Siirtyminen sähköautoihin hyytyy siihen ettei kansalla ole varaa siihen…

Mahdoton tehtävä

Vai pitäisi jokaisella olla varaa ostaa uusi sähköauto? Todellisuus on se ettei monella ole varaa ylläpitää tämänkään hetkistä autoa tai mahdollisuutta vaihtaa sitä uudempaan. Autojen keski-ikä Suomessa on n 13 vuotta. Siitä voi laskea kuinka paljon täällä on todella vanhoja autoja koska autojen arvo on n 3 600€. Eli ajamme todella vanhalla kalustolla.

Minä edelleen ihmettelen tämän ”siirtymäajan auton” eli sähköauton markkinointia ja myyntipotentiaalia… Tulossahan on jo vetyauto, eikä siihenkään pääse käsiksi kuin muutamat. Ottakaa huomioon että uusien autojen myynti on pitkälle yrityksien huoltoleasing kauppaa, yhä harvempi yksityinen ostaa uuden ja silloinkin lähes aina se on rahoituksella, ei omissa nimissä…eli velalla sitä uudella ajellaan…

”– Suomessa on liikennekäytössä 2,7 miljoonaa henkilöautoa, joiden arvo on keskimäärin 3 600 euroa. Ei ole realistista, että suomalaiset alkaisivat yhtäkkiä ostaa uusia autoja, kalliista uusista sähköautoista puhumattakaan, Nieminen sanoo.

– Suomi on EU:n harvimmin asuttuja maita ja täällä oman auton käyttö on perustellumpaa kuin missään muualla. Auto ei Suomessa ole mikään luksustuote, vaan arjen mahdollistaja, hän jatkaa.”

Lähde: Autoliitto

Joka lauantai suomalaiset pistää rahaa Lottoon,,,,miksi he odottaa ”yllätysvoittoa” jos ovat jo nyt rikkaita,,,

Niin, ajellaan edelleen mm 80-90 luvun kalustolla liikenteessä.
Suhteutan tämän näin,miltä kuulostaisi jos 90 luvulla oltaisiin ajeltu 50- luvun autoilla …???

En ole kehitystä vastaan, mutta onko kehitystä se että kansan pitää ostaa kymmenien tuhansien jopa sadantuhannen hintainen ajoneuvo jonka valmistamiseen tuhotaan maapalloa lisää???

Vai onko fiksumpaa jo olevassaolevalle tekniikalle tehdä polttoaineita jotka ei saastuta,,,se on ihan yksinkertaista mutta eihän autonvalmistajat hyödy tästä mitään.

Kaikki on pelkkää bisnestä, paskat maapallosta, pankkitiliä isojen konsernien päättäjät katsoo ja syöttää pajunköyttä kansalle.

Edelleen. Mistä repäistään se raha millä nämä sähköautot ostetaan. Ei pelkällä velalla voi pelata,,,

+11

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu