Sammio
Kirjaudu blogeihin

Tiedote

Parhaat blogit kerran viikossa – tilaa uutiskirje tästä –>

Sarjassa maskirovkaa idästä…jälleen kerran…nämä on niin naurettavia jotta pakko jotain kommentoida

Laitan tässä nyt tätä mitä ”idän-pikajuna” eli paikallinen ”media” tiedottaa kansalaisilleen. Huvittavinta tässä on se ettei tämä edes suomalaisiin uppoa. Korkeintaan joku ”Bätmän” ja ”Paveli” blogissaan toistaa näitä asioita tosina kun ei niillä ole enää mitään muutakaan annettavaa…

Mutta tässä tämä:

”VENÄLÄISLEHDISTÖSSÄ väitetään, että tasavallan presidentti Sauli Niinistö olisi ”psykoosissa” ja että Ruotsin Gotlannilla olisi nykypäivään asti ulottuvat venäläisjuuret.”

”– Joukko länsimaisia poliitikkoja on tällaisessa psykoosissa. Se on ihka oikea psykoosi. Oletan, että Niinistö tietää hyvin ainakin maansa poliittisen historian, Martynov sanoo Ria Fan -median mukaan.”

”LISÄKSI venäläisellä Ren TV -sivustolla julkaistiin blogikirjoitus, jossa väitetään, että Venäjällä on historiallinen oikeutus suojella gotlantilaisia Ruotsin viranomaisten syrjinnältä, kertoo Dagens Nyheter. Gotlannissa ei ole kuitenkaan havaittu sellaista syrjintää, jota tekstissä kuvataan.”

”Ria Fan on Venäjän presidentti Vladimir Putinin  Jevgeni Prigozhin propagandistinen media. ” Lähde (IS)

En sen ihmeemmin tuosta laita mutta tätähän oli tiedossa, tämä kuuluu sarjaan ”kuu on juustoa ja Aku Ankka asuu tuossa pikkumetsässä”. Eli eihän kukaan selväjärkinen tälläistä tosissaan ota. Näitä tulee varmaan lisää tässä kesän myötä ja veikkaan että on jotain muutakin vaikuttamista koska voidaan sanoa että siellä idässä on paljon katkeraa verta, nyt kun me riisuimme heidän maskin…

(Kuva: Tulihelvetti/ Marko Tiainen)

Tätähän tämä, eikä miksikään ole muuttunut…

Marko Tiainen: Tulihelvetti – Sotakirjasto

 

+4

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu

Kommentit (19)

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kommentoida.
 1. Heikki Aukee
  Heikki Aukee #3687646

  Olisin tyytyväinen, jos Niinistö tosiaan olisi psykoosissa. Ei kykenisi jarruttamaan Suomen Nato-jäseneksi pääsyä.

  0

  Ilmoita asiaton viesti

  • TuomoKokko
   Tuomo Kokko #3687655
   Vastaus kommenttiin: #3687646

   Juuri tulleen tiedon mukaan Sauli Niinistö tekee tarvittaessa ns. rydit, ja jättää paikkansa presidenttinä. Siten Suomi voi uuden valtionpäämiehensä johdolla pujahtaa Natoon, ja Gotlanti jää rysssssss… venäläisille.

   0

   Ilmoita asiaton viesti

   • Marko Suutari
    Marko Suutari #3687660 Kirjoittaja
    Vastaus kommenttiin: #3687655

    Ryti teki sen minkä parhaiten pystyi kun Suomen kohtalo oli kiinni Saksan avusta. Lento osasto Kuhlmeyn ja panssintorjunta aseiden saaminen Suomeen 1944 ratkaisutaisteluissa oli ensisijaisen tärkeää että me olemme nyt itsenäisiä ja se maa mikä olemme, emmekä kokeneet Viron kohtaloa.

    Ryti teki sen minkä moni näilläkin blogeilla jättäisi tekemättä…moni pinkoisi karkuun, Ryti ei sitä tehnyt vaan otti vastuun omalla nimellään ja kärsi vankeudessa meidän kaikkien puolesta. Pikkuisen kunnioitusta Tuomo…

    +6

    Ilmoita asiaton viesti

    • TuomoKokko
     Tuomo Kokko #3687664
     Vastaus kommenttiin: #3687660

     Niinistöä on arvosteltu hänen sitoutumisestaan Ruotsin Nato-jäsenyyteen. Jos se on presidentin henkilöstä kiinni, voidaan valtionpäämies tarvittaessa vaihtaa. Se olisi tarkoittamani Ryti-analogia (eikä esim. se, että maa olisi hengenhädässä kuten v. 1944).

     0

     Ilmoita asiaton viesti

     • Marko Suutari
      Marko Suutari #3687667 Kirjoittaja
      Vastaus kommenttiin: #3687664

      Tuomo. Ei tietenkään tarkoitus sinua kohtaan mitään esittää koska ihmiset on ihmisiä ja asiat on asioita, mutta pitää muistaa että juuri nyt NATO vastaiset voimat pistää halkoa meidän telaketjujen väliin ja kunnolla. Nyt pitää pitää rintamat ja olla samalla puolella eli NATO jäsenyyden puolella vaikka tekisi mieli kommentoida jokaista sanaa jonka päättäjämme nyt asiasta antavat.

      Ymmärrän täysin pointtisi.

      Rytistä pitäisi muuten tehdä elokuva, olisi sen ansainnut. Se oli sitä aikaa ja päätökset oli sen mukaiset, koulussa opetettiin että Ryti oli natsi ja Neuvostoliitto ja Kekkonen on parasta mitä maailmassa on…siitä ajatuksesta pitää päästä eroon. Aivopesu, pesu se on sekin.

      Hyvä että on laaja-alaista keskustelua.

      0

      Ilmoita asiaton viesti

      • IiroNordling
       Iiro Nordling #3687785
       Vastaus kommenttiin: #3687667

       Ryti oli vapaamuurari ja siis englantilaismielinen. Ei ollut Saksan suosikki alkuun. Ryti toimi isänmaan eduksi, vaikka olikin lämpimissä väleissä brittien kanssa.

       +1

       Ilmoita asiaton viesti

    • IiroNordling
     Iiro Nordling #3687784
     Vastaus kommenttiin: #3687660

     Lento osasto Kuhlmeyn merkitys ei ollut koskaan vähätelty asia niiden parissa, jotka olivat kannaksella 1944. Taisi olla paniikkia ilmassa juuri ennen heidän tuloaan.

     Itse olin kuusi viikkoa samassa hotellissa etelässä erään niissä kahakoissa olleen miehen kanssa. Tuli juteltua kortin peluun lomassa. Juhannus 1944 oli kylmä ja kaatuneita suomalaisia kannettiin mäelle ja kuolleet ryssät jätettiin paikoilleen. Olivat vastahyökkäyksellä ottaneet asemat takaisin. Suomalaisten miestappiot olivat kovia. Aika yhtä maalia pelattiin. Ilman saksalaisia saattoi olla toivoton paikka. Hän muisti lämpimästi sen, kuinka Stukat iskivät ja kuului ryssien ulinaa. Se piti suomalaisten sotamoraalia yllä.

     Sattumalta luin Martti Turtolan kirjan Rytistä. Oli melkoisen tarkan markan mies valtiovarainministerinä ja Suomen Pankin pääjohtajana 1920-1930-luvuilla. Siitäkin huolimatta Suomi käytti puolustukseen 4-5%:ia BKT:sta kun Ruotsi puolustusmenot vastaavana aikana olivat 2%:n tasolla. Kun valtion menoista käytettiin yli 20%:ia, niin on selvää, että ei Suomi täysin valmistautumaton ollut resursseihinsa nähden. Ymmärrän sotilaiden ajatusta, että olisi pitänyt saada enemmän aseita, kuten Mannerheim viisaasti lobbasi.

     Ryti koki pitkälti tuomionsa kohdistuneen Suomen kansaan ja otti sen vastaan siinä muodossa. Kuten sanoit moni olisi pinkonut pakoon. Rytiäkin varten oli suunnitelma maasta pakoon viemiseksi, mutta siihen hän ei lähtenyt.

     +2

     Ilmoita asiaton viesti

 2. IonMittler
  Ion Mittler #3687658

  > VENÄLÄISLEHDISTÖSSÄ väitetään, että tasavallan presidentti Sauli Niinistö olisi ”psykoosissa”

  Olisiko kosto siitä, että suomalainen media on viimeiset 3 kk sanonut Putinin olevan todellisuudesta vieraantunut jne.?

  0

  Ilmoita asiaton viesti

  • Marko Suutari
   Marko Suutari #3687662 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #3687658

   Jos nyt jopa Putinin kannattajana tunnetuksi tullut Mittlerkin tähän blogiin kirjoittaa niin voidaan sanoa että ”voimat” on liikenteessä, milloin Paveli ja kumppanit herää päiväuniltaan…eipä muuten ole ”evp” bloggaajaa näkynyt viime aikoina…kaikenlaiset hörhöt herää kun siimat veteen heittää, eriasia mitä sieltä saa saaliiksi, paljon ”roskakaloja”…

   0

   Ilmoita asiaton viesti

    • Marko Suutari
     Marko Suutari #3687673 Kirjoittaja
     Vastaus kommenttiin: #3687670

     Mittler, olen välillä keskustellut näistä kanssasi mutta kun nojaat niin paljon itään ja kaikki muu oikea tieto on sinulle myrkkyä, niin jätän tämän tähän. Kiitos silti että asiasi ilmaisit. Suomi on vapaa maa ja meillä on oikeus ilmaista itseämme ilman että saamme vankeutta tai jotta meidät hiljennetään ”hallituksen” toimin…tuolla Venäjällä asiat on näin.

     En todellakaan kiellä sinua kommentoimasta, mutta jos kommentoit niin pysytään sitten asiassa. Kiitos.

     0

     Ilmoita asiaton viesti

 3. PekkaNrnen
  Pekka Näränen #3687661

  Minuakin huvitti nämä … tuli taas mieleen: tyhmä, tyhmempi, ryssä 😀

  +1

  Ilmoita asiaton viesti

 4. Marko Suutari
  Marko Suutari #3687672 Kirjoittaja

  Minusta hyvä on se että kun IS julkaisi tämän nyt selvästi ”ykkös aiheena” niin se on kerrottu juuri näin:

  ”Venäläinen propagandakoneisto on julkaissut outoja väitteitä presidentti Sauli Niinistöstä.” (IS)

  Minä puhun taas mediasta koska näin se Venäjä toimii ja pitää myös muistaa että aina on vastavoimia.

  Eipä olisi puhuttu Venäjän propagandakoneistosta tuossa joku vuosi takaperin mediassa näin selvästi.

  +1

  Ilmoita asiaton viesti

  • Vallin Ari
   Ari Vallin #3687740
   Vastaus kommenttiin: #3687672

   Jos ne Venäjällä vain ajattelee antaa vähän vastinetta sille Suomen propagandalle, jonka mukaan Venäjän presidentillä on valokuvan perusteella diagnosoitu kuusi erilaatuista syöpää, Parkinsonin tauti, kuppa ym. monia muita lääkärikirjassa esiintyviä tauteja. Elonpäiviäkin on kuulemma korkeintaan muutama kuukausi. Elämme nykyisin kukoistavaa propaganda-aikaa sitten miesmuistin.

   0

   Ilmoita asiaton viesti

 5. LauriKiiski
  Lauri Kiiski #3687821

  Kuka noihin hourulan juttuihin uskoo edes Venäjällä ?

  +2

  Ilmoita asiaton viesti

 6. jgagarin56
  Juha Kuikka #3687989

  Suomennos sanasta ”maskirovka” = ”paskiroska”.

  0

  Ilmoita asiaton viesti