Kirjaudu blogeihin

Tiedote

Eurovaalit: Katso tulokset tästä

Raja vuotaa kuin seula. Taas porukkaa lappaa isolla porukalla itärajan yli 🤦

Edelleen on ihan sama onko meillä jokin rajalaki ja pykälät kun taas taikasanalla ”asylum!” saa Suomeen tulla itärajan kautta kuka vaan, eli 18 henkilöä (nyt ilmeisesti miehiä, naisia ja lapsia)  on taas kävellyt Suomeen, tuosta vaan…

Haetaanko tässä ”sääli pisteitä” kun aletaan myös naisia ja lapsia syöttämään FSB🇷🇺 toimesta Suomeen…jos joku vaikka paleltuisi, voitaisiin Venäjän puolelta viedä johonkin YK:hon asia…provokaatio Suomea kohtaan…🤔 Jotain tälläistä voivat hyvinkin suunnitella?

Hyvää päivää 🤦

Kaakkois-Suomen raja­vartiosto otti Imatralla kiinni 18 henkilöä

Rajavartiosto jatkaa tapauksen selvittämistä.

12:40

”KAAKKOIS-SUOMEN rajavartiosto otti kiinni 18 henkilöä epäiltynä valtionrajarikoksesta Imatralla rajanylityspaikan pohjoispuolelta, tiedotteesta selviää.

Henkilöt otettiin kiinni 25. tammikuuta. Heidän kerrotaan ylittäneen rajan maastoteitse. Henkilöt ovat hakeneet turvapaikkaa.”

Lähde:

Kaakkois-Suomen rajavartiosto otti Imatralla kiinni 18 henkilöä
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010144309.html

Ohessa Suomen rajalaki jolla voi näköjään pyyhkiä perzettä:

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu

Kommentit (42)

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kommentoida.
 1. KirjoituksiaSalosta
  Mikko Engren #4065605

  Suomen luonto ja sää on kyllä epäinhimillinen ja tulisi tuomita ihmisoikeusrikkomuksena. Toivottavasti SPRn tytöt ovat sentään rajametsissä tamppaamassa tulijoille valmiiksi latuja, kesällä tappamassa hyttysiä jne.

  Ilmoita asiaton viesti

  • Marko Suutari
   Marko Suutari #4065609 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #4065605

   Suomalaistenkin pitää viedä näitä sitten vaikka lentokoneella Grönlantiin ja jättää ne säiden armoille…onhan se kumma jos paikalliset ei niille lämmintä soppaa anna, pankkikorttia, asuntoa ja täyttä ylläpitoa. (Tämä näin mustana huumorina)

   Oli odotettavissa että ralli jatkuu itärajalla. Nyt näemme sen että annetaanko rajan vuotaa vai tuleeko se oikea ”käännytys heti rajoilta” oikeasti voimaan. Pelkillä puheilla kun ei tee mitään.

   Ilmoita asiaton viesti

   • KirjoituksiaSalosta
    Mikko Engren #4065619
    Vastaus kommenttiin: #4065609

    https://yle.fi/a/74-20069774

    Näistä jutun neljästä vaihtoehdosta oikeasti vain tuo push back – toimii. Sanaa ei edes uskalleta suomentaa joka kertonee jotain. Eli nämäkin olisi pitänyt raijata, roudata, palauttaa, takaisin suoraan Venäjälle miten asian nyt sitten haluaakaan ilmaista. Ikimaailmassa tämä ei tule onnistumaan, koska ihmisoikeudet, joten mikähän on todennäköisyys sille, että rajan yli pukkaa keväämmällä väkeä vähän enemmänkin? Ja kun näin tapahtuu mitä hallitus tekee? Itsellä ei mielikuvitus riitä joten odotan tulevaa spektaakkelia

    Ilmoita asiaton viesti

   • MirjamiParant1
    Mirjami Parant #4065802
    Vastaus kommenttiin: #4065609

    ”Asylym” -sanalla voi rikollisen maahantunkeutumisenkin saada anteeksi.

    Kun samaan aikaan maamme omien köyhien ruokkiminen alkaa olla ylivoimaista, niin alylumin turvin saa katon päänsä päälle, päivittäiset ateriat ja päivärahan.

    Parasta olisi nyt säätää nopesti asetus, että asylum ei enää toimi muualla, kuin virallisilla rajanylityspaikoilla. Nyt niitä taitaa olla satamat ja lentoasemat.

    Niin suurta hätää ei noilla rajamme laittomasti ylittäneillä voi olla, että tieten tahtoen heittäytyvät marttyyreiksi, kun älypuhelimet on jokaisella ja tietoa riittävästi saatavilla.

    Ihmettelen, miksi hallitus on nyt hipi hiljaa!

    Pressavaalitko, vai mikä?

    Ilmoita asiaton viesti

    • Marko Suutari
     Marko Suutari #4065883 Kirjoittaja
     Vastaus kommenttiin: #4065802

     Edelleen.

     Kun ”asylum” menee vaikka Somaliasta Venäjälle , joutuu tämä ”asylum” hankkimaan passin ja viisumin päästäkseen Venäjälle…

     Sitten se on laillisesti ja turvassa siellä Venäjällä…

     Mikä ei kuulu yhtälöön kun tämä onkin Suomen puolella ilman passia ja tarvittavia matkustusasiakirjoja….

     Niin, ei sillä ole mitään hätää. On sopinut hyvinkin Venäjälle mennessään että Kremlin järjestelmä järjestää hänet sitten Suomen rajoille ja siitä yli, ohje: ”sano asylum!”.

     Ei meidän ole mikään pakko ottaa systemaattisesti tänne lähetettyjä tyyppejä.

     Jos tälle ei jotain stoppia tule niin olemme kirjaimellisesti kusessa, ei ne mahdu edes Sipilän omakotitaloon (pieni kevennys…)

     Ilmoita asiaton viesti

     • MirjamiParant1
      Mirjami Parant #4065914
      Vastaus kommenttiin: #4065883

      Puheenvuoroon kirjoittaminen kenties helpottaa, mutta tuskin muuttaa mitään käytänteitä lyhyellä aikavälillä.

      Tosin näitä tekstejä luetaan.

      Siksi onkin tärkeää kirjoittaa ja tuoda omat mielipiteensä julki.

      Meillä on nyt hallitus, joka samaan aikaan kurjistaa oman maamme kansalaisten selviytymistä, mutta edelleen mahdollistaa vauraista maista tuleville ’asylum’ ihmisille toimeentulon.

      Ilmoita asiaton viesti

 2. pasikarhunen9
  Pasi Karhunen #4065630

  Tuossa 7§:n toisessa momentissa lukee ihan selvällä suomen kielellä että jos hakee turvapaikkaa ei tule tuomiota valtionrajarikoksesta.

  Ilmoita asiaton viesti

 3. ristosandstedt
  Risto Sandstedt #4065643

  Kyllähän kaikki ovat kääntyneet ympäriinsä, ennen rajaa piti vahtia tarkasti, ettei kukaan karkaa Neuvostoliittoon ja nyt Venäjän tultua ei rajaa enää lainkaan tarvita, ihmeiden aika ei ole ohi.

  Ilmoita asiaton viesti

  • tapani-lahnakoski
   Vastaus kommenttiin: #4065643

   Niin, kyllähän sitäkin meillä valvottiin, tosin karkaajat niin päin olivat vähissä. Neukkulan puolelta taas vahdittiin tiukasti, ettei kukaan karkaa sieltä pois ja jos yritti, ammuttiin. Niin yksinkertaista se oli.

   Ilmoita asiaton viesti

 4. tapani-lahnakoski

  Minun mielestäni tulee käännyttää takaisin aina, jos ylittää rajan jostain muualta kuin ylityspaikalta, eikä asylum saa silloin toimia. Jos siihen tarvitaan lainmuutos, niin muuttakaa äkkiä.

  Ilmoita asiaton viesti

  • kosonenjuhapekka
   Vastaus kommenttiin: #4065645

   Tässä yhteydessä kannattaa muistaa, ettei kansankoti kohdellut suomalaisia sotapakolaislapsia kaikissa tilanteissa parhaalla mahdollisella tavalla aikana, jolloin vanja oli valloittamassa Suomea.

   Kannattaa myös muistaa, ettei suomalaisia aikuisia lähtenyt sotaa pakoon merkittäviä määriä.

   Ilmoita asiaton viesti

  • jgagarin56
   Juha Kuikka #4065689
   Vastaus kommenttiin: #4065645

   Todelliset turvapaikkaa tarvitsevat ovat nimenomaan niitä, jotka pakenevat henkensä kaupalla ja salaa. Silloin ei voi käyttää normaaleja rajanylityspaikkoja.

   Ilmoita asiaton viesti

 5. Tommi Hämäläinen

  En väittäisi, että FSB olisi aktiivisesti toimimassa ylityksissä eli tältä osin hybridioperaatio ei pidä paikkaansa. Tällä hetkellä tilanne vain on se, että Suomen ja Venäjän maaraja houkuttelee tulijoita, salakuljettajia ja kaupustelijoita. Kesällä suosio oletettavasti kasvaa entisestään. Rahaa voi toki mennä paikallisille asukkaille ja jopa viranomaisille.

  Erikoispiirteenä keskustelussa on ollut Venäjän ylistäminen resursseissa ja voimassa mitä tulee rajavalvontaan. Samat henkilöt jotka ryssittelevät kaalimaata joka jo huomenna tai viimeistään ylihuomenna romahtaa.

  Ilmoita asiaton viesti

  • Marko Suutari
   Marko Suutari #4065860 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #4065700

   Tiedoksi. Venäjälle ei pääse ilman passia ja asianmukaisia papereita. Kyllä tämä on täysin Kremlin masinoima ja virkavallan tiedossa.

   Ilmoita asiaton viesti

  • Pekka Alestalo
   Pekka Alestalo #4065988
   Vastaus kommenttiin: #4065700

   > Erikoispiirteenä keskustelussa on ollut Venäjän ylistäminen resursseissa ja voimassa mitä tulee rajavalvontaan.

   Oikeassa ovat. Kaikenlainen valvonta on jälleen kerran parhaiten toimiva osa Venäjää.

   Ilmoita asiaton viesti

   • Tommi Hämäläinen
    Vastaus kommenttiin: #4065988

    Venäjän intressit ovat tällä hetkellä muualla. En lähde kiistämään venäjän voimavaroja, mutta en myöskään tiedä onko niitä. Uskallan väittää, että venäjän hybriditoiminta jossa savimajoista ihmisiä työnnetään Suomeen on bullshittiä.

    Ilmoita asiaton viesti

 6. PekkaMansala
  Pekka Mansala #4065818

  Tarvitaan lisää koiria, mitkä eivät tunne sanaa ”Asylym”. Mieluummin vielä niin, että koirat suuttuvat tuon sanan kuullessaan. Sen opettaminen kuitenkin lienee vaikeaa, joten riittää, etteivät tunnista sanaa ollenkaan.

  Ilmoita asiaton viesti

 7. JouniHalonen
  Jouni Halonen #4065858

  Alle 1000 Venäjältä parina viime vuonna vs. 30 000 rintamakarkuria Ruotsista yhtenä vuotena n. 2015 ruotsalaisten viranomaisten avittamana ja Orpon ollessa sisäministerinä. Revippä siitä.

  Ilmoita asiaton viesti

  • Marko Suutari
   Marko Suutari #4065877 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #4065858

   Orpo ja Sipilä hölmöili vuonna 2015-2016 todella paljon.

   Nyt ei tarvitse hölmöillä enää, se katastrofi on jo nähty mitä ”sinisilmäisyys” aiheuttaa …

   Ilmoita asiaton viesti

 8. VeijoOrava
  Veijo Orava #4065893

  Tämä odotettu ”kriisi” alkoi elokuun alussa, liki puoli vuotta sitten. Uudet lait ovat ”työnalla” heh heh. Olli Rehn sanoi aivan oikein: Jos kriisi on päällä silloin ei lomailla vaan tehdään töitä yötä päivää.

  Rajaa on ”suojannut” lehmiaita liki 80 vuotta. Aikaa on ollut korjata asia. Rajavartijoiden vaatimattomaan määrään ei tämän hallituksen toimesta tule muutosta.

  Ilmoita asiaton viesti

  • Marko Suutari
   Marko Suutari #4065899 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #4065893

   Kun Venäjälle sallitaan tulla porukkaa muualta passien ja viisumien kera ja nämä tulijat maksaa keskimäärin noin 6000€ tästä showsta kyyteinen Suomen rajoille ja Suomessa näitä sitten hyysätään niin,,,päätelkää siitä.

   Ainut teko on tehdä 100% stoppi tälle, eli ei ketään rajan yli. Push back!

   Ilmoita asiaton viesti

   • Tommi Hämäläinen
    Vastaus kommenttiin: #4065899

    Frontex on vartioimassa eli tämä laiton menettely ei oletettavasti käy päinsä ilman, että EU saa tietää.
    Olettaisin pikakäsittelyn ja kielteiset sellaiset olevan helpompi ratkaisu. Tämä ei toki poista sitä tosiseikkaa, että tulijat tavalla tai toisella jäävät EU alueelle mikäli saatettu lentokyyti ei järjesty.

    Ilmoita asiaton viesti

    • Marko Suutari
     Marko Suutari #4065968 Kirjoittaja
     Vastaus kommenttiin: #4065940

     Puola teki Push back toimet ja moni muu, Suomi ei ole poikkeus, voimme sen tehdä, tapellaan sitten jossain raastuvassa siitä, ihan sama. Näin helppoa se on.

     Ilmoita asiaton viesti

     • pasikarhunen9
      Pasi Karhunen #4066022
      Vastaus kommenttiin: #4065968

      Puola teki 2021 push backit Valko-Venäjän vastaisella rajalla mutta muuten Puolan raja vuotaa kuin seula, yli 10 000 henkeä vuodessa pääsee Puolan kautta EU:n alueelle, pääosin Saksaan. Että semmottii.

      Ilmoita asiaton viesti

      • Marko Suutari
       Marko Suutari #4066025 Kirjoittaja
       Vastaus kommenttiin: #4066022

       Niin, kuka sanoi että meidän rajan pitäisi vuotaa senkin jälkeen….sinä vai?

       Push back meille eikä ketään läpi. Capish?

       Ilmoita asiaton viesti

       • pasikarhunen9
        Pasi Karhunen #4066027
        Vastaus kommenttiin: #4066025

        Ei pitäisi vuotaa mutta vuotaa silti, yli 1300 kilometrin pituista rajaa ei voi valvoa täysin aukottomasti. Push backia voi tietysti yrittää, mutta jos Venäjän puolella on pyssymiehet vastassa kovat piipussa niin onnistuminen on niin ja näin.

        Ilmoita asiaton viesti

        • Marko Suutari
         Marko Suutari #4066030 Kirjoittaja
         Vastaus kommenttiin: #4066027

         Mistä tiedät että Venäjän puolella on : ”pyssymiehet vastassa kovat piipussa niin onnistuminen on niin ja näin.”

         Laitapa yksin todiste että näin on tai sitten voidaan ihan yhdessä todeta että jauhat paskaa…

         Ilmoita asiaton viesti

         • pasikarhunen9
          Pasi Karhunen #4066113
          Vastaus kommenttiin: #4066030

          En tiedäkään, siksihän kirjoitinkin ”mutta jos Venäjän puolella on…”

          Valko-Venäjä toimi juuri niin 2021, siellä armeijan pyssymiehet paimensivat porukan Puolan rajalle eivätkä päästäneet takaisin päin. En yllättyisi vaikka Venäjä tekisi ihan samoin.

          Lainaus IS:n jutusta:

          ”Samaan aikaan rajalta on kantautunut tietoja ihmisoikeusloukkauksista. Valko-Venäjän joukkoja syytetään siirtolaisten liikkeiden ohjailemisesta, heidän pitämisestään väkisin rajalla sekä pakottamisestaan yli rajan. Puolan rajaviranomaisia ja joukkoja puolestaan syytetään siirtolaisten työntämisestä takaisin rajan yli sekä heidän turvapaikkaoikeutensa eväämisestä.

          Kummankin maan viranomaisten on raportoitu myös kohdistaneen väkivaltaa siirtolaisiin.”

          https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008464529.html

          Ilmoita asiaton viesti

      • Tommi Hämäläinen
       Vastaus kommenttiin: #4066022

       Itselleni oli muodostunut väärä kuva Puolan ja Valko-Venäjän rajasta kun puolalaiset rykäisivät sen fasisti-muurin josta ei vinsenttikään tule läpi. Myöhemmin sain median kautta tietoa, että porukkaa tulee, mutta Puola ei sitä virallisesti tunnusta.

       Täytynee hieman Google earthia tsekkailla. Keskustelu jatkuu.

       Ilmoita asiaton viesti

       • Marko Suutari
        Marko Suutari #4066032 Kirjoittaja
        Vastaus kommenttiin: #4066028

        ”rykäisivät sen fasisti-muurin josta ei vinsenttikään tule läpi.”

        En tiedä missä ämpärissä sinä elät, mutta on onnetonta tuo ”tieto/taito”…

        Ilmoita asiaton viesti

        • Tommi Hämäläinen
         Vastaus kommenttiin: #4066032

         Kuten Karhunen toteaa on Puolaan rynninyt muurista huolimatta yli 10 000 tulijaa. Eivät ole tulleet Kaliningradista eikä muurin yli vaan muista kohdista Valko-Venäjän puolelta.

         Ilmoita asiaton viesti