

   Ilmoita asiaton viesti

   • Kommentti piilotettu
    • PekkaNrnen
     Pekka Näränen #3655304
     Vastaus kommenttiin: #3655248

     Puolakka näkyy siirtyneen niiden blogistien joukkoon jotka eivät salli kommentointia blogissaan. Ennen vain tyytyi piilottamaan puolet kommenteista.

     Mielestäni blogien kirjoittamista ilman kommentointimahdollisuutta ei pitäisi sallia Puheenvuoron tapaisella keskustelufoorumilla. Tai sitten näille oma osastonsa, jossa saavat julistaa omaa näkökantaansa ilman että muut heitä ”häiritsevät”. Eikä ketään kiinnosta heidän julistuksensa.

     +11

     Ilmoita asiaton viesti

 3. vinettoa

  Minusta Tuomioja puhuu asiaa. Keskustelu on turhan kiihkeätä ja ala-arvoista. Henkilöön käyvää hyökkäämistä.

  Sinä itse olet hyvä esimerkki siitä! Luulet olevasi kovakin puolustuspoliitikan asiantuntija 🙂

  Niin: itse olen Naton kannattaja ja en varsinaisesti koskaan ole sitä vastustanutkaan mutta enhän takavuosina avannut suutani koska oli niin vähän kannatusta.

  +3

  Ilmoita asiaton viesti

  • jorikajanto
   Jori Kajanto #3655286
   Vastaus kommenttiin: #3655253

   ”Tuomiojan lausunto on peruste vaatia hänen lähtöään ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtajan tehtävästä. Kyse on törkeästä väärän informaation levittämisestä ulkolaisessa mediassa. Suomessa ei ole sotapsykoosia. Ainoastaan aito huoli turvallisuudesta.”

   Alpo Rusi Twitterissä.

   +12

   Ilmoita asiaton viesti

 4. jussina

  Tuomioja on aina johdonmukaisesti toiminut demokraattisia länsimaita (mukaan luettuna Suomea) vastaan, eikä siitään miksikään muutu.

  +14

  Ilmoita asiaton viesti

 5. viljoh9
  Viljo Heinonen #3655264

  Tuomioja elää omassa kuplassaan. Siihen ei älykkyys yllä. Tunne määrittää tahtotilan.

  +8

  Ilmoita asiaton viesti

 6. JanneSalonen11
  Janne Salonen #3655270

  Se nyt on selvää että somessa on ylilyöntejä, koskee ihan joka aihepiiriä eikä vain Natoa ja koskee niin kannattajia kuin vastustajia. Sen sijaa väite että media olisi jossain sotapsykoosissa on itsessään melkoinen ylilyönti.

  Ei sillä, minusta natokeskustelua sopii mainiosti käydä myös niin että on eriä mieltä Suomen liittymisestä. Ei Tuomiojia ja Saramoita tai Yrttiahoja ja Kontuloita pidä suukapuloida, vapaassa maassa. Sitten näidenkin vaan pitää kestää että vasta-argumenttejakin tulee.

  +12

  Ilmoita asiaton viesti

  • AnttiMikkonen1
   Antti Mikkonen #3655319
   Vastaus kommenttiin: #3655270

   Ilmastohörhöily oli ennen mutta kyllä tämä vie voiton. Niin ja onhan meillä Savorinenkin joka selvitti miten maailmankaikkeus toimii. 😀 Tsiisus mikä kylähullujen palsta tästä tullut.

   +3

   Ilmoita asiaton viesti

   • MiksuVes
    Mikael Vestama #3655529
    Vastaus kommenttiin: #3655319

    Noi Savorisen jutut poikkeaa kuitenkin siinä mielestä muista etteivät hyökkää ketään vastaan. Kunhan vaan herra tuo omat näkemyksensä esille. Tosin kun itse teor. fysiikasta (ydinfysiikka+kosmologia+tähtiede sivuaineina) niin ei jaksa niihin mitään kommentoida, mutta se ihan positiivista, että joku miettii syvällisesti noita asioita. Ja ilman että ketään vastaan hyökkää. Olipa sitten oikeassa tai ei. Nähdäkseni ei (todellakaan) ole, joskin pari hyvää ideaa hälläkin muutamasta tällä hetkellä päällä olevasta kvanttimekaanisesta/kosmologisesta arvoituksesta on.

    +1

    Ilmoita asiaton viesti

  • MiksuVes
   Mikael Vestama #3655524
   Vastaus kommenttiin: #3655270

   Toisinaan tosin niistä tahtoo verenpaine nousta niin korkealle ettei ilkeä lukea. Saatika sitten kommentoida. (Itse 100% NATO:n puolesta – paitti sillon muutama vuosi sitten kun Saksa ja Turkki sikaili niin olin vaan 50-60 mutta enempi kuitenkin puolesta kuin vastaan.)

   Ja mikä se episodi täällä viikko tai kaksi sitten oli jossa mm. tämä yksi kirjoittelija teki poliisille tutkintapyynnöt kaikista itsensä kanssa erimieltä olevien kanssa…? Huoh… on siinä polizeilla hommaa kun tuollaisia pitäs alkaa selaamaan. Eli luultavasti mappi-ö:hön päätyy koko tutkimus. Aivan kuten pitääkin. (Muistaaksen juurikin NATO-/Venäjä-keskusteluun liittyi.)

   +3

   Ilmoita asiaton viesti

 7. Marko Suutari
  Marko Suutari #3655351 Kirjoittaja

  Nyt on jokainen Erkin ”kiertue ulkomailla” päässyt NATOa vastustavaan agendaan. Suomi saa kyseenalaista huomiota mitä se ei nyt tarvitse. Tämä kertoo kaiken mitä ja ketä hän ihailee ja suojelee…ei ainakaan Suomea.

  +2

  Ilmoita asiaton viesti

 8. Marko Suutari
  Marko Suutari #3655362 Kirjoittaja

  Eli tietoisesti sama kaava kuin viimeksi, mölistään, päästään lööppeihin, selitellään ja kaikki on vain NATO vastaisuuden takia…tämähän on jo täysin tietoinen toimintamalli hänelle…

  Erkki Tuomioja kohautti puheillaan sota­psykoosista – puolustautuu nyt Twitterissä https://www.is.fi/politiikka/art-2000008770711.html

  +1

  Ilmoita asiaton viesti

 9. ArtturiHard
  Artturi Hård #3655415

  Tuomioja on mikä on, menneisyyden mies. Pitää kuitenkin arvostaa sen verran, että pysyy kyllä valitsemallaan tiellä lopulliseen konkurssiin asti.

  Hiukan hymyilyttää palstan vanhojen demari -aktiivien nykyiset ulostulot, joiden mukaan ovat olleet nato -kannattajia jo kymmeniä vuosia, vaikka jokainen tietää, että vielä puoli vuotta sitten naton kannatus demareissa oli noin 0,1 prosenttia. Nämä jeesustelijat ovat jopa Tuomiojaa naurettavampia.

  +4

  Ilmoita asiaton viesti

  • Marko Suutari
   Marko Suutari #3655418 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #3655415

   Suomi on ollut 30 vuotta tiellä puolustustusliitto NATOn jäseneksi, tämän prosessin aikana punaiset on olleet 100% vastaan. Nyt todellakin kerrotaan ”olen ollut koko ajan Nato myönteinen”, tässä nähdään mihin politikoista on,,,miellyttämään äänestäjiä, ei muuta.
   Erkki on ”paras päiväys meni jo” luokassa, samaa levyä jauhaa kuin rakkaassa YYA ajan Suomessaan, ei jatkoon.

   +2

   Ilmoita asiaton viesti

  • Marko Suutari
   Marko Suutari #3655492 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #3655415

   ”NPR:n haastattelussa Tuomioja antaa kasvot vasemman laidan demaripoliitikolle, jolle maailman ja Suomen muuttuminen ottaa todella lujille – eikä Venäjän kääntymistä totalitaarisesti johdetuksi roistovaltioksi osata tai haluta ehkä nähdä vieläkään selkeästi” (IS)

   +2

   Ilmoita asiaton viesti

  • vinettoa
   Vastaus kommenttiin: #3655415

   En ole demari vaan sitoutumaton kuten profiilista näkee. Kyllä sosiaalidemokrateillakin on Naton kannatusta aina ollut. Martti Ahtisaari ja Liisa Jaakonsaari nyt ensimmäisinä tulee mieleen..

   Itse asiassa Suomen vihatuin puolue historian saatossa itänaapurissa on ollut Sosiaalidemokraattinen puolue. 🙂

   0

   Ilmoita asiaton viesti

   • PerttiRampanen
    Pertti Rampanen #3655696
    Vastaus kommenttiin: #3655543

    ”Vihatuin puolue”, toki aikoinaan, mutta ei enää vuosikymmeniin. Olisiko muuttunut jo Leskisen ”canossan- matkan” jälkeen 60-luvulla vähemmän vihatuksi itänaapurin silmissä?

    0

    Ilmoita asiaton viesti

 10. Jari Rusanen
  Jari Rusanen #3655424

  Vaikka Erkki Tuomioja median sotapsykoosista puhuessaan käyttikin kovin raflaavaa määrittelyä, laitetaan nyt kuitenkin jäitä hattuun. Suomen pitkäaikaisimman ulkoministerin yksioikoinen haukkuminen ja jopa putinistiksi vihjaileminen ei palvele ketään – paitsi ehkä Putinia. Kokoomuksessa ja muussa poliittisessa oikeistossa pitäisikin nyt ryhdistäytyä ja opastaa kannattajia käymään Nato-keskustelua hieman maltillisemmassa hengessä.

  Se, että oikeiston edustajat niin mediassa kuin muuallakaan eivät nyt haluaisi sallia minkäänlaista ”Suomi Natoon ja heti” -politiikan arvostelua, menee jo yli äyräiden. Vaatimukset Erkki Tuomiojan poistamisesta valiokunnan vpj:n paikalta kertovat – jolleivät psykoosista – niin ainakin suuresta ylireagoinnista. Jos näkyville paikoille sallitaan Natoon ja Nato-keskusteluunkin vain yksisilmäisesti suhtautuvia, meiltä alkavat kokoomuksen ulkopuoliset poliitikot pian loppua.

  Vaarallista keskustelun tammeaminen on myös siksi, että pesuveden mukana voimme hylätä älyllisen epäilyn myös muissa asioissa – ja laskeudumme samalle yksioikoiselle tasolle kuin venäläiset, jotka eivät näe ja koe Putinin sotapolitiikassa mitään väärää.

  +1

  Ilmoita asiaton viesti

  • Marko Suutari
   Marko Suutari #3655427 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #3655424

   ”Se, että oikeiston edustajat niin mediassa kuin muuallakaan eivät nyt haluaisi sallia minkäänlaista ”Suomi Natoon ja heti” -politiikan arvostelua, menee jo yli äyräiden”

   Tätä keskustelua on käyty 30 vuotta, se ei ole ”Suomi Natoon ja heti”. Ajankohtaa on mietitty tarkkaan ja nyt on sen ajankohta. Venäjä paljasti korttinsa eikä sieltä ole luvassa mitään hyvää Suomea kohtaan. Meillä ei ole varaa jäädä yksin. Menemme jäseneksi, hyvä niin.

   +4

   Ilmoita asiaton viesti

 11. Marko Suutari
  Marko Suutari #3655488 Kirjoittaja

  Tässä ihan hyvä kirjoitus siitä missä ”maailmassa” ei enää elä kuin nämä ei dinosaurukset:

  Kommentti: Odottaako sotapsykoosi­puheiden jälkeen Mika Niikon kohtalo? Tuomiojan Erkki – Suomen muutoksen viimeinen merkki https://www.is.fi/politiikka/art-2000008770886.html

  +1

  Ilmoita asiaton viesti

 12. Harri Erämetsä

  Tuomiojan huoli vastakkaisten näkemysten esittämisen rajoittamisesta on varsin valikoivaa: 60 vuotta Suomessa ei sallittu mitään Venäjää kritisoivaa, kansalaisia ja kokonaisia puolueita vaiennettiin, saatettiin jopa virkakieltoon jos suvaitsivat ajatella toisin. Tuomiojan kaltaiset kävivät kantelemessa Tehtaankadulla, innokkaimmat ”edistykselliset” värväytyivät Stasin tai Kgb:n ilmiantajiksi.

  Nyt Tuomioja:
  ”I’m also concerned about the level of the public debate. Anybody who questions membership is being vilified as a Putin agent.”

  Kovin myöhään ja valikoivasti pompsahti esiin tuo Erkin huoli.

  +8

  Ilmoita asiaton viesti

  • Marko Suutari
   Marko Suutari #3655522 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #3655512

   Erkki osoittaa myös sen faktan että ”Venäjä korttia” ei enää ole, tähän nämä on aina nojanneet kun vastustajat on pitänyt hiljentää. Erkki & kumppanit ei yksinkertaisesti pärjää tässä ajassa ja siinä tosiasiassa että suomalaiset haluaa mennä puolustusliitto Natoon. Menneen ajan mädännyt tunnelma haisee korkeintaan Tehtaankadun käytävillä, sieltä ei jaeta enää etuja ja mahdollisuutta vaikuttaa päätöksiin Suomessa. Se aika meni jo.

   +2

   Ilmoita asiaton viesti

 13. PerttiRampanen
  Pertti Rampanen #3655688

  Eikö Tuomioja uskalla tuoda finnofobisia lausuntojaan eduskunnan puhujapöntöstä kaikelle kansalle kuultavaksi, kun antaa niitä vaivihkaa ulkomaiselle lehdistölle – milloin millekin?! Pyörittelee sanomisiaan niin sekaisesti , että niitä voi sitten heti perään jossain mediassa perua kun näkee miten asia tuodaan julki. ”Enhän minä sitä tarkoittanut!”
  Toki Tuomiojan finnofobinen agenda tässä Nato-asiassakin tulee perinjuurin selväksi: kaikki Venäjän puolesta!

  +1

  Ilmoita asiaton viesti

  • Marko Suutari
   Marko Suutari #3655693 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #3655688

   Tyypillistä ”maskirovkaa”, ehkä hänet on opetettu tämmöiseen tapaan tuoda julki asioita. Ihmettelen suuresti ettei SDP tee mitään tämän huuteluille, eli silloin myös SDP kollektiivisesti hyväksyy tämän kannanotot….🤔

   0

   Ilmoita asiaton viesti

     • MikaLamminp
      Vastaus kommenttiin: #3655721

      Niinpä. Ei Venäjän kansa sentään niin suuria syntejä ole tehnyt että Putinin ansaitsisi. ”Mikäli Venäjä olisi kääntynyt länteen, se olisi voinut tulla yhdeksi suurvallaksi Euroopan sotilaallisen voiman lähteenä. Taloudellisesti ja kulttuurisesti eurooppalaisperäinen Amerikan, Euroopan ja Venäjän yhteisö olisi muodostanut merkittävän vastapainon idän suurvalloille.
      Kun Venäjä nyt astui tästä piiristä ulos, alkaen rikkoa kaikkia alkeellisimpiakin yhteiselämän sääntöjä, se joutuu varautumaan siihen, että sille mitataan kuten se itsekin on mitannut. Potut maksetaan pottuina ja veri vaatii verta.
      Siinä vaiheessa kun asuinkortteleita Moskovassa ja Pietarissa aletaan lanata maan tasalle, saattavat jopa jotkut Z-kirjaimella merkitys zombit alkaa ajatella hukattuja mahdollisuuksia. Suurta sympatiaa niiden on kuitenkin turha odottaa, niinhän sitä makaa kuin petaa.”
      https://timo-vihavainen.blogspot.com/2022/04/onnea-matkaan.html?spref=fb&fbclid=IwAR3keXC1CCxbClYwIJSMTfbbB5vAkr2dUsL6aweloQ2-Z0UPSQTS3VeNoaA

      0

      Ilmoita asiaton viesti

 14. raimoylinen
  Raimo Ylinen #3655722

  Totuudenpuhujalla ei ole sijaa majatalossa!

  0

  Ilmoita asiaton viesti

 15. jussina
  Juhani Putkinen #3655727

  Meitä maanpuolustuksen tehostamisen puolesta ja/tai NATO-jäsenyyden puolesta kirjoittaneita on pidetty jonakin epähenkilöinä, sotahulluina, jne.

  Olen tyytyväinen, että se suhtautuminen on nyt valtaosin muuttunut.

  +3

  Ilmoita asiaton viesti