Sammio
Kirjaudu blogeihin

Tiedote

Blogisti, oletko aluevaltuutettu tai kuntapoliitikko? Saat asiasta merkinnän profiiliisi tekemällä ilmoituksen ylläpidolle: Ota yhteyttä

Rusismi, venäläisten versio fasismista. Muut kuin venäläiset luokitellaan ali-ihmisiksi.

Aiemmin kirjoitin blogin siitä kuinka Natsi-Saksan SS tunnus on nyt Venäläisillä Z tunnus. Mika Aaltolalta Ulkopoliittisen instituutin johtajalta erittäin hyvä havainto siitä että venäläiset ovat siirtyneet rusismiin eli heidän versioon fasismista.

Tämä on muuten hyvin vakava johtopäätös. Se tarkoittaa myös että venäläiset on kollektiivisesti hyväksyneet sen että on ns ”herrarotu” ja että muut ovat”ali-ihmisiä” sekä myös sen että heidän kansa on se parempi kansa kuin muut ja se oikeuttaa heidän väkivallan ja tappamisen. Näinhän tapahtuu juuri nyt Ukrainainassa, voi tapahtua kohta jossain muualla? En provosoi, vaan tämä on toteamus.

Tahtoo sanoa että naapurimaat on täynnä ”ali-ihmisiä”. Kuten Natsi-Saksassa puhuttiin ”Untermensch”, ”ali-ihminen.”

Kansallissosialistinen järjestelmä vainosi ja tuhosi laajasti ali-ihmisiksi luokiteltuja väestönosia. Nyt tätä samaa tekee Venäjä vuonna 2022. Ukrainalaiset ei ole minkään arvoisia, naisia ja lapsia raiskataan, tapetaan, kenenkään henki ei ole minkään arvoinen. Teloituksia, joukkohautoja, pakkosiirtoja työkuntoisten osalta kauaksi Venäjän syrjäseuduille tekemään töitä ali-ihmisenä.

En olisi uskonut että onnistuu nykyäänkin, näyttää onnistuvan.

 

”Ulkopoliittisen instituutin johtajan Mika Aaltolan mukaan Venäjä on siirtynyt rusismiin, venäläiseen versioon fasismista.

– Mikä tahansa vastarinta tukahdutetaan maan sisällä. Kuvitelluilla valtion vihollisilla kiihotetaan kansaa, Aaltola kirjoittaa Twitterissä.

Aaltolan mukaan tuhoamissota Ukrainassa on oire ja ajuri rusismille. Hänen mukaansa Venäjän näkee ukrainalaiset alempiarvoisina.

– Ukrainassa tuhoamisvimma kohdistuu ”alempiarvoisiin” ja epäinhimillistettyihin ukrainalaisiin. Paradoksaalisesti heidän puhdistamisensa eri väkivaltametodein nähdään miltei parantavana toimintana. Samalla se makaaberilla tavalla todistaa Venäjän ”jaloudesta” herrakansana.

Aaltola sanoo, että Venäjän asevoimien heikkous on asettanut rajat julmalle näytelmälle. Hän kuitenkin toteaa, ettei vaara ole ohi Ukrainassa, eikä Venäjän aiheuttama uhka rajoitu vain Ukrainaan.

– Venäjän kanssa pitää olla tiukka vuosien ajan. Padota sen leviämistä, missä tahansa.” ( 5.5.2022 IS)

Myös tämä tapahtuu, eli venäläiset on kaapanneet n 200 000 lasta Venäjälle ja heistä aletaan kasvattamaan ”venäläisiä” , siis tämäkin tapahtuu nyt vuonna 2022

Samaa teki Natsi-Saksa, tässä siitä hyvin kerrottuna:

Kuuntele Yle Areenassa: https://areena.yle.fi/1-3088768

”Natsien Lebensborn-hankkeen tavoitteena oli kasvattaa arjalaisten määrää nopeasti. Satoja tuhansia lapsia kaapattiin valloitetuilta alueilta ja annettiin puhdasrotuisiin saksalaisperheisiin. Tuhansia lapsia myös tapettiin, kun heidän todettiin olevan rodullisesti epäkelpoja. SS-johtaja Heinrich Himmlerin suunnitelman uhriksi joutui myös jugoslavialainen Erika Matko, josta tuli saksalainen Ingrid von Oelhafen. Hän kertoo tarinansa kirjassaan Kolmannen valtakunnan kadotetut lapset. Toimittajana Samppa Korhonen.” (YLE Areena)

PÄIVITIN tuon YLE Areenan jutun tänne. Ajankohtaista juuri Nyt.

+12

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu

Kommentit (26)

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kommentoida.
 1. pekkaroponen1
  Pekka Roponen #3663666

  Rotuopit kuuluvat kansallissosialismiin,mutta eivät fascismin ideologiaan sinänsä.

  0

  Ilmoita asiaton viesti

  • Veijo Järvinen
   Vastaus kommenttiin: #3663666

   Näinpä juuri. Itse otin joskus käyttöön omatekoisen ajatelmani, että natsi on vain umpirasistinen fasisti. Tältä pohjalta tekisi mieli lanseerata vielä yksi uudissana eli älkäämme kutsuko nykyvenäläisiä rusisteiksi vaan mieluumminkin ”rutseiksi”.

   Saa ottaa käyttöön, jos huvittaa. (Eihän se rusistikaan tietysti huono ole…)

   0

   Ilmoita asiaton viesti

 2. TuomoKokko
  Tuomo Kokko #3663678

  En usko että vihaa lietsotaan ukrainalaisia kohtaan, vaan toisaalta ei-slaaveja, toisaalta Ukrainan valtiota kohtaan. Neuvostokaudella etninen venäläisyys ja etninen ukrainalaisuus sekoittuivat toisiinsa lukuisissa avioliitoissa, joten ukrainalaista verta virtaa ehkä miljoonien venäläisten suonissa.

  Kiova on tälle slaavilaisuudelle pyhä paikka, mikä saattoi vaikuttaa venäläisten sotasuunnitelmiinkin. Kun paljastui, että vastarinta on vahvaa, olisi Kiovasta taistelukenttänä tullut rauniokaupunki. Sitä ei Suuri Missionääri ja Tulisieluinen Ortodoksikristitty Vladimir Putin sallinut!

  0

  Ilmoita asiaton viesti

  • AnttiMikkonen1
   Antti Mikkonen #3663689
   Vastaus kommenttiin: #3663678

   Kannattaa seurata Venäjän valtionmediaa ja muuta tiedotusta (VPN auttaa), eihän siellä muuta tehdä kuin demonisoidaan ukrainalaisia, sama alkanut myös suomalaisten ja ruotsalaisten osalta.

   +1

   Ilmoita asiaton viesti

   • TuomoKokko
    Tuomo Kokko #3663695
    Vastaus kommenttiin: #3663689

    Jaa kannattaa seurata? Luulenpa että minun nimenomaan EI kannata seurata moisen ajatushautomon oikkuja.

    Jos Putin olisi poliitikko, hän ei missään tapauksessa sallisi kymmeniä miljoonia ihmisiä mollattavan. Kun henkilökohtainen asema ei ole riippuvainen mistään muusta kuin väkivaltakoneistosta, jälki on tuollaista.

    0

    Ilmoita asiaton viesti

    • AnttiMikkonen1
     Antti Mikkonen #3663720
     Vastaus kommenttiin: #3663695

     ”Luulenpa että minun nimenomaan EI kannata seurata moisen ajatushautomon oikkuja.”
     Toki jos myönnät että olet helposti ohjailtavissa, ei kannata. Itse haluan olla selvillä mitä siellä meistä ja muista puhutaan.

     0

     Ilmoita asiaton viesti

  • Marko Suutari
   Marko Suutari #3663721 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #3663678

   Eli venäläiset kokevat ukrainalaiset vain osaksi slaavilaisia kansoja ja on vain ”yksi kansa ja johtaja se on venäläiset ja venäläinen johtaja”. Tähän rusismiin ukrainalaisten pitää alistua?

   Sehän tarkoittaa juuri sitä mistä Mika Aaltola kirjoittaa.

   +3

   Ilmoita asiaton viesti

   • AnttiMikkonen1
    Antti Mikkonen #3663724
    Vastaus kommenttiin: #3663721

    Ukrainalaisista kyllä nimenomaan maalataan kuvaa narkomaaninatseina ja ”mädättäjinä”, eihän he nyt uljaita venäläisiä ole nähnyt kuin pelastamassa natsien pommituksilta ja sitten päässeet Venäjälle turvaan. Siis pakkosijoitettuna kidutuslaitoksiin…

    +1

    Ilmoita asiaton viesti

    • Marko Suutari
     Marko Suutari #3663728 Kirjoittaja
     Vastaus kommenttiin: #3663724

     Suomalaisista on on puhuttu jo pitkään että mm venäläisten lapsia varastellaan ja muuta hölynpölyä, onhan noita oikeudenkäyntejä moisista ollut. Se mitä muuta jauhavat on juuri tälläistä vaikuttamista omiin kansalaisiin Venäjällä, omissa ei ole mitään vikaa, muissa on vikaa.

     Rusisimia.

     +1

     Ilmoita asiaton viesti

 3. Markku Koivu
  Markku Koivu #3663897

  Mika Aaltolan esille nostama käsite ” rusismi ” on sanana uusi, mutta sen taustalla oleva venäläisten ajattelu paremmuudestaan on muhinut ja kypsynyt jo pari vuosikymmentä. Tämä ajatusmaailman muutos oli havaittavissa jo 2000-luvun alkupuolella. 90-luku oli Venäjällä kaaosta, ei ollut historiaa, eikä kokemusta omistamisesta ja oikeudesta vapaaseen elämään. Ei ollut riittävää järjestysvaltaa, oli suureksi paisunut rikollisuus. Putin otti maan valtavat energiavarannot hallintaansa, loi uuden tiukan moraalittoman järjestyksenpidon. Vapaa media lopetettiin. Putin otti puolueelleen vallan Duumassa sekä aluehallinnoissa. Samalla alettiin kansalle syöttämään Putinin mieleistä tarinaa, pahasti vääristeltyä historiaa ja suoraa valetta, Eri mieltä olevat karsinoitiin, ei kaihdettu poliittisia murhia. Paha takaisku Venäjän maineelle ja kansan me-hengelle oli kiinni jääminen useissa urheilulajeissa käytetyistä valtion masinoimasta doping-ohjelmista, mistä seurasi Venäjän sulkeminen totaalisesti kaikesta kilpaurheilusta. Georgian sota ja Krimin valtaus oli alku Putinin suurvaltahaaveelle. Nyt Ukraina, mitä sen jälkeen…

  +1

  Ilmoita asiaton viesti

  • Marko Suutari
   Marko Suutari #3663941 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #3663897

   Tätä on kasvatettu Venäjällä Putinin valtaannousun jälkeen…nyt se satoa korjataan. Kansa on aivopesty…?

   0

   Ilmoita asiaton viesti

 4. tapani-lahnakoski

  Kuiskaajat Ranta ja Rasiainen on varmaan rekrytoitu Venäjän armeijaan lähitaisteluita hoitamaan.

  +1

  Ilmoita asiaton viesti

 5. Veikko Kumpumäki

  Kyllä Marko Suutari. Olet tehnyt aivan oikean havainnon nykyisen Venäjän sotapolitiikasta. Neuvostoliitto ei ollut sodassa tällainen hirmuvaltio, kuin tämä nykyinen Venäjä on. Lukekaa talvisodan historiaa, esim. Onni Palasteen Talvisodan Sankarit teos, joka perustuu pitkälti todenmukaiseen sodan kuvaukseen, mutta voi olla osin fiktiivinenkin. Neuvostoliitto ei tuhonnut siviilejä. Siviilit oli suojeltu ja heitä ei surmattu, raiskattu tai alistettu muuten, kuin uudelleenkouluttamalla kommunisteiksi. Mm. Tormuan kylä jäi asukkaineen (naiset, lapset ja vanhat miehet) kokonaan hyökkääjän vangiksi. Tosin silloin ainakin yksi isoisä teloitettiin saunan takana, mutta siinä oli ehkä takana politrukin käsky. Neuvostoliiton puna-armeijassa politrukki oli ylin upseeri ja määräsi lopulta koko sodan kulun rintamalohkoilla kuten Mechelis Suomussalmella. Stalin onkin sanonut, että vain puna-armeijassa on perääntyminen vaaralisempaa, kuin hyökkääminen. Nyt Putinin armeijalla ei ole politrukkeja takanaan, mutta on käsky kohdella kaikkia siviilejä vihollisina. Se on pahempi, kuin puna-armeijan politrukkien kontrolloitu valvonta. Toki politrukkikin tunsi olevansa vallassaan heti seuraava Jumalan jälkeen ja saattoi päättää jonkun ihmisen hengestä täysin mielivaltaisesti. Tämä nykyinen Venäjän Putin armeija on tuhoamisarmeija, joka on huomattavasti vaarallisempi, kuin pina-armeija. Tällä armeijalla ei ole pidäkkeitä ja huomattavan hyvä aseistus tappaa kaikki siviilit, jotka sota-alueelle ovat jääneet. Siksi Suomen kansan ja armeijan on ehdottomasti pidettävä huolta, ettei tämä rosvojoukko pääse Suomen alueelle. Nato jäsenyys on ehdoton edellytys säilyttää Suomen itsenäisyys. Suomen armeija on toinen ja hyvä, että on. Vasemmisto halusi lakkauttaa armeijan ja perua F35 hävittäjähankinnan, haluten käyttää rahat syömavelkaan. Kylläpä Arhinmäen huutelut ovat nyt loppuneet ja hyvä niin. Pysytään asiassa tiukasti. Suomen kolme suurinta uhkaa ovat: Venäjä, Venäjä, Venäjä!

  +1

  Ilmoita asiaton viesti

  • Marko Suutari
   Marko Suutari #3663991 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #3663977

   Sen verran korjaa että Venäjä on ollut imperialistinen roistovaltio yli 500 vuotta, siviilejä on raiskattu, tapettu ja tehty kaikkea jotta valtio/ kansat tapetaan olemasta. Kiitos silti kommentista.

   0

   Ilmoita asiaton viesti

   • Aleksi Surakka
    Vastaus kommenttiin: #3663991

    Marko, olet oikeassa Venäjä on ollut imperialistinen ”roistovaltio” edellisen 500 vuoden aikana, niin muutama muukin esim. Saksa, Italia, Ranksa, Iso-Britannia, Espanja, Ruotsi…ihan vaan muutaman mainitakseni. Nämä mainitut eivät tietenkään enää ole sellaisia.

    +1

    Ilmoita asiaton viesti

 6. Aleksi Surakka

  Luulen että kyse ei ole ”Rusismista” vaan sodanaikaisesta propagandasta ja sotasensuurista. Ukrainalaisvastainen propaganda on suunnattu Venäläisille, (ei länsimaalaisille), jotta Venäjän kansa (enemmistö) voisi sodan hyväksyä, eikä nousisi mielenosoituksiin. Kyse on siis enemmän kotirintamaan informaatiovaikuttamisesta, kuin mistään ”Rusismista”. Enemmistö Venäläisistä ei vihaa Ukrainalaisia eikä mitään muutakaan kansakuntaa, mutta kun propagandan keinoin kerrotaan että Ukrainassa on ns. ”Natseja” ja kyseessä ns. ”Sotilaallinen operaatio” niin tämä uppoaa Venäläisiin (osaan, ei kaikkiin).

  0

  Ilmoita asiaton viesti

 7. Aleksi Surakka

  Aaltolan uskottavuutta puolestaan syö aika paljon hänen henkilökohtaiset ja kärjekkäät mielenilmaukset. Ulkopoliittisen instituutin johtajalta toivoisin objektiivisempaa näkemystä asioihin.

  0

  Ilmoita asiaton viesti

 8. Marko Suutari
  Marko Suutari #3664403 Kirjoittaja

  Verkkouutisista :

  ”Kremlin propagandistina tunnetun valtiollisen Rossija 1 -kanavan juontajan sanotaan keksineen uuden määritelmän natsismille.

  – Venäjän valtionmedia näyttää saaneen uudet ohjeet sen jälkeen, kun presidentti Vladimir Putinin kerrottiin pyytäneen Israelilta anteeksi Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin puheita natseista ja antisemitismistä, toteaa uutissivusto Daily Beastin kolumnisti ja Russian Media Monitorin perustaja Julia Davis.

  – Nyt he väittävät, että natsisimin ei tarvitse olla antisemitististä, vaan se voi olla slaavilais- ja venäläisvastaisuutta, Davis tviittaa.”

  Semmoista…🤔

  0

  Ilmoita asiaton viesti

 9. Marko Suutari
  Marko Suutari #3664458 Kirjoittaja

  Tätä tapahtuu vuonna 2022:

  ”Zelenskyi: Yli puoli miljoonaa ukrainalaista viety Venäjälle
  klo 20:52: Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin mukaan yli puoli miljoonaa ukrainalaista on viety sodan alkamisen jälkeen Venäjälle.

  Zelenskyi nosti asian esiin, kun hän puhui perjantaina Islannin parlamentille, uutisoi CNN.

  Presidentin mukaan Venäjälle kuljetettujen ukrainalaisten matkustusasiakirjat ja kommunikointivälineet on takavarikoitu ja heitä lähetetään Venäjällä kaukaisille alueille.” (IL)

  0

  Ilmoita asiaton viesti